5 / 100 könyv. 5% kész!

szerda, október 31, 2012

Frissen, ropogósan

Mai szerzeményem Mats Strandberg és Sara Bergmark Elfgren trilógiájának az első kötete, minek címe: A Kör. Sokat hallottam, olvastam már erről a könyvről, mindenki szerint egy hihetetlenül jó boszorkánykönyv, aminek a hangulata borzongtat, a története pedig lenyűgöz. Kíváncsiságom felülkerekedett és beszereztem a könyvet, ami a maga 549 oldalával és kemény borítású fedelével rögtön egy kiemelkedő helyet kapott a polcomon.

Fülszöveg:

"Boszorkányok pedig vannak.

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve, hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják, hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg...
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható."


Rachel Vincent: Kóborok




Vonakodva vettem magamhoz Rachel Vincent sorozatának első kötetét. A történet túlságosan emlékeztetett engem egy másik sorozatra az alakváltás és az alakváltó nők gyilkosa szinten (igen, amiről beszélek az Egy világ - két faj - állandó küzdelem). Ezért mikor először belekezdtem a történetbe hamar félre is tettem - hozzáteszem hiba volt. Mostanában újra elővettem és elhatároztam magam, hogy igenis kiolvasom, ha már van rá annyi időm. Adtam neki még egy esélyt. Hogy jól tettem-e? Abszolút. 

Faith egyetemi hallgató egy különc barátnővel és egy átlagos kapcsolattal egy olyan férfival, aki éppen tanárnak készül. Ő maga - Faith - azonban csöppet sem nevezhető átlagosnak, ugyanis ő egy vérmacska. Apja és kötelezettsége elől menekülve iratkozott be az egyetemre, ugyanis tudta, hogy ha otthon marad egy napon át kell vennie apjától az uralkodást Marc oldalán, akit már kiskora óta neki szántak. De ki választott volna olyan életet, ahol semmi szabad levegője és önállósága nem lehet? Ahol megfojtják a védelmező ösztönnel felszerelt vérmacskák - ugyanis a nőstényeket kifejezetten védelmezik, mert túl ritkák. Faith tehát egy normálisabb világba menekült, azonban ez most összehullani látszik, ugyanis egy kóbor vérmacska rátámadt és nemsokára Marc is feltűnik, hogy hazavigye. Marc rossz híreket hozott... Sara, Faith kis kori barátja, szintén vérmacska, eltűnt.

Van, hogy emberi nők tűnnek el és később holtan kerülnek elő; megerőszakolták és megölték őket. Mostanában azonban fiatal vérmacska nőstények tűnnek el a nagyobb családokból. Faith apja úgy gondolja, hogy a gyilkos, aki az emberi nőket ölte meg, megegyezik azzal a személlyel, aki elrabolta Sara-t majd később Abby-t is... Faith halálos veszélyben van, tehát házi őrizetet kap. De még ez sem bírja őt megóvni a saját makacsságától, ami miatt végül elrablói karjába rohan...

Az elején szürreálisnak ítéltem meg Faith karakterét. Amint megtudja, hogy Sara-t elrabolták fejvesztve rohan haza, aztán odahaza már egy szót sem említ az eltűnt lányról, vígan változik át, vadászik az erdőben és egyre csak az jár a fejében, hogyan szabadulhatna el otthonról... Egy gondolat sem fogalmazódik meg benne, hogy esetleg aggódik a fiatal elrabolt lányért, holott nagyon is jól ismerte. A másik, ami idegesített Faith karakterében, hogy mindenáron el akart menekülni otthonról, a szüleitől, mert félt, hogy ott kell maradnia és újra rab lesz. Önzően csak magára gondolt, mikor egy kóbor gyilkos fiatal nőket öl meg, de ő csak a saját életét akarja élni? Aztán a regény közepétől mégis elkezdtem megszeretni a szereplőt, miután őt is elrabolták, sokkal makacsabb és cserfesebb lett, mindent megtett, hogy kiszabaduljon.

Az alakváltós részre kitérve: tetszett. Élethű volt, részletesen le volt írva az átváltozás folyamata, a vadászat, hogy hogyan érezték magukat macskaformában - amit egyébként nem egy doromboló kiscicánk kell elképzelni, hanem egy jaguárszerű nagymacskának...

Az izgalmak a regény felénél beindultak, amikor Faith-t elrabolták azok, akik azelőtt Sara-t is. A fogolyként, áldozatként töltött órák élethűek és kétségbeejtők voltak. Ekkor már nagyon tetszett a regény, nem csoda, hogy egy nap alatt kiolvastam. 

Marc és Jace karakterét még kicsit kielemzem. Marc és Faith között sok minden történt, mielőtt Faith elmenekült otthonról az egyetemre és ez folytatódott is mikor visszajött. Marc karaktere tetszett, de sokkal inkább Jace-t szerettem meg, annak ellenére, hogy nem volt főszereplő. Jace is beleszeretett Faith-be és így kis rivalizálás alakult ki a két fiú között. Jace a maga pimaszkodó, kisfiús sármjával sokkal inkább a kedvencem lett, mint Marc komolyabb magabiztosabb karaktere. Meg még az is közrejátszhat a dologban, hogy Jace nevét kicsit azonosítottam Cassandra Clare egyik sorozatának a főszereplőjével. Mindig ő jutott eszembe, mikor a sorokat olvasva a neve felbukkant.

Nem akarom ezt a regényt összehasonlítani Nalini Singh Egy világ - két faj - állandó küzdelem c. sorozatával, mert bár az alapstory megegyezik mégis ég és föld és ha az egyiket pozitívan írnám le akkor a másikat abból csak negatívan bírnám kihozni... Mindkettő egyedi történet, de ez egy kicsit jobban tetszett, izgalmasabb és fordulatosabb volt a szereplők pedig messze túlszárnyalták az elvárásaimat.

Rachel Vincent: Kóborok
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Marc, Jace
Sorozat: Vérmacskák
1.) Kóborok
2.) Latrok
3.) Falka
4.) Préda
5.) Változás
6.) Alfa
Megjelent: 2007
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 478
Eredeti cím: Stray
Műfaj: fantasy, ifjúsági, urban fantasy

kedd, október 30, 2012

I want it! #7

Kiera Cass - The Selection series

A báli ruhák valamiért mindig elvarázsolnak, így vagyok ezzel a kékes borítóval is, ahol a tükrök által báli ruhák rengetege néz vissza ránk...

Fülszöveg:
"For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels..."

>>Tovább

hétfő, október 29, 2012

Libba Bray: Lázadó angyalok



Libba Bray varázslatos történetében Gemma Doyle kalandjai folytatódnak. A trilógia második kötete még jobban elvarázsolt, mint az első, összetettebbre és sokkal eseménydúsabbra sikerült. Váratlan fordulatokban, izgalmakban és rejtélyekben most sincs hiány, Libba Bray hozta a megszokott, sziporkázó formáját és egy lehengerlően jó második kötetet hozott el nekünk, holott a trilógiákban legtöbbször a középső regény csupán egy töltelékrész a kezdetek és a végkifejlet között.

A Spence-ben folytatódnak az események Pippa halála és Miss Moore távozása után. Új tanárnő érkezik Miss Moore helyére, akit Ann és Felicity rögtön megkedvel Gemmának viszont rossz érzései vannak a nővel kapcsolatban. Elérkezik a téli szünet a Spence-ben, Gemma az édesapjához, nagymamájához és bátyjához utazik, Felicity pedig magával viszi Ann-t a szüleihez. 

De Gemmának és két barátnőjének még a téli szünetben sincs nyugta, ugyanis meg kell találniuk a Templomot és meg kell kötniük a varázslatot, hogy ne legyen átjáró a Birodalmak között. Eközben Kartik kocsisként Gemma háztartásához kerül, a lányok összefutnak egy régi baráttal Anglia utcáin, a Birodalmakban pedig egy hatalmas meglepetés vár rájuk Pippa személyében, aki látszólag ugyanaz, mint régen, valójában viszont valami nagyon nincsen rendben vele...

Fényűző bálok, botrányok, rejtélyek és ellenségek várnak a lányokra ebben a kötetben, ugyanis Kirké már közelebb van, mint hitték és még egy kísérteties elmegyógyintézetben is rátalálnak egy adott lehetőségre egy beteg személyben, aki egy fiatal lány és állítása szerint Kirké rá vadászik. A lány látszólag nagyon beteg, az elméje zavaros... Maga Kirké tette volna ezt vele? Mindeközben a lányok arról sem feledkezhetnek meg, hogy normális életük is van, ahol Felicity súlyos családi titok birtokában van, Ann hirtelen egy királyi család sarja lesz, Gemma édesapjának komoly gondjai vannak és mind e mellé még egy fiatal fiú is kiszemelte magának Gemmát az egyik bálon. Azonban Kartik is egyre fontosabb számára...

Az első kötet nem ragadott el olyannyira, de a második nagyon is. Sokkal fordulatosabb és elgondolkodtatóbb kötet, sokszor a hideg borsódzott a hátamon, egy kis hideglelésem is volt néha, ezért sokkal jobban tetszett. Az egész regény alatt sok kérdés fogalmazódott meg bennem, rengeteg rejtélyes pont volt és sokszor voltak sejtelmeim is, de a végén minden kereken ki is derült, szóval nem tudok panaszkodni. 

Az elmegyógyintézetbeli részek eléggé kísértetiesek voltak - nagyon tetszett ez az ötlet a betegekkel, a jóslatokkal és Nell-el, aki az a beteg lány volt, aki Kirkéről beszélt. Volt, hogy már-már kísértetkönyvnek is elment volna a regény, de lehet, hogy csak én vagyok nyúlszívű. Mindenképpen érdekesebbé tette a történetet, rejtélyesebbé és valamiféle feszültséget keltett az olvasóban. 

Mindezek mellett vártam, hogy a szerelmi szál sokkal jobban kialakuljon Kartik és Gemma között, de semmi új nem következett be. Simon-hoz (az a fiú, aki a bálokon közeledett Gemma felé) is több reményt fűztem, de hiába. Az írónőnek jobban ki kellene térnie a szerelemre, akkor tökéletes lenne a regény.

Mindezek után kíváncsi vagyok az utolsó részre is, vajon felül bírja múlva a második részt, vagy túl magasan van a mérce?

Libba Bray: Lázadó angyalok
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Kartik
Sorozat: Gemma Doyle
2.) Lázadó angyalok
Megjelent: 2005
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 508
Eredeti cím: Rebel Angels
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, történelmi

szombat, október 27, 2012

I want it! #6

Becca Fitzpatrick - Hush, hush #3 - Silence (Vihar előtt)

2012 októberében megjelent a Hush, hush sorozat harmadik kötete is. Sok helyen láttam, hogy nem nyerte el az olvasók tetszését ez a regénysorozat. Sokak szerint túl sablonos és unalmas, ami lehet, hogy igaz nekem mégis tetszik a történet. Bukott angyalok, szerelem... Nekem bejött, egy erős négyest mindenképpen elér a skálámon. 

Fülszöveg: 
"Nora Grey nem emlékszik az élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred és megtudja: hetekig keresték, senki sem tudta, hol volt és kivel, megpróbálja visszazökkenteni az életét a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját.
Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet éppen csak nem képes elcsípni, megérteni. Látomásiban angyalszárnyak jelennek meg; és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében.
És ott van a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna.
Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésre nála van a válasz... és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb - és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen.
Ismét.
"


szerda, október 24, 2012

I want it! #5

Brodi Ashton - Everneath

Gyönyörűnek találom a vörös ruhát elegyítve a szürke füsttel... Rögtön megakadt rajta a szemem.

 Fülszöveg:
"Last spring, Nikki Beckett vanished, sucked into an underworld known as the Everneath, where immortals Feed on the emotions of despairing humans...

vasárnap, október 21, 2012

Cassandra Clare: Hamuváros



Cassandra Clare bámulatosan izgalmas, eseménydús ugyanakkor humoros és mondjuk ki őszintén: letehetetlen története folytatódik. Szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy a következő kritikám kicsit elfogultabb lesz, hiszen az egyik kedvenc sorozatommal és írónőmmel van dolgom, de úgy érzem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Miután Clary és Jace összecsaptak a vérfarkas Luke oldalán Valentine-al - mint később kiderült Clary és Jace apja - Valentine megszökött a Végzet Kelyhével maga mögött hagyva Clary édesanyját, aki viszont mély kómában maradt. Clary és Luke tehetetlenül állnak Jocelyn betegágya fölött, ugyanis ötletük sincsen, hogyan ébresszék fel, miközben az intézetbe megérkeznek Izzy és Alec szülei, akik nem mást, mint Jace-t nevezik ki bűnbaknak a történtek után, mondván Jace Valentine kémjeként maradt hátra.

Mindezek mellett Clary-nek rá kell jönnie, hogy különleges képesség birtokában van, Jace vádolása addig fajul, hogy bezárják a Csontvárosba, ahol azonban hatalmas mészárlás szemtanúja lesz, amire még a legnagyobb Árnyvadászok és maga a rettenthetetlen Inkvizítor sem számít. Valaki eközben lesben várja az áldozatait, hogy minden csepp vért lecsapoljon különféle Alvilágiak testéből. Egy tündérgyerekkel és egy boszorkánymesterkölyökkel már így végeztek és majdnem egy vérfarkasgyerek is áldozattá vált... A legtöbben a vámpírokat gyanúsítják, azonban nemsokára rá kell jönniük az Árnyvadászoknak, hogy a Csontvárosból eltűnt a Végzet Kardja is, ami pedig csak egyet jelenthet... , hogy Valentine háborúra készül. A pörgős események közepette Clary-nek el kell számolnia az érzelmeivel Simon és Jace iránt; azonban mielőtt észbe kapna Simon-al szörnyű dolog történik még pedig pont a Clary iránt táplált viszonzatlan szerelme miatt... Mindeközben Jace egyre jobban Clary közelébe akar kerülni, pedig mind a ketten tudják, hogy érzelmeik lehetetlen és kegyetlen játékot űznek velük, hisz testvérek...

A történet ezerrel pörög tovább, az események leláncolnak a székbe és nem engednek el, az első sortól az utolsóig iszom a szavait, egyszerűen imádom és biztos vagyok benne, hogy többször is a kezemben fogom tartani ezt a sorozatot. Cassandra Clare karakterei szerethetőek, érdekesek, humorosak és teljesen azonosulni bírok velük. Az izgalmak felviszik az adrenalinszinted a plafonig, a könnyed humoros párbeszédek megmosolyogtatnak és a szerelmi szálak megdobogtatják a szívedet.

Clary karaktere teljesen elfogadható, pedig nem sokszor szimpatikus számomra a főszereplő lány. A két kedvencem mégis Jace és Simon (ki hitte volna, igaz?) Jace a maga nagyképű, sármos, humoros módján nagyon szerethető. Bár a karaktere tele van keserűséggel és sokkal inkább kemény és érzelemmentes harcosnak képzeljük el, mégis mikor Clary közelébe kerül érzelmekkel teli karakterré változik, ezért szinte imádom ezt az érdekes személyt, meg persze egy kicsit én is beleszerettem. Simon a lehető leghétköznapibb fiú; mondhatni mondén; és ezért is imádom az egyszerűen vicces beszólásaival és érzelmekkel teli kisfiús bájával együtt.

Clary és Jace karaktere együtt a lehető legkomplikáltabb kapcsolat, hisz az első részben úgy találkoztak, hogy fogalmuk sem volt ki a másik és szépen lassan egymás is szerettek, habár az első kötet végén arra derült fény, hogy testvérek. Ezek után mégis hogyan nézhetnének egymásra testvérekként? Hihetetlen volt számomra, de nem Clary volt az, aki fejvesztve akart futni Jace karjaiba; sokkal inkább arra gondoltam, hogy Jace lesz a történtek után távolságtartó és lássanak csodát, pont fordítva történt: Clary volt az, aki mindent megtett, hogy elkerülje a fiút és Jace volt az, aki minden pillanatot kihasznált, hogy kimutathassa a lánynak az érzelmeit.

Összevetve a második kötetet az elsővel: azt kell, hogy mondjam nem csalódtam! Sőt, talán a második még túl is szárnyalta az első kötetet izgalmak terén. Cassandra Clare mindig tudja, hogyan tartsa sakkban az olvasót. Imádom ezt a sorozatot!

Cassandra Clare: Hamuváros
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jace, Simon
Sorozat: A Végzet Ereklyéi
2.) Hamuváros
Megjelent: 2008
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 416
Eredeti cím: City of Ashes
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

csütörtök, október 18, 2012

I want it! #4

Felfedeztem Benina a Bíborhajú c. sorozatának harmadik kötetét, minek címe: A Boszorka városa. Hamarosan jön Claire és Kellan történetének folytatása, már alig várom...


Fülszöveg:
"Méltó vagy rá? Kellan Black a Sellők átkának hála beléphet a boszorkák ősi városába, Moldomusba. Az ok, amiért vállalja a megalázó szerepet, hogy kivívja a Méltóságot, mellyel elnyerheti szerelme, az egyik Utolsó, Bíborhajú Boszorka, Claire White kezét. Világok sorsáról dönthetsz, és megváltoztathatod a jövőt. Claire Moldomusba menekül legnagyobb ellensége, az apja támadásai elől. Hamarosan rá kell döbbennie, hogy a csodálatosan tiszta városban minden más, mint aminek első látásra gondolta. Az új bonyodalmak régi ellensége karjába kergetik, és onnantól kezdve kőkemény döntéseket kénytelen meghozni. Belehaltam, kiürültem, állattá váltam nem bírtam érezni többé. Victoria Cat, akit Boszorkák védelmére teremtettek mindenét elveszíti, amikor egy Testőr életét előbbre helyezi egy Bíborhajúnál. A több mint négyezer éves szolgalelkű lény története életre kel a lapokon. A Bíborhajú trilógia befejező része feltárja a mágia rejtekeit, elfújja a homályt, és beavat a titkaiba. Figyelj! Nehogy szem elől téveszd a sárkányt!"

I want it! #3

Íme egy olyan sorozat, amit még ugyan nem fordítottak le magyarra, mégis megakadt a szemem a borítóján, amiből rögtön leszűrtem, hogy az 1800-as években játszódhat, ergo: kell nekem ez a sorozat!


Anna Godbersen - Luxe sorozat

Első kötet:

kedd, október 16, 2012

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek


Hol is kezdhetném? Amint megláttam a borítót rögtön egy gimis lányregény ugrott be, egyenruhával, szerelmekkel meg a hasonlók. A regényen dobott egy hatalmasat az a tény, hogy nem csupán gimis lányregényről beszélünk, hanem egy kémsulis lányregényről... Kedvesen mosolyogva (igen, tényleg) kezdtem bele Ally Carter történetébe, ami gyermekded ugyan, mégis hihetetlenül szórakoztató és humoros. Könnyed és kedves olvasmánynak bizonyult.

Cammie; kaméleon fedőnév alatt; a Gallagher kémiskolába (csak lányiskola!) jár, ami a külső ember szemével csupán egy elitsuli és csak a falak mögött élő emberek tudják, hogy mit is tanítanak itt valójában. Ugyanis itt nem a matematika, földrajz, matek meg ehhez hasonlók vannak terítéken. Az itt tanuló lányok nem mindennapi dolgokat tanulnak, hanem olyanokat, mint például a harci művészetek, megtanulnak több tíz különböző nyelven beszélni, sőt még táncolni és különleges kémes dolgokat használni is, mint a savas ajakrúzs és párolgópapír...

Cammie boldogan veti bele magát a második évébe két legjobb barátnőjével: a hihetetlenül okos Liz-el és a mindig kimért Bex-el, azonban arra nem számít, hogy ez a félév eseménydúsabb lesz, mint az eddigiek, egy új tanárral, új tantárggyal, egy küldetéssel, egy városi fiúval és egy megtiltott szerelemmel... Ugyanis az iskolába egy új tanár érkezik Mr. Solomon személyében, aki elég fiatalnak tűnik ahhoz, hogy a lányokat tanítsa és egy új tantárgy: a Titkos Műveletek (TitMűv) is felkerül a tantárgyak listájára. És ki más tanítaná ezt az új tantárgyat, mint a sármos Mr. Solomon? 

