8 / 100 könyv. 8% kész!

vasárnap, augusztus 15, 2021

Aurora Lewis Turner: A hatalom köve


Aurora Lewis Turner egy mesemondó. Egy igazi mesemondó. A Bolygókeringő sorozatával számomra már bizonyított, ezért minden általa írt műnek csak örülni tudok.

Ezúttal egy sokkal meseszerűbb regényt tarthat a kezében az olvasó. A hatalom köve egy elátkozott királylányról szól, aki úgy dönt, felkerekedik és eléri, hogy valamiként megtörjön az átok, ha az életébe kerül is. Kalandjain mellé szegődik a jövőbe látó Vincent és egy igazán színes csapat.

Ha jól tudom, ez a regény egy blogon tűnt fel először, s ha ez nem volna elég, az olvasók alakíthatták a történetet. Ez, az oldalakat lapozva, nem érzékelhető, szépen simulnak egymásra a cselekményszálak.

A történetben minden megtalálható, ami egy mesevilágban úszkáló olvasó elé kerülhet: mindenféle varázslatos lények a boszorkányoktól egészen a tündérekig és kőóriásokig, a varázslat mindenféle fajtája az átoktól a különleges képességekig. Egy igazi mesehullámvasút.

A karakterek színesek, olyannyira élők, hogy szinte kitekintenek a lapokról. Mesébe illőek, mégis a gyarló ember hibáival és küzdelmeivel teliek. Ez a kettősség szép egyensúlyt teremt, amitől az ember érzi, hogy mégsem egy hétköznapi gyerekeknek szóló tündérmesével van dolgunk.

Könnyen párhuzamot tudnék vonni a Bolygókeringő főszereplő kettőse és A hatalom köve párja között, egy író esetében szoktam ezt csinálni. Érzékelhető, hogy Aurora és Olivia gyermeteg naivsága, hatalmas szíve és erősödő jelleme nagyon hasonló karaktereket alkot; valamint hogy Vincent és Lloyd is a tapasztaltabb halhatatlan védelmező szerepét kapta. Nem feltétlen negatívum, csak szembeötlő.

A cselekmény sokszínűsége meglátszik az oldalak számán. Úgy éreztem, hogy szinte bármi történhet a következő oldalon. Ha éppen békés idillt olvashattam, a következő oldalon már elszabadulhatott a pokol. Mindig érdeklődve vártam, milyen természetfeletti lények, milyen bonyodalom következhet ezután. És a több száz oldal alatt egyszer sem laposodott el a történet, ami nagy képzelőerőre és cselekményszövési képességre utal.

Ismét köszönöm szépen a könyv élményét, Aurora Lewis Turner!

Aurora Lewis Turner: A hatalom köve
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő
Megjelent: 2021
Kiadó: Olvasni Menő
Oldalszám: 772
Eredeti cím: -
Műfaj: fantasy


0 comments:

Megjegyzés küldése