5 / 100 könyv. 5% kész!

kedd, augusztus 25, 2015

Jessica Shirvington: Embrace - Elhívás


*Gyönyörűséges borító.*

Akkor ennyiben ki is fújt az áradozás. Most komolyan, nézzetek rá a borítóra! Elgyengültem, belevesztem, végem volt. Egyszerűen nem hagyta, hogy ne vegyem meg. Pedig nem veszítettem volna sokat, ha ott hagyom...

Erős spoilerek következnek, úgyhogy ne olvass tovább, ha még nem olvastad!

Az elsőszámú probléma a sémák, klisék töménytelen áradata, lássuk el őket sorszámmal:

1.) Egy hányavetett sorsa főszereplőnő (Violet), aki bele van esve egy srácba (Jujj, nehogy boldog gyermekkora legyen a csajnak, még véletlenül se...)

2.) Violet legjobb barátnője egy csacsogós, élénk személyiség, aki főleg idegesítő (Mindig ilyennek kell lennie a legjobb barátnak? Kivéve persze, ha meleg srác az. Ez a két lehetőség áll fenn és ezzel kifújt.)

3.) A főszereplőnőről kiderül, hogy nem ember, hanem félig angyal, vagyis Grigori (Félig angyal, vérfarkas, vámpír, zombi, látnok, boszorkány, goblin... Miért mindig később derül ki???)

4.) A jófiú Romeóról (Lincoln) kiderül, hogy amúgy ő is Grigori és hogy nagyon bántotta őt, hogy eddig nem árulhatta el Violetnek, de nem szabadott. (Innentől vált Linc idegesítővé)

5.) Tiltott szerelem (Mert nehogy már símán menjen! Violet és Lincoln nem lehetnek együtt, mert mindketten Grigorik és társak.)

6.) Violetet jobban lefoglalja az, hogy Lincolnt hibáztatja/gyűlöli azért, mert hazudott neki, mint a tény, hogy ő amúgy félig angyal. (?) - irracionális viselkedés

7.) Betoppan a sötét bőrkabátot viselő, kékszemű rosszfiú (Phoenix), aki elrabolja Violet szívét. (Szerelmi háromszög? Tényleg? Megint?)

8.) A rosszfiúról kiderül, hogy amúgy bukott angyal (ez már annyira sablonos, hogy az már fáj)

9.) Ránk zúdítanak egy csomó infót az angyalos témával kapcsolatban, de alig értjük a felét, aztán a könyv háromnegyedét a szerelmi háromszög vívódása teszi ki.

10.) Főszereplőnőnk egyre idegesítőbb.

11.) Linc halálosan megsérül, ezért Violetnek muszáj elfogadnia angyali mivoltát, mert csak így és csak ő tudja meggyógyítani, ezért elmegy leugrani egy szikláról (?), hogy Grigori lehessen. De előtte még etyepetyél egyet Phoenixszel az erdőben. WAT?

Jó, jó. Lehet védeni a főszereplőnőt ott, hogy a végén kiderül, hogy Pohenix végig irányította, de könyörgöm, miért kellett ennyire ellenszenvessé tenni azt a lányt?
Számomra ez most valahogy nem lett dobogós, a közelébe sem került. A történet sablonos, nincs benne egy szerethető, humoros karakter sem, aki megmentené a napot. Még Phoenixben éreztem egy kis potenciált, de a végén az ő karakterét is teljesen eltaposták.
Ez így nekem kevés.
Ha már elővesz egy író manapság egy sablontémát, mint az angyalok, akkor fel kell húznia a gatyáját, különben csak klisé-halom lesz az egészből, vagy lehet, hogy velem van a baj. Lehet, hogy a sok ilyesfajta regény után már magasra teszem a lécet.
Sajnálom. Pedig akartam nagyon szeretni. Nem jött össze.

Jessica Shirvington: Elhívás
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: Violet Eden krónikák
1.) Embrace - Elhívás
2.) Entice - Csábítás
3.) Emblaze - Lángolás
4.) Endless (Végtelen)
5.) Empower (Felhatalmazás)
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 392
Eredeti cím: Embrace
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy


3 comments:

  1. Mondtam, hogy az Egyszerű igazságot olvasd:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindent a maga idejében. :) Majd az is sorra kerül. Ezt egyébként még nyaraláson olvastam.

      Törlés
  2. Lehet tudni, hogy magyar fordítás lesz-e valamikor a 4. és 5. részről?

    VálaszTörlés