6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, május 01, 2016

Helyzetjelentés - What Next?


Nos, mi is a helyzet?
Holnaptól megindul az érettségi, pontosabban, az irodalommal kezdek, kedden a matek, majd szerdán a történelem kerül sorra. Aztán végre-valahára szabad leszek. Olyan tekintetben, hogy nem leszek az iskolához kötve, a szóbeli tételeim nagy része már megvan, úgyhogy igazából jöhet is a nagy Pihenés. Nagybetűvel.

Sok-sok olvasatlan könyv vár a polcomon, recenziók, amelyek arra várnak, hogy írjak róluk és még egy meglepetést is tartogatok Nektek. De csak szépen sorjában.

Két regényről hamarosan írok, egy ideje már forognak a gondolatok a fejemben velük kapcsolatban, mindkettő recenzió, és mindkettő mű elgondolkodtatott, de mindkettő másként. Az egyik Békefi Dorka: 10.32. című műve, amit az Álomgyár Kiadó jóvoltából volt szerencsém elolvasni, a másik pedig Sylvia River regénysorozatának az első kötete, a Reményhajsza. Amint végzek a három napnyi érettségimmel, máris érkeznek róluk a blogbejegyzések.




Azonban e két regényen kívül várakozik még elég recenzió a polcomon, az Álomgyár Kiadó és Sylvia River rendesen elhalmoztak gyönyörű regényekkel. Sylvia River Reményhajsza című sorozatának második és harmadik kötete is várakozik, valamint Borsa Brown két műve: Az Arab és Az Arab szeretője is. Mindezek mellé még Anne L. Green: Eltitkolt múlt című regénye is velem szemez. Ezek lesznek az első művek, amikhez nyúlok az érettségi írásbeli része után.










Meglepetés. Mi számít annak? Sorozat-függő lelkem egy ideje már agyal valamin, ami nem hagyja nyugodni. Nem tudom, hányan áldoztok eme szenvedélynek, de remek kikapcsolódás a legmegterhelőbb iskolás évemben. Sok sorozatot követek hétről-hétre, de több kiemelkedik közülük. Ilyen a The Walking Dead is, amely nem csak brutalitásával és izgalmas cselekményvezetésével ejtett rabul, hanem a pszichológiailag érdekes jellemfejlődés és váratlan fordulatok miatt is. Ezért sokáig játszottam a gondolattal, hogy elkezdem az eredeti képregényt olvasni, persze angolul, mert úgy az igazi. Így el is kezdtem és rengeteg gondolat kavarok a fejemben vele kapcsolatban, így úgy döntöttem, hogy arról is írni fogok bejegyzéseket. De mivel már több, mint 100 képregény-rész megjelent, körülbelül tízesével vagy húszasával fogok bejegyzést írni. Összehasonlítom a sorozattal, esetleges meglátásokat osztok meg a történettel kapcsolatban, ilyesmi.




Nos, ilyesmiket tervezek a jövőhétre. Persze, csak miután kihevertem az érettségi nehézséget. Hisz, ugyebár, az érettségibe még senki sem halt bele, ugye? Ugye?
De addig is, hajrá, sorstársaim, harcra fel!

0 comments:

Megjegyzés küldése