8 / 100 könyv. 8% kész!

szerda, augusztus 18, 2021

Kiera Cass: A korona


Még mindig imádom ezeket a borítókat. Szépségesek.

A történet végéhez közeledve egyszerűen le akartam már tudni ezt a sorozatot - bár még vár rám két novelláskötet belőle, mert miért ne húznánk a dolgot, és rágnánk le minden egyes csontot? Tényleg, miért ne?

Eadlyn rohamosan közel kerül a koronához és az ország irányításához most, hogy anyja betegeskedik, apja pedig anyja betegágyánál virraszt. A Párválasztó folytatódik, bár Eadlynnek semmi kedve hozzá, mégis kezdenek a fiúk a szívéhez nőni. Sokkal inkább érdekli viszont az ország, annak sorsa és a kasztok eltörlésének elérése. Ezt különböző módokon próbálja meg elérni, de a nép lázad, s cseppet sincs könnyű dolga.

Lapos. Valahogy ezzel tudnám mostanra értékelni a sorozatot. Az elején azt hiszem, szerettem. Bár már akkor is abszurdnak tartottam a koncepciót. De a mai disztópiákban bármilyen világot le lehet festeni, határ a csillagos ég.

Eadlyn karaktere továbbra sem elég erős, elkötelezett, komoly, hogy eléggé szimpatizálni tudjak vele. Az egyik pillanatban még a nép gondjai miatt érez bűntudatot, tettekkel akar enyhíteni a szegények és bajba jutottak helyzetén; a következőben pedig egy rövid néppel való beszélgetés után eldönti, hogy megérdemel ennyi fáradozás után egy üveg bort. Mi van? A tettre kész feláldozó uralkodó képe versus az elkényeztetett kis hercegnő jelleme. Mindemellett semmi, egyáltalán semmi fogalmam nem volt arról, mégis ki lesz a befutó. Lehet azért, mert nem is érdekelt.

Érdekesnek tartottam viszont a világ lefestését, ami nagyon kevésnek hatott. A kasztrendszer problémái, a megkülönböztetés és egyebek mélyebb, komolyabb vonulatot adtak a könyvnek, vagy adtak volna, ha Kiera Cass jobban kifejti. Lehetséges, hogy a novelláskötetekben, amikor végre kilépünk a palotából, nagyobb ízelítőt kapunk ezekből? Meglátjuk.

Kiera Cass: A korona
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: A Párválasztó
2.) Az Elit
4.) A koronahercegnő
5.) A korona
Megjelent: 2016
Kiadó: GABO kiadó
Oldalszám: 300
Eredeti címThe Crown
Műfaj: disztópia, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése