6 / 100 könyv. 6% kész!

péntek, július 10, 2020

Bernard Cornwell: A fakó lovas


Uhtred immár házasan, s az egyháznak való hatalmas adóssággal a nyakában Alfrédhoz láncolódott. Feleségével való kapcsolata hamar kihűlt, mivelhogy Mildrith inkább az egyházhoz hű és állhatatos, Uhtred pedig továbbra is kötélhúzást játszik a szász és dán oldal között.

Miközben barátokra lel Alfréd oldalán Leofric és mások személyében, a másik oldalon fogadott testvére, Ragnar és egykori párja, Brida foglalnak helyet, s az ellenük való harc Alfréd oldalán szinte elkerülhetetlen.

A fakó lovassal elérkeztünk a sorozat első évadjának végéhez. A nagyját a dán támadás, s Alfréd uralkodásának azon időszaka teszi ki, amikor a mocsárban kellett bujdokolnia, s a Guthrum elleni csatára bujtotta fel szövetségeseit, s népét.

Végre felbukkant - bár valamivel később és máshogy - Hild, aki a sorozatban nagyon szerethető karakter, itt azonban még nem teljesedett ki. A bosszúra szomjas, mégis szelíd apáca. Valamint az árnykirálynő, Iseult.

Ez a történelmi sorozat még mindig a kedvencem, hihetetlen, hogy csak most találtam rá a sorozatra és a könyvekre. Cornwell megalkotta Uhtred karakterét, és teljesen elvarázsolt vele. Még ha a történet gyakran hajlamos részletekbe menően taglalni a történelmi eseményeket, és nem fordít olyan sok időt az Uhtred melletti karakterek jellemfejődésének - nem úgy, mint a sorozatban -, akkor is imádom. Lehetségesnek tartom, hogy a sorozat nélkül nem ejtett volna ennyire rabul a könyvszéria, a képernyőn lévő feldolgozás egyfajta pluszt ad az olvasottaknak, és ezt imádom. Hamar folytatom a sorozatot.


Bernard Cornwell: A fakó lovas
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Uhtred, Leofric, Alfréd
Sorozat: Angolszász históriák
2.) A fakó lovas
10.) Flame Bearer
11.) War of the Wolf
12.) Sword of Kings
13.) War Lord
Megjelent: 2005
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 360
Eredeti cím: The Pale Horseman
Műfaj: történelmi

0 comments:

Megjegyzés küldése