8 / 100 könyv. 8% kész!

csütörtök, július 13, 2023

Aurora Lewis Turner: A hét pecsét


Egy érdekes utazás ér ezzel a lezáró kötettel véget, és ezzel összességében elmondható, hogy egy igencsak egyedi (és ez nagy szó), és színes történetet tudhatok magam mögött.

Ismét csak idegeket szaggató függővéggel búcsúzott tőlünk a történet a második kötetben, most tehát Jack helyére Káin lépett, az Elsők pedig a Föld pusztulását igyekeznek előidézni. Ennek a közepében igyekszik a színes fiatal csapatunk helyt állni, és megmenteni a világot.

Utolsó kötet lévén a cselekménybe már nem szeretek kimondottan belemenni, mert elkerülhetetlen lenne a spoiler. Jack és Amaja kettősét sikerült megszeretnem, ezért természetes, hogy boldog befejezésben reménykedtem, és nagyon bíztam az írónőben, hogy nem okoz csalódást e téren.

Azonban a színes kis csapat minden tagjának valami hasonlóan boldog végkifejletet szerettem volna, bár erősen féltem attól, hogy valakitől esetleg majd búcsúznom kell… S bár ismét csak egy kicsit úgy éreztem, túl sok a tinidráma egy epic befejező kötethez képest, még ez a szerelmi kavarodás is kellemes felhanggal zárult számomra.

Holott én magam nem vagyon feltétlenül a magyar irodalom híve, nagyon tetszik az a bravúr, ahogy az írónő beleszőtte a regénybe, mintegy megoldást nyújtva az egész bonyodalomra… Érezhető, hogy Aurorának közel áll a szívéhez Ady Endre munkássága.

Összességében elmondható, hogy valamiért Lloyd és Aurora kettőse mellett, Jack és Amaja közelebb került a szívemhez, ahogy ez a kis csapat is, hisz még most is emlékszem mindegyikükre, hetekkel a könyv letétele után is. Ez pedig sok mindent elárul.

Szinte már reménykedem egy Jack és Amaja utósztoriban… Hátha.

Köszönöm szépen a könyv élményét, Aurora Lewis Turner!

Aurora Lewis Turner: A hét pecsét
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jack
Sorozat: Az ikerlángbűbáj
3.) A hét pecsét
Megjelent: 2023
Kiadó: NewLine Kiadó
Oldalszám: 400
Eredeti cím: -
Műfaj: fantasy, ifjúsági, new adult, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése