8 / 100 könyv. 8% kész!

vasárnap, november 12, 2023

Stephen King: Ezüst pisztolygolyók

 
Egy rövid, novellaszintű szösszenettel haladunk tovább, ami eredetileg egy naptárgyűjtemény lett volna illusztrációkkal és 12 darab horrorszösszenettel. De King nem bírt leállni, ezért egy teljes novella lett belőle.

Ha jól tudom, a sztori alapja egy igaz történet (természetesen csak relatíve), mégpedig a híres szellemvadász házaspár, a Lorrainnék farkasemberes esete adta az inspirációt Kingnek. Ezt azt hiszem, valamilyen cikkben olvastam, ezért nem tudom teljes bizonyossággal kijelenteni.

Tetszett, hogy ez tényleg egy rövid szösszenet. Annak darabos, érezhető, hogy 1-1 hónap eltelt a kiadott részletek között, mégis horrorisztikus, az a tipikus King, annak pedig tökéletes kikapcsolódás mondjuk egy esős délutánon néhány órácskára. Az illusztrációk is Kinghez illők, kiszínezik a lelki szemeim előtt lezajló horrorisztikus jeleneteket.

A farkas kiléte pedig tökéletes iróniával lett kitalálva. Tipikus. Nagyon tipikus. Szórakoztató volt, az biztos, ha korszakalkotó nem is.

Egy film készült az alkotásból, ami nem is sikerült annyira rosszra, sőt. Habár simán megállhatná a helyét egy mai slasher-horrorban is. Ki tudja?

Stephen King: Ezüst pisztolygolyók
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: -
Megjelent: 1983
Kiadó: Ararát Kiadó
Oldalszám: 122
Eredeti cím: Cycle of the Werewolf
Műfaj: fantasy, horror, novella, thriller

0 comments:

Megjegyzés küldése