5 / 100 könyv. 5% kész!

szerda, augusztus 06, 2014

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve



"Az a barát, aki segít neked eltűnni, de az az igazi barát, aki segít eltüntetni a hullát!"
Nos, azt kell, hogy mondjam kellemes élmény volt. Teljesen kikapcsolt, a történet magával ragadott és hagytam, hadd sodorjon mindenféle istenség karmaiba, heves csatákba és intelligens kutyák agyába.

A borító szinte leordított felém a polcról, hogy "Vedd meg! Nézd meg! Olvasd el!", ennek a belső hangnak sosem tudtam ellenállni. A történet dióhéjban egy Vas Druidáról szól, Atticus-ról, aki lépten-nyomon bajba keveredik hűséges kutyájával, Oberonnal, aki imádja a kolbászt és pudlikból kialakított háremre áhítozik. Ez tipikusan az a könyv, amikor az elején a főszereplővel minden "oké", aztán egyszer csak a helyzete több sebből vérzik és olyan kusza bonyodalomba kerül, amiből nem sikerül kimásznia. Úgy éreztem a dolgoknak úgy nincs igazán miértje, nincs egy nagyobb cél, ami érdekében harcol a főszereplő, habár minden sorozatban van egy fő cél pl.: legyőzni Azt A Bizonyos Főgonoszt; elhozni a világbékét; vagy megállítani az Apokalipszist... Itt csak pár rendetlenkedő istenség van, akiket jól seggbe kell rúgni.

Ennek ellenére tetszett ez a pörgős eseménysorozat, habár annyi név volt, amit képtelen voltam kiejteni, hogy végül az idegen nevek felett már csak úgy átsiklott a szemem, ki sem olvastam őket magamban, csak a szavak alakjából tudtam, hogy kiről van szó. :D Új formája az olvasásnak. Egy kicsit talán irritált is ez a sok hülye ákombákom név, de annyi baj legyen.

A főszereplővel nincs úgy különösebb bajom. Atticus egy beképzelt seggfej, aki elintézi a rossz fiúkat. Jé, ez a zsánerem. :D Szeretem a kutyákat, de ezen könyv után vannak A Kutyák és van Az Oberon. Hihetetlen ez a lény. A kedvencem mégis csak - és most ne röhögjetek ki - de a jó öreg nénike volt, aki furcsa beszédével és Atticus " faintos jegényke" utáni imádatával belopta magát a szívembe, egyszerűen hihetetlen személyiség lett. Nem semmi öregasszony. :D

A könyv humora is tetszett, bár nem annyira, hogy hangosan felröhögjek, de azért kellően megmosolyogtatott. Szellemes, olykor szarkasztikus paródia. Tipikusan olyan történet ez, ahol bármi megtörténhet és, ahol az író szabadon engedheti a fantáziáját. Hát, sok sikert hozzá, várom kíváncsian mi fog kisülni ebből.

Kevin Hearne: Üldöztetve
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Atticus, Oberon, anyóka
Sorozat: A Vas Druida Krónikái
1.) Hounded - Üldöztetve
2.) Hexed - Elátkozva
3.) Hammered – Elkalapálva
4.) Tricked - Átverve
5.) Trapped (Csapdába esve)
6.) Hunted (Vadászva)
7.) Shattered (Összezúzva)
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 286
Eredeti cím: Hounded
Műfaj: fantasy, ifjúsági, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése