6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, július 12, 2020

Kiera Cass: A koronahercegnő


Jaj, ez most nem volt jó.
Nemigen emlékszem, hogy mennyire szerettem az első három kötetet, szerintem valamennyire szerettem őket. Ennél biztosan jobban.

Szerettem Maximot és Americát. Erre emlékszem. Bár nem emlékszem, mit húztak azon a történeten három teljes köteten keresztül. A borítók azok gyönyörűek, ezt azért leszögezem.

A koronahercegnő egy jövőbeli folytatás, Maxim és America leánygyermekének, Eadlynnek a története. Miután a kasztokat eltörölték, és a lázadókat végre felszámolták, úgy tűnik béke köszönt be, bár a nép továbbra is lázadozik, ezért a palota úgy dönt, sok-sok év távlatából, hogy egy újabb Párválasztó lefoglalná és szórakoztatná a népet. Ez lesz Eadlyn Párválasztója.

Annyira nagyon idegesített ez a nő. Annyira ellenszenves karaktert sikerült csinálni belőle. Elkényeztetett, mindent magától értetődőnek vett, egy igazi hercegnőcske, aki csak nyavalyog, amiért ő nem akar Párválasztót, se uralkodni, csak tiarákat viselni, meg bálokra járni, meg azt akar csinálni, amit akar, de kötelessége hercegnőnek lenni és... Jaj már!

Nem volt itt semmi intrika, stratégia, izgalom. Semmi cselszövés, harc, bármi. Bármi, ami miatt érdemes lett volna elolvasni számomra. És még lesz ebből egy kötet? Miért?

Ez a sztori eleve annyira furcsa a számomra. A királyi család "Nagy Ő"-t tart, hogy szórakoztassa a népet? A népet, aki éhezik, nem talál munkát, nincs számára megfelelő oktatás, vagy mit tudom én, mert arról az oldalról nem sokat tud meg az olvasó. Ennek a közepén meg ott van Eadlyn, aki annyira úri elkényeztetett őnagysága, hogy rosszul voltam tőle. Nem tudom, hogy fogom kibírni azt a hatodik részt... Vagy minek.

Kiera Cass: A koronahercegnő
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: A Párválasztó
2.) Az Elit
3.) Az Igazi
4.) A koronahercegnő
5.) A korona
Megjelent: 2015
Kiadó: GABO kiadó
Oldalszám: 372
Eredeti címThe Heir
Műfaj: disztópia, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése