5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, május 25, 2013

Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója



Nem is tudom hol kezdjem. Elöljáróban tehát: eddig is teljesen oda meg vissza voltam az 1800-as években játszódó romantikus regényekért, mind a klasszikusokért, mind a manapság íródott fajtákért, de még sosem tetszett nekem ennyire egy olyan 19. századbeli korokat tükröző mű, amit egy mai író írt, mint ez a Bevelstoke trilógia első kötete. Sokáig állt a várólistámon, de csak mostanában - pontosan két napja - vettem rá magam, hogy el is kezdjem, mert ódzkodtam tőle. Mégis hogyan szárnyalhatná túl mondjuk Jane Austen Büszkeség és Balítélet című könyvét, vagy Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényét? Jó, hát nem mondanám, hogy felülmúlta, mert ezek a szépirodalmi művek azért felülmúlhatatlanok, azonban Julia Quinn történetében kellemesen csalódtam, hiszen két délután alatt ki is végeztem az első kötetet és ez azért sok mindent elárul a vele kapcsolatos véleményemről.

Hihetetlenül varázslatos történet, ami egy kislánnyal kezdődik, aki szerelembe esik a legjobb barátnője bátyjába, aki történetesen 9 évvel idősebb nála (ebben a korban ez az időkülönbség még csak nem is számított nagynak). Miranda Cheever azon az éjjelen kezd naplót írni, miután Turner ezt ajánlotta neki és azóta is minden egyes nap becsületesen lejegyzi, hogy aznap mit tanult, sőt hogy mit evett. Az évek elröppennek és Miranda meg Olivia felnőnek, elérik a húsz éves kort, amikor is bevezetik őket a társaságba. Miranda szerelme a hosszú évek alatt sem csillapodott Olivia bátyja iránt, habár Turner elég ritkán került haza, ugyanis időközben házasságot kötött, ami nemsokára össze is hullt. A férfi teljesen megtört a felesége hűtlensége és szívtelensége miatt és majdhogynem megkönnyebbült, mikor a nő balesetben meghalt. Mindezek után kerül vissza abba a házba, ahol felnőtt és egyre több időt tölt a húga legjobb barátnőjével Mirandával, egyre inkább rájön, hogy azaz elhatározása, miszerint sosem akar többé megnősülni és egy nőben sem bír már megbízni, összeomlik, ugyanis Miranda valamiért vonzza őt. Hamarosan megérkezik Olivia és Turner öccse is, aki nagy érdeklődést mutat Miranda iránt. Ez meglepi Turner-t, de ami még jobban megdöbbenti őt az a saját maga féltékenysége a lány iránt...

Sokszor megnevettetett a történet: Miranda önfejűsége a könyvesboltban, Miranda és Turner mindennapos csipkelődései és az a stílus amivel Turner igyekszik elcsábítani Mirandát. A szereplők nagyon szerethetőek, főleg Olivia, Turner és Miranda. El sem hiszem, hogy mennyire tetszett ez a könyv és csak sajnálni tudom, hogy a második kötet nem Turner és Miranda további életével fog foglalkozni, annak viszont nagyon is örülök, hogy Olivia lesz a központi figura. A történet engem sokszor az Elfújta a szél-re emlékeztetett, főleg Miranda és Turner kapcsolata, ami az a tipikus kutya-macska kapcsolat. Veszekednek, tőrnek-zúznak mégis szeretik egymást. A kötet végén majdnem elsírtam magam - na igen az érzelmes fejemnek hála. Azonban, kedves olvasók, a Happy End mindenképpen meglesz, ebben is reménykedtem, különben, ha rosszul végződött volna a történet, lehet, hogy teljesen lehúzom az egész kritikát. Nem létezik ugyanis, hogy ez a kedves történet rosszul végződjön.

Külföldi borítók:



Julia Quinn mindenképpen bizonyított, kíváncsian kacsintgatok a többi regénye felé is, hogy még egy ilyen aranyos, nevettető és szerethető 19. századi történetet éljek át, mint amilyen ez is volt.

Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Turner
Sorozat: Bevelstoke
1.) Miss Miranda Cheever titkos naplója
2.) Ami Londonban történt
3.) Tíz dolog, amit szeretek magában
Megjelent: 2007
Kiadó: GABO Kiadó
Oldalszám: 400
Eredeti cím: The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever
Műfaj: romantikus

csütörtök, május 23, 2013

I want it! #15

Jön a könyvözön, megjelenés megjelenésre halmozva, szinte annyi olyat találtam, ami tetszik, hogy abból Dunát lehetne rekeszteni. Néhányat megmutatok nektek:

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi - Kalauz
Tudom, hogy nem önálló regény, csupán egy kiegészítő rész, ami apróságokkal, képekkel, információkkal van tele, mégis, a borítót elnézve, akarooooom.....

"Minden, amit a Szent Johanna gimi könyvsorozatról tudni akartál, egyetlen, illusztrált kötetben.
A tartalomból:
gyakran ismételt kérdések, és válaszok a sorozattal kapcsolatban
érdekességek az SzJG-ről
best of SzJG
az SzJG zenéi
Reni könyveinek listája
a karakterek, Reni levele Corteznek (részlet)
kimaradt jelenetek
elvetett borítótervek
Leiner Laura elő- és utószavával
SzJGereknek kötelező ;)"


Marie Lu: Prodigy - Született tehetség
Az első résznek (Legenda) nagy rajongója vagyok, ezért kétségtelen, hogy várom már a folytatást.

"Miután sikerül megszökniük a Köztársaság hadseregének Los Angeles-i erődítményéből, June és Day megérkezik Vegasba, és ekkor megtörténik, amire senki sem számított: az Első Polgár meghal, és a fia, Anden veszi át a helyét. Miközben a Köztársaság egyre közelebb sodródik a káoszhoz, hőseink csatlakoznak a lázadó Patriótákhoz, akik segítenének Daynek megmenteni az öccsét, és átjuttatnák őket a Kolóniákba. Cserébe egyetlen dolgot kérnek: June és Day ölje meg az új Elsőt.
Esélyt kapnak rá, hogy megváltoztassák a nemzet sorsát, hogy hangot adjanak a túl rég óta hallgatásra kényszerített nép óhajának.
Ám June hamarosan rájön, hogy az új Első Polgár egyáltalán nem olyan, mint az apja volt. Így hát döntenie kell. Mert mi van, ha Anden valami újnak a kezdete? Mi van, ha a forradalom többről szól, mint veszteségről és bosszúról, haragról és vérről? Mi van, ha a Patrióták tévednek?"


L. J. Smith: Vámpírnaplók #8 - A vadászok: Fantom
És igen, egyszer talán eljön majd az idő, hogy a nyolcadik részt is kiadják. Nem is tudom mióta várom, folyton tolják a kiadást közben megváltoztatják a borítót... Egyszer majd eljön az a nap...

"Kísért a múlt… Elena Gilbert és barátai megmentették Fell's Churchöt az elpusztítására törő ördögi szellemektől, a város felszabadítása azonban nagy árat követelt: Damon Salvatore életét. Damon halála mindent megváltoztat. A vámpírtestvérek, Damon és öccse, Stefan sokáig ádáz küzdelmet vívtak Elena szerelméért. Most, hogy Damon halott, Stefan és Elena végre egymáséi lehetnek. De miért álmodik Elena mégis folyton Damonról? Miközben Damon iránti érzelmei egyre mélyülnek, Fell's Churchben újabb sötét erő ébred. Elena megjárta már a poklok poklát, de ez a démon semmihez sem fogható, amivel eddig szembesült. A gonosz egyetlen célja, hogy megölje őt és minden szerettét."


Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi #5 - Elveszett lelkek városa
Igen, hamarosan jön az ötödik kötet is, kicsit félek tőle megvallom, mert állítólag sehol sincs az első háromhoz képest. Egy esélyt megérdemel az olvasásra, annyi szent, ugyanis Cassandra Clare rajongó lévén kötelező elolvasni.

"Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat."


Arthur Madsen - Five: Az új generáció
Megvallom ettől a regénytől is félek, de most sokkal inkább az írótól, ugyanis volt szerencsém már egyik regényéhez (Az elátkozott nap) és nem voltam tőle elragadtatva. Ennek a regénynek a története viszont úgy ragadott meg, hogy csak utólag vettem észre ki is az írója, tehát nem menekül.

"Ehnaton fáraó évezredekkel ezelőtt készíttetett egy medált, amely képes befolyásolni a Föld mozgását. A 21. század elején a Szindikátus óvja a mágikus kincset, ám a medál rossz kezekbe került. Öt gyerek élete örökre megváltozik: Yeni, Berria, Jauns, Baru, Nuwe, a világ sorsa az ő kezükben van."




Jennifer L. Armentrout - Obszidián
A történet érdekes, a borító kicsit ijesztő... meglátjuk.

"Amikor – éppen az utolsó középiskolai évem előtt – Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
Aztán a srác megszólalt.
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt – akkor valami történt. Valami váratlan.
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam…"


Shannon Messenger - Let the Sky Fall
A címet először olvasva a legújabb James Bond film és Adele ugrott be, ezért előre is elnézést kérek. (:D) De mindenkit biztosíthatok, hogy közel sem egy kémes regénnyel van dolgunk.

„Fergeteges és romantikus: egy viharos szerelmi történet” – Becca Fitzpatrick a New York Times bestseller listás Hush, Hush (Csitt, csitt) című sorozat szerzője
MEGTÖRT A MÚLT
ELVÁLASZT A JÖVŐ
ÖSSZEKÖT A SZERELEM

A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegő elementál, aki képes kommunikálni a széllel. Ezenkívül őrző – Vane őrzője –, és esküt tett, hogy bármi áron megvédi a fiút. Még ha a saját életét kell is feláldoznia.
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket az ellenségnek, aki mindkettőjük családját meggyilkolta, Audra kénytelen emlékeztetni Vane-t a származására. A fiú különleges képességet örökölt: egyedül ő beszéli a nyugati szél titkos nyelvét. Tudásával együtt azonban Vane egy olyan emléket is felidéz, amelyet Audra mindenképp feledtetne vele. A legnagyobb veszélyt pedig még csak nem is az elpusztításukra küldött harcosok jelentik, hanem a kettejük között fellángoló, tiltott szerelem.

„Shannon Messenger bemutatkozó ifjúsági regénye vicces, pörgős és csalafintán romantikus, egyszerűen káprázatos” – Kiersten White, a New York Times bestseller listás Paranormalcy című sorozat szerzője
„Izgalmas, romantikus és humoros: minden percét imádtam!” – Sarah Wylie, az All These Lives című regény szerzője"


Jane Rogers - Jessie Lamb testamentuma
A történet annyira abszurd, hogy nem lehet nem felfigyelni rá.

"Asszonyok és lányok milliói halnak meg, amikor egy terhes nőket támadó vírus elszabadul, és az emberiség sorsa is kockán forog. Isten keze, vagy a tudósok hibája? Az emberi sötétség és pusztítás gyümölcse?
Jessie Lamb egy hétköznapi kamaszlány különleges körülmények között: miközben világa összeomlik, idealizmusa és bátorsága arra sarkallja, hogy megtegye a szükséges, hősies lépést, és hozzájáruljon az emberiség megmentéséhez. Vajon Jessie valóban hős? Vagy, ahogy az apja tart tőle, könnyen befolyásolható csitri, aki fel sem fogja tettei következményét?
A Jessie Lamb testamentuma a közeljövő, biológiai terrorizmus által visszavonhatatlanul megváltozott világát mutatja meg, és egy rendkívüli fiatal lány döntésének folyamatát, aki a gyermekkorból kilépve azért küzd, hogy az élete – és talán a halála – értelmet nyerjen.
A Jessie Lamb testamentuma 2012-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat és jelölték a Man Booker-díjra."

kedd, május 21, 2013

Nyári várólista

2013 nyarára, a német érettségit végre letudva, beiktattam "pár" könyvet, amiket mindenféleképpen el szeretnék olvasni. Van köztük olyan, amit már rég óta el szeretnék olvasni, de nem nyílt rá alkalom, van olyan ami egy sorozat folytatása és ezért kutyakötelességem elolvasni és van az a szekció, amely azért került fel a listára mert egyszerűen megtetszett vagy a borító vagy a történet. Néhánynál biztos koppanni fogok, néhány kellemes meglepetés lesz és lehet, hogy valamelyik a kedvenc címet is elnyeri. Akkor hát hajrá, csak lenne már itt a nyár...



kedd, május 14, 2013

Leiner Laura: Örökké



Elolvastam. Kész. Vége. Nyista. Nincs tovább. Mi az, hogy nincs tovább? Nincs kilencedik rész, nincs folytatás, nem fogom többé úgy olvasni az egyik részét, hogy nem tudom mi fog történni a következő oldalon. Miért? Mondd, miért????? 

Jó ez most túl volt dramatizálva, de körülbelül ezek az érzések kavarognak bennem most, hogy a köszönetnyilvánítást is átnyálazva becsuktam a könyvet és visszatettem a polcomra. Mert gondoljuk csak végig, ez a könyvsorozat nem egy pörgős thriller, nem egy izgalmas krimi, nem egy hihetetlen fantasy vagy egy eszméletlenül jó sci-fi... Ez csupán egy tiniregény, ami egy hétköznapi lányról szól és egy koránt sem hétköznapi ifjúsági csapatról. Ebben a sorozatban nem az a jó, hogy hihetetlenül pörgős a cselekmény, izgalmas a szál, fojtogat a hangulat vagy éppen olyan csavarok és fordulatok vannak benne, hogy eldobod az agyad. Ilyenekről itt szó sincs. Mégis többet adott nekem ez a sorozat, mint egy átlagos tömeg gyártott krimi vagy sci-fi regény. Ugyanis ez a regény az életről szól. Semmi természetfeletti nincs benne, ami olyan hű de menő mostanában. A Szent Johanna Gimi egy teljesen hétköznapi történetet mesél el, azonban egyáltalán nem hétköznapi módon.

Emlékszem mikor pár évvel ezelőtt - tudatlanul, ezt a sorozatot még nem is ismerve - megláttam a barátnőim, iskolatársaim kezében az első vagy éppen a második kötetet. Akkor is nagy könyvfaló voltam köztudottan. Nem emlékszem, hogy pontosan mit gondoltam akkor, csak arra emlékszem, hogy nem értettem mi ez a nagy felhajtás. Egy gimis könyv... Mi lehet ebben olyan nagy dolog? Amikor ellátogattam a könyvesboltba azt vettem észre, hogy többször is odamegyek az első kötethez és olvasgatni kezdem. Aztán egy nap én is megvettem az első kötetet. És elkezdtem olvasni... Végre én is megértettem, hogy mi ez a nagy felhajtás. Rájöttem, hogy ez nem felhajtás, hanem inkább rajongás. Igen. Akkor megismertem Leiner Laura világát, a Szent Johanna Gimit, Renit, Cortezt és az egész társaságot. Végigéltem a poénokat, a szomorú pillanatokat, a cikis helyzeteket, sőt még a barátságokat és az ellenségeskedéseket is. Aztán a második kötetnél valahogy elakadtam. Esküszöm ma már nem értem miért raktam le, miért adtam fel, egyáltalán, hogy lehet az, hogy nem olvastam végig???? Hónapok múlva újra elkezdtem olvasni a legelejétől tiszta lappal és onnantól már nem volt visszaút. Teljesen a hatása alá kerültem, ott voltam a dedikáláson, nyomon követtem az új részek borítóit, a megjelenéseket vártam és miközben vártam újra és újra végigolvastam az eddigi köteteket. Kétség sem fér hozzá, hogy innentől már kiemelt helyet kapott a polcomon a sorozat, ami csak nőtt és nőtt és sajnos már nem nő tovább... Így visszagondolva csak hálálkodni tudok a barátnőimnek, hogy az orrom alá dugták az első részeket és, hogy aztán elkísértek dedikálásra vagy megvenni a következő rész. Nélkülük lehet, hogy ma sem tudnám, hogy mi az a Szent Johanna Gimi. Hú, azóta már annyi embernek ajánlottam én is, hogy egy egész listát tudnék itt felsorakoztatni, akik miattam kezdték el olvasni és miattam estek bele abba az állapotba, amibe én. Van köztük barátnő, családtag, szomszéd... A lehető legnagyobb örömmel nyújtottam át nekik kölcsön az egyes köteteket és örültem, hogy ők is átélhetik azt az élményt, amit én is átéltem és igen, irigylem őket, hogy nekik még hátravannak az ismeretlen oldalak, amiket én már rég magam mögött tudhatok.

Az egyes kötetek olvasása közben kezdtem párhuzamokat vonni - mert ki nem - a Szent Johanna Gimi diákjai, tanárai és az én osztálytársaim és tanáraim között. Rájöttem, hogy nálunk is van egy bizonyos Zsolti, akin mindig lehet röhögni, aki körül mindig történik valami, aki mindig a figyelem középpontjában van és, aki bár botrányokat botrányra szül, mégis minden tanár szereti. Van az osztályomban egy tipikus Kinga, aki maximalista, aki lovagol, aki történetesen a legjobb barátnőm, aki mindig itt van mellettem, ha segítség kell és aki bármit képes megtenni a legjobb barátaiért. Van egy tipikus Dave is az ismerőseim között, aki mindig fel van szerelve menő telefonokkal, kütyükkel, amiknek még a nevét sem tudom és mindig minden körülmények között elegánsan öltözködik. Van egy Gábor, aki mindig csöndes, alig szólal meg, mégis a társaság tagja. Van egy Ricsi, akár bár nálunk nem raszta mégis mindig mindenkit lefejel. És igen, van az iskolámban egy tipikus Máday, aki bár nem vonalzózik, de hazaküldi azt, akinek rövid a szoknyája, van nála körömlakklemosó, mindig szóvá teszi, ha valakinek sötét a körme, mindig ott van, ha balhé van és mindig rendet tesz és sok diák fél tőle. Reni anyukája és apukája is sok tekintetben hasonlít az én szüleimhez, nem egészen normálisak a maga szerethető, hóbortos módján. És végül Reni. Szerintem mindenki, aki olvasta a sorozatot egy kicsit Reninek érzi magát, talán azért, mert az ő gondolatait, naplóját követhettük nyomon, nem tudom. Én azért érzem, hogy kicsi hasonlítok rá, mert imádok olvasni (alap), de amik sokkal fontosabbak: érzelmes vagyok, imádom a barátaimat, imádom az iskolámat, imádom amikor történik valami az osztályban és nevetek az órákon, maximalista, kitűnő diák vagyok, eminens (nem röhögni!!! :D), nagyon sokszor az én házim jár körbe az osztálytársaim között, nem is tudom, hányszor súgtam már a felelőknek, hányszor foglaltam le a tanárt dolgozatírás közben. Nem, ezek miatt még nem mondom magamat Reninek, mert én én vagyok, saját élményekkel, saját barátokkal, saját emlékekkel és pillanatokkal. Mindezek ellenére 100%-osan azonosulni bírtam Renivel. Szeretnék egy Cortezt!!!! :D

Azt hiszem teljes mértékben kiöntöttem a szívemet a sorozattal kapcsolatban. Most, hogy percekkel ezelőtt fejeztem be a olvasását úgy éreztem ezeket a dolgokat ki kell adnom magamból. És még mindig nem végeztem. Ugyanis Leiner Laura, ezt neked címezem, ha eljut hozzád, ha nem, köszönöm, hogy elszórakoztattál 8 teljes köteten keresztül, köszönöm, hogy átélhettem, köszönöm, hogy kedvet adtál az iskolához olyan napokon, amikor nem volt kedvem sem a tanuláshoz, sem a koránkeléshez, hogy bebicegjek az iskolába. Köszönöm, hogy megismertettél a fejedből kipattant szereplőkkel, ezzel az osztállyal! Egy élménnyel lettem gazdagabb, amit neked köszönhetek! Egyszer talán meghálálhatom, ha az egyik álmomat valóra váltom és az egyik könyvemet kiadják. De jó is lenne... Addig is, sok sikert az íráshoz!
U.i: Igen lenne egy kis panaszom, egy iciripiciri, mert az utolsó rész majdnem tökéletesen zárult, majdnem!!! Amit nagyon sajnáltam az Arnold és Reni kapcsolata. Az első négy részt olvasva Arnoldot nagyon megszerettem és egyszerűen sajnáltam, hogy ennyire felszínessé vált a kettejük barátsága... Ezt leszámítva, tökéletes, vicces, imádni való és ÖRÖK lett ez a rész! Köszönöm!!!

Leiner Laura: Örökké
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Zsolti, Ricsi, Robi, Dave, Andris, Cortez, Kinga
Sorozat: A Szent Johanna Gimi
1.) Kezdet
2.) Együtt
5.) Remény
6.) Ketten
8.) Örökké
Megjelent: 2013
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 744
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

péntek, május 10, 2013

Májusi beszerzések (Frissen, ropogósan)

A német érettségin túlesve meglátogattam egyik régi barátomat: a könyvesboltot, ahol négy könyvet beszereztem, sőt három prospektust is, amikben részleteket olvasgathatok. Nem fogok unatkozni az elkövetkezendő hetekben sem. :)


szombat, május 04, 2013

Porosodnak? Elő velük!

Körülnéztem a könyvespolcom körül és olyan kicsikéket találtam, amikre eddig nem szánt rá a lélek vagy egyszerűen csak felbukkant egy jobb olvasmány és félreraktam szegénykéket. Itt az ideje újra elővenni őket.