5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, március 19, 2016

Jennifer L. Armentrout: Árnyak


Lássuk csak, mink van. Köztudott - vagy nem, nem tudom -, hogy imádom a Luxen sorozatot. Nem is tudom, hogy mi fogott meg benne, néha nincs is igazán oka annak, hogy egy könyv a kedvencemmé válik. Néha csak a jelen és a kedvem függ tőle, néha ezek a kedvencek elhalványodnak. A Luxen még mindig nem halványult el, amint elkezdtem olvasni az előzményt, amelyben nem is Daemon a főszereplő, Katy pedig fel sem tűnik, rögtön visszaszippantott Armentrout hangulata és stílusa, felüdülés volt.

Az igen rövid novella a kezdeteket meséli el, amikor is Dawson és Beth megismerkedik. Szinte mindannyiunk, mármint a Luxen rajongók, tudják, hogyan is kezdődik és végződik Dawson és Beth története. Semmilyen meglepetést nem tartalmaz az Árnyak című novella, semmi nagy fordulatot, amely után az álladat a földről kaparod össze. Nem. A hangulata miatt mégis olvastatja magát.

Számomra Dawson és Beth egyáltalán nem vette át Daemon és Katy helyét. Mert a Luxen sorozat főszereplői végtére is ők. Dawson karakterét azonban jobban megismerhettük ebben a kötetben, ami mindenképpen pozitívum. Beth viszont továbbra sem tartozik a szerethető karakterek listájába. Még most sem.

Azonban mindezek mellett azért jöttem rá arra, hogy a Luxen sorozat továbbra is egy nagy kedvencem, mert a történetet olvasva ismét kedvem támadt elkezdeni az egész sorozat olvasását elölről. Ami azért jelent valamit, hisz nemrég olvastam el a befejező kötetet, ezután vettem is elő a Feledés című Daemon-kötetet, de mégis... Kedvem támadt elővenni az Obszidiánt, az Ónixot és az Opált, hogy ismét magába szippantson. Na, ezért derült ki, hogy még mindig kedvenc, nem halványodott el. Kíváncsi vagyok, meddig nem is fog.

Jennifer L. Armentrout: Árnyak
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Daemon
Sorozat: Luxen
2.) Ónix
3.) Opál
Megjelent: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 208
Eredeti cím: Shadows
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, sci-fi, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése