8 / 100 könyv. 8% kész!

szerda, január 10, 2024

Kresley Cole: Vihar előtti csend


Nagyon nagy kihagyások vannak az egyes kötetek között. Lehetséges, hogy ennek tudható be az, hogy a csillagozása/értékelése a könyvnek a részemről egyre lejjebb csúszik. Az első kötetnél még a kedvenc kategóriába került a sorozat az egyediségével, a tarot-kártya jellegével, a karakterekkel… Aztán lett egy szerelmi háromszög, ami egy darabig szórakoztató, majd egy idő után már inkább idegesítő lett.

És mindez most csúcsosodott ki számomra a negyedik kötetben. Nem tudom, hogy a főhősnő eddig is ilyen gyermeteg volt-e, de egyszerűen nem tudtam azonosulni vele. Lehet, hogy a sok kihagyás miatt nem értékelem a karakter fejlődési ívét, vagy szimplán csak nincs neki…

A szerelmi szál. Idegesített. Jack állítólagos halála miatt főhősnőnk megzuhan, de elrepül egy hónap és helló Halál, nem már… Bár Halál karaktere sokkal érdekesebbnek lett beállítva, ezért őt is favorizáltam, de azért mégis… Így a főhősnő értékelése könnyedén zuhan az olvasó szemében.

Nagyon tölteléknek éreztem ezt a részt. Úgy istenigazából semmi sem történt, kivéve azt, hogy főhősnőnk és Halál összejöttek. És most nem feltétlenül izgalmakra vágytam, hanem bármilyen cselekményre.

A tarot belefűzése az egész sztoriba továbbra is zseniális és imádom, valószínűleg csak azért fogom folytatni. A karakterek mélyrepülése és annak az érzete miatt, mintha a sztori sehová sem vezetne (és a borítók felszínessége miatt) viszont legszívesebben abbahagynám. Csalódás.

Kresley Cole: Vihar előtti csend
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/3
Kedvenc szereplő: Halál
Sorozat: Az Arkánum Krónikák
4.) Vihar előtti csend
5.) Szólít a Sötét
Megjelent: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 336
Eredeti cím: Arcana Rising
Műfaj: fantasy, ifjúsági, posztapokaliptikus, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése