6 / 100 könyv. 6% kész!

kedd, január 29, 2013

Meg Cabot: Hajrá hercegnő!



Ez található a hatodik rész hátulján, ami egy kicsit nevetséges, főleg ha arra gondolunk, hogy a nem létező Michael vette rá a nem létező Miát arra, hogy kiadják a könyvet és lássuk be, ha valaki, aki olvasta a barátnője naplóját és ilyeneket olvasott benne magáról, akkor kétlem, hogy támogatná a nyilvánosságra hozást. Jó jó, kitalált személyekről van szó, kitalált a sztori meg ez a hátulján lévő ostobaság is, de könyörgöm, hát akkor is, ha már kitaláció, akkor legyen már hiteles! Ugyanis ez a rész az eddigi legidegesítőbb. Félre ne értsen engem senki, mert imádom a kedves írónőnket és a történet humorát meg képtelenségét a hihetetlen szereplőkkel együtt, de ez a rész kicsit túlfeszítette a húrt a tűrőképességemen. Természetesen nem az írásmóddal volt a baj, és nem is a humorral, hanem sokkal inkább Mia karaktere megy néha az idegeimre a problémáival. Abban nem vitatkozom, hogy Meg Cabot remekül adja vissza a mai tizenöt-tizenhat éves lányok problémáit, nyűgeit és gondolatait, amikor végre fiúbarátjuk lesz és lehet, hogy sokan tényleg úgy viselkednek, mint Mia ebben a kötetben; ergo: túlstresszelik magukat, hogy talán a fiú többet akar, és jaaaj én még nem állok készen ARRA és akkor jaaaj dobni fog ezért vagy jaaaj ez olyan gáááz. Na ez az, ami kiakasztott.

Másrészről pedig teljes mértékben rásütöm a kedvenc főszereplőnk homlokára a NAIV és VAK jelzőket, ugyanis olyan nyilvánvaló dolgokat nem ért és nem vesz észre, amik szó szerint kisütik a szemét a helyéről. Ilyenkor legszívesebben elé állnék megráznám és értelmet vernék a csinos fejébe, de ugye ez képtelenség. Jó sokszor idegharcot vívtam magammal miközben olvastam, de a végén amikor is Meg Cabot gyönyörűen elsimít mindent ismét, mint mindig - végre lenyugszom és ekkorra már teljes bennem a bizonyosság, hogy Michael a kedvenc karakterem.

Ez a rész tehát egy kissé túlfeszítette azt a bizonyos húrt, mégsem voltam képes kihagyni, mert mégis az egyik kedvenc írónőmről van szó, tehát idegek ide vagy oda, ha közrejátszik az elfogultság - néha jól jön egy kis agyrobbanás, valamint kitisztul az ember feje, ha lefejeli az asztallapot. Haha...

Meg Cabot: Hajrá hercegnő!
Értékelésem: Csalódás
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Michael
Sorozat: A neveletlen hercegnő naplója
6.) Hajrá hercegnő!
6 és ½.) Mia karácsonya
10.) Mindörökké hercegnő
11.) A hercegnő férjhez megy
# Valódi és képzeld hercegnők
#Ünneplő hercegnő
#Mia Thermopolis határidőnaplója 2006
Megjelent: 2005
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 256
Eredeti cím: Princess in Training
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése