5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, június 03, 2018

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa


Istenem, úgy kellett ez nekem, mint egy falat kenyér... Az ártatlan sorozat egy gyöngyszemem nekem, a szívem egyik csücske, ha úgy tetszik. Már az első köteten megakadt a szemem, annyira gyönyörűek ezek a tükrös dupla borítók...

A borító után maga a történet is megfogott, ami benne lapult. A korszak, a stílus, a karakterek, a szerelmi szál, a nyomozások, az izgalmak... Tulajdonképpen két sorozat döbbentett rá arra, hogy én nagyon is szeretem a történelmi romantikus regényeket, az egyik Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozata, a másik pedig R. Kelényi Angelika Az ártatlan trilógiája. Ez a kettő számomra kéz a kézben jár.

Még a megjelenés körül olvastam az első kötetet, emlékszem, mennyire magával ragadott, de sok minden kiesett a történetből és a cselekményből. A porfészek című kis novella egy részét visszahozta, de nem teljesen, valamint Mariani szemszögével nem voltam teljes mértékben megelégedve, szerintem azért, mert túl rövidke volt. A Bűnös örömök városa azonban minden emléket visszahozott, nagyon könnyű volt visszazuhanni a történetbe, magával ragadott az egész cselekmény és most... Jaj, majd megvesztem volna azért, hogy a regény másik fele Mariani szemszögével legyen tele. Ha ez egy váltott szemszögű könyv lenne... még ennél is nagyobb kedvenc lenne, bár már így is az.

Mariani és Flóra története folytatódik, ezúttal pedig Velencébe vezet, Mariani édesanyjának házához kerülünk, ami korántsem átlagos ház, ahogy maga a város sem átlagos. Álarcosbálok, gondolák, veszélyes éjszakák, nyomozások... Mindez megteremti a tökéletes velencei hangulatot, ami élteti a sorokat.

Flóra és Mariani párosa folyton megdobogtatja a szívemet. A kis játszmáik, Flóra feleszméléseMariani gondoskodása, a kettejük nyomozásai... tipikusan már alig várja az ember, hogy végre történjen valami (bár a végét egy kicsit elhamarkodottnak érzem ebből a szempontból, remélem a harmadik kötetben nem siklanak félre a dolgok).

Már önmagában a két főszereplő kapcsolata, párbeszédei is elegek lettek volna ahhoz, hogy gyorsan végigolvassam a regényt, de maga a cselekmény is fordulatos és izgalmas volt, amit persze húzott Flóra és Mariani keringője, mindenki tudja milyen az, amikor csak a lány van jelen a lapokon, és várod, hogy a fiú is megérkezzen, mert úgy érdekes igazán, a kettejük oda-vissza játéka teszi igazán érdekessé a történetet magát.

Bonyodalmak itt is vannak dögivel, bár megoldásaiban és mozzanataiban enyhén tükrözi az első kötetet (Flórát meg akarják becsteleníteni, ami gyilkosságig fajul, ezért menekülés az országból), ez egy kicsit szemet szúrt, de elfogadtam és mivel a harmadik kötet a befejezés lesz, sejtéseim szerint harmadjára ez nem fog megismétlődni.

Tudom, hogy A párizsi nő lesz a befejező kötet, és egyszerűen nem akaródzik levenni a polcról. Nem akarom, hogy Mariani és Flóra kalandjai véget érjenek, annyira örültem volna egy négy-öt részes sorozatnak, a trilógiát nagyon kevésnek érzem. Mindazonáltal nyári tervek között van a befejezés is, de... bár lenne még negyedik kötet is.

Köszönöm szépen a könyv élményét az Álomgyár Kiadónak!

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Mariani, Flóra
Sorozat: Az ártatlan
2.) Bűnös örömök városa
Megjelent: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 408
Eredeti cím: -
Műfaj: romantikus, történelmi

0 comments:

Megjegyzés küldése