6 / 100 könyv. 6% kész!

hétfő, július 08, 2013

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?



A címből ítélve egy nyálas, habos-babos történetre számítottam túl sok érzelemmel, talán egy felszínes főszereplőnővel és egy jellemtelen sráccal. Na már most, sokszor nincs igazam és szerencsére ez alkalommal sem volt. :)

Hadley Sullivan tizenhét éves, édesanyjával él és egy súlyos családi dráma súlyát hordja a vállán. Évekkel ezelőtt a szülei elváltak, ugyanis az apja munkát kapott Londonban és a kezdetben pár hónaposra tervezett távollét évekké hosszabbodott, ami alatt az apja szerelmes lett egy másik nőbe. Hadley anyja nehezen dolgozta fel a történteket és a veszteséget, így Hadley mondhatni magára maradt akkor, amikor a legnagyobb támogatásra lett volna szüksége. Most, évekkel a család szétszakadása után Hadley a repülőtérre igyekszik, hogy elérje a repülőgépét, ami Londonba repíti. Az apja ugyanis újra nősülni készül és a lánya is hivatalos a nagy napra. Hadley foggal-körömmel küzdött azért, hogy otthon maradhasson az anyja azonban döntött helyette, szóval Hadley megy Londonba, hogy végignézhesse az apja esküvőjét. Lehet ennél rosszabbat elképzelni? Ha még ez nem volna elég Hadley lekési a repülőgépet, ezért csak egy későbbivel tud elutazni. Azonban, ha nem késte volna le azt a gépet, ha az anyja nem erőszakoskodott volna, ha az apja nem hagyta volna el őket és nem nősülne újra, akkor Hadley nem lett volna ott és akkor, amikor megismerte Azt A Fiút.

Szeretem a romantikus történeteket, mint minden fiatal lány. Jennifer E. Smith pedig egy könnyed, kellemes és kedves olvasmányt alkotott, ami nagyon jó elfoglaltságot biztosít egy délutánra. Hadley karaktere nem is túl bonyolult, de nem is túl egyszerű, meg voltam vele elégedve, mert az már rég jó, ha nem tépem ki a hajamat a cselekedeteit olvasva. Csupán egy szösszenete nem volt az ínyemre: amikor ráförmedt az anyjára, hogy ha lezuhan a repülőgép, akkor azaz anyja hibája lesz, akkor az ő hibájából fog meghalni. Oké, dühös volt, én is az lennék, ha az anyám elküldene egy másik földrészre, hogy végignézzem az apám esküvőjét és a másik életét. Na, de könyörgöm, hogy lehet ilyet mondani a saját anyjának?

Oliver kezdetben titokzatos karakter volt, majd egyre jobban szerethetővé vált, annak módja szerint. Azonban kicsit furcsállom a címet, mert amikor meglátták egymást a reptéren nem volt semmilyen "legyökerezett a lábam, meg se bírtam szólalni, remegni kezdett a térdem és kivert a víz" jelenet, holott a címből ítélve szerelem lesz első látásra. Ennek ellenére csak bőröndőrzés volt :D

Igazából - amennyire én éreztem - nem is a szerelmi szál volt a leglényegesebb, habár az is főszerepet játszott, de sokkal inkább többet olvashattunk a Hadley és az apja közötti kapcsolatról, hogy mi történik egy apa-lánya kötelékkel egy válás és egy újranősülés után és közben. 

Érdekes és kedves olvasmány volt, szép jelenetekkel, szívszorító gondolatokkal, szerelemmel, családi kapcsolatokkal és még több érzelemmel. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Jennifer. E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Oliver
Megjelent: 2012
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 280
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése