8 / 100 könyv. 8% kész!

hétfő, november 25, 2019

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök II.


A Riva nővérek Mennyei bűnök I. kötete egy felvezetés volt a második kötetben helyet foglaló igazi nyomozásnak.

Marco, az éppen lecsúszott nyomozó végre olyan ügyet kapott, ami kijózanította a kábulatból, Blancát élete mélypontján egyetlen dolog élteti: hogy megvédje a húgait. Ehhez azonban részt kell vennie Marco és a hercegnő nyomozásában.

Novíciaként beépül a Sans'Ambrogio zárdába, hogy leleplezze a borzalmakat, rejtélyeket és legendákat, amik a zárda falai között zajlanak. Marco hamar átveszi a gyóntatópap szerepét, de így se képes teljes mértékben megvédeni Blancát a bent zajló eseményektől. Pedig azt veszi észre magán, hogy mindenáron meg akarja védeni a lányt.

Blanca sokkal veszélyesebb játszmába kezdett, mint azt eleinte gondolta. Amint az idő halad, már nem csak az lebeg a lelki szemei előtt, hogy megvédhesse húgait, hanem az is, hogy leleplezze a hatalmas csalást, és ezzel elérje, hogy senki másnak ne kelljen keresztülmennie azon, amin neki kellett a zárda falain belül és kívül.

Már nagyon vártam, hogy folytathassam Marco és Blanca történetét, mert épp annyira a szívemhez nőttek, mint Flóra és Mariani. A kábulatból felébredő nyomozó, aki új célt talál magának, és a hihetetlenül erős lány, aki bármit megtenne a húgaiért és az ártatlanokért.

Az első részből egy sokkal brutálisabb második kötet kerekedett. A téma önmagában nehéz, főleg azért, mert keveredik a szent vallás és hit a perverz és beteg kegyetlenkedéssel, és ez a kettősség olyan gyomorforgatóan tud hatni az olvasóra, mint kevés más téma.

Ilyen részletességgel olvasni egy zárda falai mögött folyó erőszak-sorozatról eléggé megterhelő volt, nem is tudtam egyhuzamban végigolvasni a kötetet, kis szüneteket kellett tartanom, főleg, mivel a szívemnek kedves karakterek kerültek a borzalmak kellős közepébe.

És bár sajnáltam, hogy Marco és Flóra közel sem kaptak elég közös jelenetet, mint szerettem volna, valahol vigasztal, hogy a történet valami módon folytatódik a Lányneveldében, és reményeim szerint Marco és Flóra is visszaköszön majd a lapokról.


Köszönöm szépen a könyv élményét az Álomgyár Kiadónak!

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Marco, Blanca
Sorozat: Riva nővérek
2.) Mennyei bűnök II.
3.) Lánynevelde I.
4.) Lánynevelde II.
Megjelent: 2019
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 378
Eredeti cím: -
Műfaj: romantikus, történelmi

0 comments:

Megjegyzés küldése