16 / 100 könyv. 16% kész!

vasárnap, május 26, 2024

Stefanie D. Lauren: Öltönyös rocksztár

 
Eddig is meleg szívvel fogadtam a magyar írókat a blogomon, ezután is szívesen terjesztem az igét a regényeikkel kapcsolatban, főleg ha felkérnek rá. S noha ismeretesen nem vagyok a romantikus-erotikus műfaj legnagyobb kedvelője, sokszor előfordult már, hogy mégis a kezeim köré került egy-egy ilyen regény, ahogy most is.

Stefanie D. Lauren könyve talán egy „csöppnyit” közelebb áll a szívemhez, mert volt szerencsém némi részt vállalni a könyvének kiadásában is.

A történet. Eden - édesanyja halála után - rájön, hogy életét eddig titkok övezték. A végrendelet alapján teljesíti az anyja utolsó kívánságát: felkeresi az eltitkolt ikertestvérét, Jadent, a OneDevil rockbanda tagját, hogy segítsen neki kilábalni a függőségéből.

Eden azzal a céllal kerül a bandához, hogy letudja élete ezen szakaszát, és szörnyű múltja után végre új életet kezdhessen. Azonban a tervbe belekerül egy előre nem látott változó: Cam, a banda frontembere.

Cam hamar rájön, hogy Eden közel sem olyan lány, mint a többi, ezért eldönti, hogy meg kell nyernie magának. Mindenáron. Csak még azt nem tudja, hogy Eden múltja sokkal sötétebb, mint azt gondolta volna...

Röviden megjegyzem, nagyon szép a borító dinamikája, az előtérben elhelyezkedő rocksztárral és a háttérben meghúzódó titkokkal teli Edennel.

A sztori sablonosnak tűnhet első ránézésre, mégsem az. Egy nagyképű rocksztárra és egy félénk lánykára számíthatnánk, és távolabb nem is állhatnánk az igazságtól.

Cam karaktere egyszerre nagyon szerethető, odaadó, mégis egészségesen beképzelt és pimasz. Eden nagyon erős női karakter, ami főleg a motoros múltjának köszönhető, nem naiv, hanem intelligens és határozott egyéniség, az egyetlen negatív vonatkozása a karakternek az önbizalomhiány lehet és a tipikus "minden lányt megkaphat, miért kellenék neki én" beállítottság - bár ez a rocksztárság miatt még elfogadható is lehet. A mellékszereplők szintén szerethetőek, főleg a banda tagjai, akik nagyrészt hozzájárultak a humoros jelenetekhez, bár szívesen megtudtam volna még róluk többet is.

Tökéletes az egyensúly a tragédia és a humor között, az olvasó az egyik pillanatban sírna, majd következik, egy már-már groteszk kabaréba illő jelenet, és már nevet is. A fogalmazásmód könnyed, gördülékeny, néhol érzékelhető, hogy az írónő a szárnyait bontogatja, mégis felismerhető szerzői stílussal dolgozik.

A cselekmény sokszor a két főszereplő kapcsolatára épít, a romantikus könyvek olvasóinak igényeit kielégítve, erotikus jelenet is van benne bőven, de közel sem túlzásba menően; és a háttérben meghúzódó családi dráma végigköveti a könyvet, és egészséges homályban tartja az olvasót egészen a legvégéig. A könyvet szerelem, titkok, fordulatok, izgalmak övezik.

Összességében első könyves íróhoz képest kellemes élmény volt, kigondolt és romantikus regényhez képest összetett cselekményt kaptam, szerethető karakterekkel, drámával és humorral. A romantikus-erotikus könyvek szerelmeseinek főnyeremény.

És hogy miért öltönyös a rocksztárunk? Olvassátok el, és ti is megtudjátok!

Köszönöm szépen a könyv élményét, Stefanie D. Lauren!


Stefanie D. Lauren: Öltönyös rocksztár
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Cam
Megjelent: 2024
Kiadó: NewLine Kiadó
Oldalszám:
Eredeti cím: -
Műfaj: erotikus, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése