5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, november 01, 2019

L. J. Smith: Tombolás


Újraolvasás történt


Na, ez a rész már erőteljesen merítés volt a sorozathoz. Elena halála, a Stefan-Damon-Elena háromszög, Alaric Saltzman történetének egy része, Katherine megjelenése... Igazán sorozatos volt, bár még mindig távol áll tőle.

Lévén, egyfajta lezárás kerekedett ebből, valószínűleg, ha ezzel a résszel befejeződött volna a történet, pozitív lenne az értékelése. Egy izgalmas három részes (akár egy kötetben is kiadható) cselekmény volt ez, amit nehezen lehetett letenni, fordulatos, cselekményes, érdekfeszítő olvasmány volt.

De tudom, hogy van folytatás, és bár Klaus karakterét például közel sem olyan jól aknázza ki a könyv, mint a sorozat, mégis érdekes szereplő lesz, és úgy emlékszem a lejtmenet az ötödig részben érkezik majd. Meglátjuk.



A régebbi gondolataim (2012-es):

A történet ott folytatódik, ahol abbahagytuk: Elena autója lesodródott a hídról, Stefan pedig megtámadja Damon-t az erdőben abban a hiszemben, hogy ő térítette le Elena kocsiját a folyóba. Elenának nem volt lehetősége kiúszni a folyóból, legalábbis mindenki ezt hiszi. Stefan holtan húzta ki őt a partra mikor már nem lélegzett. Azonban később mikor megérkeznek a mentők és a hozzátartozók, addigra Elena holtteste nyom nélkül eltűnik...

Elena Gilbert; akinek szülei tragikus balesetben meghaltak és megismerkedett a két testvérrel: Stefannal és Damonnel, kikről később kiderült, hogy vámpírok; ez a szőke, kék szemű lány most úgy tűnik, hogy tragikus baleset áldozatává vált. Azonban hamar kiderül, hogy ő maga is vámpírrá változott.

Egy különösen nagy és gonosz erő van Fell's Church-ben, egyre furcsább és hátborzongatóbb dolgok történnek: a városi kutyák megbolondulnak és az emberekre támadnak, Vicki Bennett továbbra is különösen viselkedik... Valami nagyon nincsen rendben. Elena megpróbálja Stefan és Damon tudtára adni, hogy össze kell fogniuk, ha le akarják győzni ezt a másik erőt és a gyanúsítottak listája egyre csak bővül, miközben életük egyik legnagyobb csatájára készülnek...

Nem is fecsegnék tovább a történésekről, ebben a harmadik kötetben minden kérdésre választ kapunk amik felvetődtek az előző részekben. Végre kiderül, hogy ki is ez a másik Erő és mi a célja miközben az egész város hatalmas veszélyben van. Ebben a részben ismerkedhettünk meg leginkább Damon tulajdonságaival, Elena is gyökeres változásokon ment keresztül az első részhez képest.

L. J. Smith - The Fury and Dark Reunion
Mindezek mellett egyre több utalást találtam a könyvből a sorozatra. Minden bizonnyal a könyvekből merítették az ötleteket. Ezek kis és jelentéktelen dolgok, de mégis visszatekintenek mind a filmben mind a könyvben még ha akár elferdítve is. Például: Dél-Karolina, Duke Egyetem, Alaric Saltzman, sőt a sorozat harmadik évadában még Meredith is feltűnik, bár a karakter teljesen más, de a név mégis stimmel, sőt még az Alaric-al meglévő kapcsolata is...

Összefoglalva: az első három kötetet akár egybe is olvaszthatnánk egy nagy regényben, ugyanis a történések sűrűn összefonódnak közöttük. Nem maradt elvarratlan szál, viszont mikor először olvastam ki az első hármat (akkor még nem jelent meg a negyedik), nagyon átkoztam a harmadik kötet végét, mert azt hittem, hogy ez tényleg a vége és nincs tovább... Ha így lett volna, akkor nem tartozna a kedvenc könyveim közé.

Lisa Jane Smith: Tombolás
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók
3.) Tombolás
6.) A visszatérés – Árnyéklelkek
7.) A visszatérés – Éjfél
8.) A vadászok – Fantom
9.) A vadászok – Holdének
10.) A vadászok – A végzet hatalma
Megjelent: 1991
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 200
Eredeti cím: The Fury
Műfaj: fantasy, ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése