6 / 100 könyv. 6% kész!

szerda, augusztus 26, 2015

Őszi tervek


Mivel szeretek előre tervezni - amiből általában semmi sem jön össze - ezért készítettem egy listát, amely azokat a könyveket tartalmazza, amiket ősszel akarok elolvasni. Igyekeztem mindenfélét összeszedni, de persze mivel az én olvasási-szeszélyem sem merül ki abban, hogy lista alapján olvasok, ezért könnyen lehet, hogy végül teljesen más könyvek mellett kötök ki, de egy próbát megér.

Ha már ősz: egyetértetek velem abban, hogy semmi sem ér fel egy őszi táj szépségével? Számomram még a nyári tengerpartnál és a téli hótakarónál is csodálatosabbak a meleg árnyalatokba bújtatott erdők és utcák, a fák lombkoronájának színkavalkádja, na meg persze a falevelek ropogása a cipőd talpa alatt. Tökéletes idill. Kár, hogy az iskola tönkrevágja. :D

21 könyvet választottam ki, de eléggé képlékeny a dolog, nem baj, azért megmutatom Nektek.

Egy fantasy-trilógiával kezdenék, ami már rég a polcomon áll és csak arra vár, hogy végigolvassam. Szerintem az ősz tökéletes lesz erre. Ez volna Kristin Cashore Garabonc-trilógiája:







Persze nincsen ősz Jodi Picoult jog-központú regényei nélkül, főleg nincs az új regénye nélkül, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet a témája miatt:




Szándékozom továbbá befejezni Amanda Stevens trilógiáját is, mert már régóta csak rám vár és kell egy kis borzongató horror, ahol a szellemeké a főszerep:


 



Rég felkeltette a figyelmem egy thriller-sorozat, amiről nagyon sok molyt hallottam már áradozni, úgyhogy úgy döntöttem utánanézek, mi is ez a nagy felhajtás körülötte:






A kötelezőkön kívül muszáj lesz elővennem pár klasszikust is, rögtön Stephen Kingtől a Ragyogás és Agatha Christie egyik, ha nem a leghíresebb regénye jutott eszembe, a Tíz kicsi néger:


 



Az őszi szünetre (igen már ebben is gondolkodom, pedig el sem kezdődött még az iskola) valami hosszabb hangvételűt választottam, úgyhogy elő fogom venni Libba Bray trilógiájának utolsó és egyben leghosszabb részét. Lehet, hogy el fog zsibbadni a karom, de biztos megéri majd. És ha már Libba Bray akkor az új sorozatát is elkezdem:







Egy kis történelmi regényre is szükségem lesz, hogy ezzel is színesítsem a spalettát. Úgyhogy teszek majd egy utazást a Tudor-korba is:


Pihenésképpen pár ifjúsági, könnyed hangvételű könyvre is szükségem lesz a sok tanulás közepette:






Továbbá be szeretném fejezni Cassandra Clare trilógiáját is (úgy tűnik ez az ősz a trliógiák évszaka lesz, vagy mi):



Mindezek után még mindig rám vár egy thriller-kettős, ami állítások szerint felér a Da Vinci-kódhoz, úgyhogy kíváncsian várom, igaz-e:


 

És most be fogok rakni bónuszba még egy történelmi romantikust is, mert mostanában egyre jobban kedvelem a műfajt, úgyhogy be fogom fejezni a Bevelstoke-trilógiát is:







Akkor ez így 23 könyv. Három hónap. Mindig olyan nehezen döntöm el, hogy melyik regény legyen a kövatkező, így talán könnyebb lesz, mert ezeket már tényleg rég el akarom olvasni. Akkor hajrá, hajrá! :)

0 comments:

Megjegyzés küldése