8 / 100 könyv. 8% kész!

vasárnap, október 01, 2023

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége


A projekt, miszerint bevégzem azokat a sorozatokat, amikből már csak egy fennmaradó (you see what I did there?) olvasatlan kötet van, folytatódik.

A Fennmaradottak krónikáiból nem volt sok emlékképem, csak nagyvonalak. De vissza kellett olvasnom a régebbi bejegyzéseimet, hogy lássam, miről is szólt pontosan az első két kötet.

Ami igazán rémlett, az a szerelmi háromszög, és hogy az első kötet végén megcsavarta az írónő a két karakterét, ami – visszaolvasva az akkori soraimat – inkább zavaró volt, mint tetszetős. Változtatott az egész rokonszenvességi beállítottságomon. Mert valahol ez a fordulat (változás) a személyiségükre is hatással volt.

Most megpróbáltam felvenni a dolgok fonalát, több-kevesebb sikerrel. A politikai ármánykodás természetesen már a ködbe vész a fejemben, szóval inkább a karakterekre koncentráltam.

Kaden valahogy közelebb állt a szívemhez anno is és most is. Rafe ugyanis kapott egyfajta uralkodásmániás felhangot, ami nem tett jót a karakterének. Lia meg… Persze, erős, harcos főhősnő, jól van. Nem rinyál. De ez a szerelmi háromszög… Az első kötetben általában még fun, de egy befejező kötetben már nincs helye. Ott már el kell kötelezni a főszereplőket, itt még mindig csapongtunk sokszor, ami miatt Lia karaktere az ellenszenvesség élén táncolt.

A nagy csatajelenet kielégítő volt, befejező kötethez méltó, bár kicsit rövid. Annak sem örülök, hogy a szerelmi háromszöget egy újabb karakter belevonásával oldották meg, és szinte a semmiből előbukkanó vonzalommal. Ne már!

A kötet végén engem meglepett a Morrighanes novella, én azt hittem, a harmadik kötet valóban ilyen hosszúra sikeredett. De ha már novella: nem volt annyira nagy hatással rám.

Letudva, nem olyan nagy élménnyel, de ez lehet, hogy a hosszú kihagyásnak köszönhető. Nem baj, pipa.


Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Kaden, Rafe
Sorozat: A Fennmaradottak krónikái
3.) Az árulás szépsége
Megjelent: 2015
Kiadó: GABO Kiadó
Oldalszám: 408
Eredeti cím: The Heart of Betrayal
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése