6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, szeptember 12, 2019

Kelley Armstrong: Az Ébredés


Még mindig gyönyörű a borító. Mindegyik. Úgy örülök, hogy újra előkerült ez a trilógia a polcomról, nem is emlékeztem arra, mennyire szerettem a történetet, a karaktereket.

Chloé az előző rész végén egy másik intézetbe került, és habár Derek és Simon kijutottak, Chloé-t továbbra is bezárva tartja az Edison Csoport, sőt csalinak akarja felhasználni, hogy megtalálják a fiúkat.

Míg Chloé szökési terven dolgozik, Derek és Simon az apjukat keresik odakint, valamint Chloé kiszabadításán ügyködnek, de a szökést követően továbbra sincsenek biztonságban. Menekülés, napról-napra élés egyetlen reménnyel a szemük előtt: Simon apjának megtalálása.

Mindeközben Chloé még mindig csak kísérletezik képességével, a holtak életre keltésével és a szellemek emberektől való megkülönböztetésével.

A cselekmény még izgalmasabb, mint az első kötetben, bár most főleg a menekülésen volt a hangsúly, nem sok minden derült ki a képességekről, az Edison Csoport mögött megbújó rejtélyekről vagy Simon apjáról és a kísérletekről.

A karaktereket, ha lehet, még jobban megszerettem. Chloé karakterén érződik a karakterfejlődés, egyre erősebb és okosabb lesz, kezd egyre inkább a sarkára állni, mégis megőrzi a tisztességét, amikor még olyanokat is meg akar menteni, akik nem feltétlenül érdemelnék meg.

Míg Simon és Tori csak úgy lézengenek, Derek karaktere a másik, ami nagy változásokon ment keresztül, ami elsősorban a Chloé-val való hozzáállásában nyilvánul meg. Míg az első kötetben főleg csak kihasználta a képességét, hogy a fogadott öccsét kijuttassa a Lyke-házból, addig most már sokkal inkább észrevehető rajta, hogy törődni kezdett a lánnyal, számos alkalommal megvédi, aggódik érte, segíti, akár még fel is áldozná magát érte.

Tetszett ez a kialakuló kapocs Chloé, Derek és Simon között. Nagyon remélem, hogy a harmadik kötetben Chloé és Derek összejönnek, még ha gyerekes is ilyesmit remélni. Már nagyon várom, hogy több is kiderüljön a képességekről, a rejtélyről és a kísérletek okairól. Szinte sajnálom, hogy csupán trilógiáról van szó, mert igen a szívemhez nőttek már ezek a karakterek.

Kelley Armstrong: Az Ébredés
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Derek, Simon, Chloé
Sorozat: Sötét erő
2.) Az Ébredés
Megjelent: 2009
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 324
Eredeti cím: The Awakening
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése