6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, június 02, 2016

Júniusi megjelenések, amiket megszereznék

Úgy tűnik, júniusban több érdekes regény érkezik, valamint pár sorozatfolytatás is, amiknek a polcomon KELL végezniük. Már régóta nyomon követem ezeket a nyár eleji megjelenéseket és most megosztom Veletek is, hátha ti is találtok valami ígéreteset.
Ismét elég széles skáláról válogattam, van közöttük: krimi, thriller, horror, disztópia, fantasy... A szokásos egyveleg, ami általában leköt engem. A borítók természetesen gyönyörűek, már-már lélegzetelállítóak, nem is tudom eldönteni, melyik a legszebb.

Na, de akkor lássuk is, kikről van szó!


Cím: Gonosz pálya
Író: Robert Galbraith (J. K. Rowling)
Sorozat: Cormoran Strike (3. rész)
Kiadó: GABO Kiadó
Műfaj: krimi
Megjelenés: 2016 június 30.
Leírás: "Titokzatos csomag érkezik Robin Ellacott nevére, és rémülten fedezi fel, hogy egy nő levágott lába van benne. Főnöke, Cormoran Strike magándetektív már nem lepődik meg ennyire, bár ő is megdöbben. Négy férfi is van a múltjában, akikről úgy gondolja, lehettek a feladók – és Strike nagyon jól tudja, hogy mindegyikük komoly, elmondhatatlan kegyetlenségre képes. Míg a rendőrség arra a gyanúsítottra koncentrál, akiről Strike egyre biztosabban érzi, hogy nem ő a tettes, Cormoran és Robin a kezükbe veszik az ügyet, és elmerülnek a másik három gyanúsított sötét világában. Ám közben újabb, rettenetes bűntettek következnek, és egyre fogy az idő, hogy leleplezzék a gyilkost. A Gonosz pálya pokolian okos bűnügyi regény, teli váratlan fordulatokkal, de egyben egy férfiről és egy nőről is szól, akik személyes és szakmai életükben is válaszúthoz érkeznek. Letehetetlen olvasmány."


Cím: Szellem a fejben
Író: Paul Tremblay
Kiadó: Agave Könyvek
Műfaj: horror, pszicho-thriller
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "A new england-i Barrett család élete romokba dől, amikor a tizennégy éves Marjorie akut skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Az orvosok sehogy sem tudják megakadályozni a lány süllyedését az őrületbe, így Barrették tehetetlenségükben a hitbe menekülnek: a helyi katolikus paphoz fordulnak segítségért. Wanderly atya némi vizsgálódást követően ördögűzést javasol, mert úgy hiszi, hogy Marjorie nem beteg, hanem a gonosz szállta meg. Felveszi a kapcsolatot egy helyi műsorgyártó céggel, akik médiaszenzációt sejtve felajánlják, hogy valóságshow-t készítenek Barrették megpróbáltatásaiból. A család végül a pénz miatt kénytelen belemenni a dologba, és így veszi kezdetét A megszállottság című show. A műsor hatalmas népszerűségre tesz szert, de kisvártatva leállítják, mert a családi házban rémisztő tragédia történik. Annyira szörnyű, hogy a műsorra utaló minden anyagot gyorsan eltüntetnek. Tizenöt évvel később egy népszerű író interjút kér a történtekről Marjorie húgától, Merrytől. Ahogy a nő visszaemlékszik a múlt elfeledettnek hitt eseményeire, rég eltemetett titkok és fájdalmas emlékek törnek a felszínre – az olvasó pedig egy félelmetes pszichológiai horror kellős közepébe csöppen, ami nem csak az emlékezet és valóság, tudomány és hit kérdéseit feszegeti nyugtalanító módon, hanem az ősidők óta bennünk lakozó gonosz természetét is."

Cím: Ötödik évszak
Író: N. K. Jemisin
Kiadó: Agave Könyvek
Műfaj: fantasy
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "Így ér véget a világ… utoljáraHárom szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze ― az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik ― összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra. Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért. N. K. Jemisin az utóbbi években hívta fel magára a figyelmet az epikus fantasy olvasók körében különleges világaival és szereplőivel. Kegyelmet nem ismerő történetmesélésével pedig a műfaj rettenhetetlen férfi szerzőit is nem egyszer megszégyenítette. Az ötödik évszak című regénye az eddigi legjobb műve: gyilkosság, árulás és feltépett sebek egy olyan lélegzetelállítóan idegen, de mégis ismerős világban, ahol fegyverként lehet használni a föld erejét, és ahol a halál mindenkit utolér."

Cím: Köztesvilág
Író: Neil Gaiman, Michael Reaves
Sorozat: Köztesvilág trilógia (1. rész)
Kiadó: Agave Könyvek
Műfaj: fantasy
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "Joey Harker egy átlagos kamasz: próbálja átvészelni az iskola megpróbáltatásait, viszonzatlanul szerelmes, és nincs benne semmi különleges. Azon kívül, hogy képes bárhol eltévedni. Egy nap aztán felfedezi, hogy az ő Földje csak egy a trillió alternatív Föld között, melyek egy részén a mágia az úr, más részén a tudomány, s ezek ádáz háborúban állnak egymással.  Joeyt a békítő erő, a Köztesvilág szemelte ki magának, mivel született Világjáró, és így segítheti az egyensúly fenntartását, méghozzá más Földekről származó, saját alternatív énjeivel együtt. Kiképzést kap, hogy felvehesse a harcot a mágikus és a tudományos ellenségekkel, hogy ő, aki még a saját kis városkájában is eltéved, világok között járhasson világmegváltó küldetésbenNeil Gaiman és Michael Reaves regénye vad kalandozás világokon belül és világok között, jól megrajzolt helyszínekkel és élénk karakterekkel, különleges lényekkel és váratlan fordulatokkal."

Cím: Ajtók és átjárók
Író: Acsai Roland, A. M. Aranth, Csikász Lajos, Dörnyei Kálmán, Imre Viktória Anna, Mickey Long, Michaleczky Péter, Patrick J. Morrison, Holden Rose, Szélesi Sándor, Trux Béla, Szilágyi Zoltán, Mészáros András
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Műfaj: fantasy
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "A Főnix Könyvműhely „Ajtók és átjárók” című fantasy antológiája tizenhárom történetet rejt arról, hogy milyen veszélyekkel és kalandokkal járhat kinyitni egy ajtót. Rejtőzhet mögötte újabb átjárók sora, egy titokzatos kert, egy teljesen idegen világ, esetleg tündérek, törpök, trollok várhatják a gyanútlan utazót. Ráadásul sok átjáró kétirányú, így aztán garázdálkodhatnak vérfarkasok Debrecenben vagy alvilági démonok Budapesten. Az antológia különlegessége, hogy a megható emberi történetek, a klasszikus, könnyed kalandok és az urban fantasy novellák tökéletesen megférnek egymás mellett. Mindenki találhat benne ízlésének, hangulatának megfelelőt."


Cím: The Crown - A korona
Író: Kiera Cass
Sorozat: A Párválasztó (5.rész)
Kiadó: GABO Kiadó
Műfaj: disztópia
Megjelenés: 2016 június 30.
Leírás: "A PÁRVÁLASZTÓT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG. A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZÍVE VAN. Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet. A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna. Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul."

Cím: Beretva és tőr
Író: Böszörményi Gyula
Sorozat: Ambrózy báró esetei (2,5. rész)
Kiadó: Könyvmolyépző Kiadó
Műfaj: ifjúsági, történelmi
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "1900 verőfényes őszén Budapest székesfővárosa a mesés Perzsia uralkodóját látja vendégül. Muzaffer ed-din Qajar egész udvartartásával utazgat Európában, két marokkal szórva a pénzt és a kitüntetéseket. A magyar fővárosban négy kellemes napot szándékozik tölteni, amiről a sajtó részletesen be is számol, ám még a szemfüles firkászok sem találnak magyarázatot néhány érthetetlen történésre. Vajon a perzsa uralkodó Budapestre érkezvén miért azt tartja a legsürgetőbbnek, hogy fehérneműt vásároljon? Mi oka lemondani első napján szinte minden programját, és elzárkózni attól, hogy az ország legfőbb méltóságaival találkozzék? Rudnay Béla rendőrfőkapitány vajon miért zárja le légmentesen a Hungária nagyszállót, ahol a sah és kísérete lakik, és mi lehet a magyarázata annak, hogy a személyzet kísértetjárásról pusmog? Mikor Vámbéry Ármin, a híres Kelet-kutató és Ambrózy Richárd báró is a szállodába siet, már mindenki sejtheti, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak – pedig Hangay Mili kisasszony még csak eztán érkezik! Egy újabb, megtörtént eseményeken alapuló Ambrózy-ügy, ami A Rudnay-gyilkosságok-ban épp csak említésre került, ám most végre elmeséltetik!"


Cím: Lair of Dreams - Álmok mélyén
Író: Libba Bray
Sorozat: A Látók (2. rész)
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: fantasy
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "Az álmok utáni vágy vonzza a holtakat, és ez a város tele van álmokkal. Egy természetfeletti sorozatgyilkossal való leszámolás után Evie O’Neill felfedte Látó mivoltát. Hátborzongató képességének köszönhetően, mellyel képes belelátni mások titkaiba, igazi média kedvenccé vált, kiérdemelve az „Amerika BűbáJósa” címet. Mindenki odáig van a város legújabb sztárjáért… mindenki, kivéve a többi Látó. A zongorista Henry DuBois és a kínai negyedben élő Ling Chan szintén Látók, akik azonban igyekeznek adottságukat titokban tartani: azt, hogy képesek utazni az álmok között. Míg Evie kiváltságos életét éli, New Yorkban a rejtélyes álomkór szedi áldozatait. Mialatt Henry elveszett szerelmét keresi, Ling pedig egy kirekesztő világban próbál boldogulni, álmukat egy gonosz erő szállja meg. És mindezek mögött egy cilinderes férfi várakozik, akinek tervei minden képzeletet felülmúlnak… Miközben egyre terjed a kór, képesek lesznek a Látók alászállni az álmok világába, hogy megmentsék a várost? A Látók sorozat izgalmas, félelmetes folytatásában a Printz Award nyertes és a New York Times bestseller szerző, Libba Bray New York rejtett, sebezhető mélységeibe invitálja az olvasót."


Cím: The Evolution of Mara Dyer - Mara Dyer változása
Író: Michelle Hodkin
Sorozat: Mara Dyer (2. rész)
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: romantikus, thriller
Megjelenés: 2016 június 9.
Leírás: "Mara Dyer valaha úgy gondolta, hogy maga mögött hagyhatja a múltját. Nem menekülhet előle. Azt hitte, talán csak képzelte az összes problémáját. Nem képzelődött. Biztos benne, hogy mindazok után, amin keresztülmentek, a fiú, akit szeret, már semmit sem titkol előle. Nagyon téved."

0 comments:

Megjegyzés küldése