5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, március 29, 2013

Kendare Blake: A rémálmok lánya


A Vérbe öltözött Anna stílusa, hangulata és története teljesen rabul ejtett, eredeti és majdhogynem reális kísértettörténet egy 17 éves fiúról, aki igyekszik bosszút állni apja halálért, miközben egy nem mindennapi szellemet kell megölnie: Anna Korlovát, a Vérbe öltözött Annát. Nemsokára kiderült, hogy Anna közel sem egy mindennapi kísértet. Nem kis örömömre hamarosan megjelent a második kötete is: A rémálmok lánya. Röpke egy hétvége alatt el is olvastam, Kendare Blake most sem hozott csalódást, meglepően jól hozta az első kötet hangulatát és izgalmait. Van egy olyan érzésem, hogy még van több is Blake tarsolyában, aminek napvilágot kell látnia, csak így tovább.

Ha össze kellene hasonlítani az első kötetet ezzel a másodikkal, akkor nagy bajban lennék, mert mind a kettő briliáns lett. A mérleg egyszer ide, egyszer oda libben - a második kötet tökéletesen hozta az elsőnek a már megszokott színvonalát. Blake ügyesen alkotta a történetet, még egy kicsivel többet belerakott, mint az elsőbe, egy kicsivel jobban is tetszett, bár néha a hangulatából vesztett egy keveset, amit viszont a regény végére ismét visszanyert egy olyan végjátékban, ami bár eléggé szürreális, mégis hihető és élvezhető. 

A szereplők semmit sem vesztettek a szerethetőségükből, Carmel lett a szívem csücske, mi egyébként furcsa, mert elég ritka, hogy a lány karakterét jobban megkedvelem. Cas és Thomas hozza a formáját, Anna viszont elég távol áll tőlem, nem bírom átérezni a helyzetét, talán az ő érzelmeivel, érzéseivel kicsit többet kellene foglalkozni. Ha már újításokról beszéltem, akkor a karakterek terén is feltűnt valaki új Jestine személyében, a kitanított harcos lány, habár Carmel mellett labdába se rúghat. 

Kendare Blake története eddig megfelelt az elvárásaimnak. Az első részben végig borzongtam, féltem, együtt éreztem és a második részben újabb csavarok, fordultatok, karakterek és helyzetek léptek fel, amik nem hagyták ellaposodni a történetet. Reményeim szerint lesz folytatás.

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Cas, Thomas, Carmel
Sorozat: Anna
2.) A rémálmok lánya
Megjelent: 2012
Kiadó: Geopen Kiadó
Oldalszám: 304
Eredeti cím: Girl of Nightmares
Műfaj: dark fantasy, fantasy, horror, ifjúsági, urban fantasy

2 comments:

  1. Most végeztem az első kötettel, és zseniális volt! Tetszett Cas karaktere, hogy az ő szemszögéből olvashatunk. A maga módján szarkasztikus, komoly, gunyoros, viccelődő, bátor fiú igazán szerethető karakter a többivel együtt. Várom már, mi lesz Annával a végén, de úgy érzem, akár az első kötettel is le lehetett volna zárni, így ha sad end lesz a második vége, akkor nem értem, minek kell második kötet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebban igazad van. Reménykedek még egy harmadik kötetben, mert ez így egyelőre elég függőben maradt. :/

      Törlés