Cammie az első "küldetésére" készül az iskolán kívüli városban két társával: Bex-el és Liz-el, de ahelyett, hogy a küldetést sikeresen véghezvinnék Cammie összefut egy Josh nevezetű sráccal, Cammie-nek pedig muszáj hazudnia neki, hisz a Gallagher kémiskoláról senki sem tudhat. Így pedig kikerekít egy édesded történetet magáról, ami azonban teljes hazugság. Mégsem akar megválni Josh-tól, ezért újra és újra kiszökik az iskolából, hogy találkozhasson vele. De milyen lehet az a kapcsolat, ami hazugságokra alapul? 

Miközben Cammie azon ügyködik, hogy a.) még többet lehessen Josh-al b.) sikerüljön a TitMűv vizsgája c.) rájöjjön, hogy mi van az anyja és Mr. Solomon között - egy új lány is érkezik az iskolába, a nagyon csinos és enyhén sznob Marcie személyében, aki Cammie, Bex és Liz szobájába költözik negyedikként. Cammie egyre jobban belebonyóldik abba a hazugsághálóba, amit maga köré szőtt és végül már nincs más választása, mint az igazat mondani... de vajon hogyan reagál erre Josh? 

A történet majdnem kerek volt, csupán egyetlen egy szál maradt elvarratlan, ami miatt haragudtam is, de megnyugtattam magamat, hogy talán majd  a második részben fény derül rá. Ezenkívül nagyon szerettem a szereplőket, a történéseket, sokszor hangosan is felnevettem olvasás közben. A kémes téma nagyon tetszett, egyedi volt és szerethető. Nagyon tetszett, amikor Cammie egy igazi kém szemével írta le nekünk a történéseket (E/1) és célszemélynek nevezte Josh-t. Miközben kedvesen humoros, mégis izgalmas történet.

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Cammie
Sorozat: Gallagher lányok
1.) Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek
2.) Görbüljek meg, ha igazat mondok
Megjelent: 2006
Kiadó: Kelly Kiadó
Oldalszám: 254
Eredeti cím: I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You
Műfaj: ifjúsági, romantikus

vasárnap, október 14, 2012

Nalini Singh: Látomás


A sorozat első részében bőven volt negatívum és pozitívum is, volt ami nagyon tetszett és volt, ami nagyon nem. Ezzel a második résszel is így vagyok, kissé szélsőségesek a véleményeim ezzel a sorozattal kapcsolatban, mégis van benne valami - talán a hangulata - ami miatt tetszett. Nem egy tökéletes regény, mégis kerek és néhol nagyon is érdekes. Ennél a második résznél, minek címe Látomás, volt hogy dühöngtem, miközben olvastam és arra gondoltam, hogy ez már túlzás... volt azonban amikor az események és a mentálhálónak a fogalma elvarázsolt. Igen, a kedvencem még mindig az a bizonyos mentálháló, ami egyben rejtélyesen érthetetlen mégis el bírjuk képzelni ezt a csillagos rendszert, amiben a mentálok élnek. Erről a témáról még többet megtudtunk ebben a regényben, ennek pedig nagyon örültem.

A történetről nem fogok részletesen mesélni, mert aki már olvasta az első részt, az teljesen tisztában van a viszonyokkal. Két főszereplőnk megmaradt: Sascha és Lucas, azonban mégsem ők vannak a központban, hanem Lucas egyik őrszeme: Vaughn, aki a családi tragédiája következtében sokkal inkább állat, mint ember. Valamint egy újabb mentált ismerhetünk meg, akit az erdő mélyén mondhatni fogva tartanak és őrködnek fölötte: Faith. És vajon miért őrzik ezt a mentál-lányt ennyire szigorúan? Azért, mert Faith NightStar egy J-mentál, vagyis jövőbelátó, egy próféta, tehát nagyon sok pénzt hoz a tanácsnak. 

Faith-t; amellett hogy látja a jövőbeni tőzsde híreket; más álmok is gyötrik.Gyilkosságokat lát, amik nagyon megrémisztik. Azonban egy mentál nem érezhet, ugye? Faith újra és újra látja egy pszichopata szemével az áldozatokat, a sok vért és a gyilkosságokat, míg egy nap a saját húgát látja meghalni, akit végül nem bír megmenteni. Végső kétségbeesésében szökik ki a szigorúan őrzött helyéről és keresi fel Sascha-t, hogy ő segíthessen rajta. Ennek következtében pedig megismerkedik a vad Vaughn-al és nemsokára szoros kötődés alakul ki közöttük.

A gyilkossági szál ebben a második részben még érdekesebb, mint az előzőben, hiszen most egy próféta a gyilkos szemein keresztül látja a történéseket. Faith karaktere ezért is tetszett meg nekem. Azonban a szerelmi szál Vaughn és Faith között nagyon is hasonlít az első részben lejátszódó Sascha és Lucas kapcsolatára. Újabb alakváltó, akinek megtetszik egy érzéketlen mentál lány, akiről kiderül, hogy mégis érez. Túl hasonló, túlságosan is megegyező, csupán a személyiségek térnek el egy kicsit. Hatalmas hibaként könyveltem el, miközben számomra még mindig túl sok a regényben az erotika.

Szóval részben ezért dühös voltam, részben viszont valamiért mégis olvastatta magát a regény. A mentálháló fogalmába egyszerűen beleszerettem. Azokat a részeket imádtam olvasni és az a gondolat is felkeltette az érdeklődésemet, hogy az érzéketlen mentál faj lázadozni kezd és talán kitör a háború a két faj között... 

Összességében azonban egyáltalán nem múlta felül az első regényt. Megtudtunk új információkat, volt, hogy megdöbbentünk, de nem eget rengetően. Az első rész hibái maradtak, mégsem bírok haragudni, mert a fantáziadús történetben a mentálháló nagy kedvencem marad...

Nalini Singh: Látomás
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/2
Kedvenc szereplő: Vaugh
Sorozat: Egy világ – két faj – állandó küzdelem
2.) Látomás
Megjelent: 2007
Kiadó: Egmont-Hungary
Oldalszám: 318
Eredeti cím: Visions of Heat
Műfaj: romantikus, sci-fi, urban fantasy

szombat, október 13, 2012

I want it! #2

Miért fogott meg?
Szerintem nem kérdés, hogy megláttam a polcon és rögtön leemeltem. Miután elolvastam az ismertetőt, már tudtam, hogy ez nekem kell. Szellemek? Szerelem? Akarom!

Fülszöveg:
"A nevem Jonathan Beet. Beet, mint a répa.
Húsz éves vagyok, New Yorkban élek, és van egy titkom: látom a szellemeket.
Ez legutóbb is kimondottan nagy gondot okozott, amiért természetesen engem tettek felelőssé. "Kösz, Charlie, az életem romhalmaz lett miattad! Napok óta csak ez az egy gondolat ismétlődött a fejemben. Én idióta, küzdöttem az egyértelmű ellen, és mi lett a vége? Az, hogy egy New Yorktól legalább hatezer kilométerre fekvő diliházba száműztek. Rendkívül tanácstalan voltam. Fogalmam sem volt, ki segíthetett volna rajtam."
Akkor nem sejtettem, hogy a megpróbáltatásaim java még hátra volt. Első látásra beleszerettem Cléóba, a bolondokháza egyik, gyakorlaton lévő ápolójába. Tőle hallottam, hogy érkezésem előtt az egyik, drogfüggő lány elszökött az intézetből. Unatkoztam, gondoltam utánanézek az ügynek. És abban a pillanatban belekeveredtem egy sorozatgyilkosságba..."





 Miért fogott meg?
Először is a borító, másodrészben pedig: látomások, mítoszok, legendák és elátkozott szerelem... Ennél nem is kell több.


Fülszöveg:

"Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.

Amikor Helen előszor találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól.
"

péntek, október 12, 2012

I want it! #1




Miért várom? 
 Az első részt nagyon megszerettem a szereplőkkel együtt, tehát szinte szomjazom a folytatásra...
 Fülszöveg:
"A Vérbe öltözött Anna folytatása. Hónapok teltek el, amióta a vérbeöltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…"


 

 Miért várom?
Éhezem már egy végre jó boszorkányos könyvre. Elég sok jó kritikát olvastam már erről a trilógia első részéről ahhoz, hogy megállapítsam ez a regény megfelelő boszorkányos olvasmány lesz.

Fülszöveg:
"Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük – kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez. Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… "


 Miért várom? 
Egyrészt a borító fogott meg, másrészt a történet tett kíváncsivá...

Fülszöveg:
"A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda.
Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik.
Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt?

Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról."