5 / 100 könyv. 5% kész!

csütörtök, április 09, 2020

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde I.


Ismét el vagyok ájulva a borítótól, a sorozat egyszerűen az egyik kedvencem borítók terén, ahogy maga Az ártatlan sorozat is.

A Mennyei bűnök kétrészes történet után a Riva nővérek a A Lánynevelde kétrészes sztorival folytatódik, sajátos sorozatvezetéssel. Mintha két testesebb kötetet vágott volna félbe.

A már olyannyira megszeretett Marco és Blanca kettőse - reményeimnek megfelelően - visszatekintenek a lapokról. Évekkel később járunk, Blanca immár Christinaként az intézet élén, mint komoly igazgatónő áll, régi énjét maga mögött hagyva. Marco eközben magánnyomozóként tevékenykedik, ám hiányolja a régi napok kihívásait.

Nagyon jólesett továbbkísérni a már megszeretett karakterek sorsát. Ha másra nem, erre tökéletesek a folytatások. Szívet melengető volt Marcot és Christinát egy párként megismerni.

Tetszett Blanca/Christina jellemfejlődése. A kezdetben is erős, ámde sebezhető lánykából egy magabiztos, független, belevaló nő lett, aki mindent megtesz a gyengékért és gyermekekért. Sőt, arra tanítja őket, hogyan védjék meg önmagukat, menedéket szolgáltat számukra, szívén viseli a sorsukat. A két húgával való kapcsolata is érdekesen alakult, főleg a fiatalabbal kapcsolatos előző részben kiderült fordulat kibontakozása érdekelt. És úgy érzem, hogy ez majd csak a következő kötetben fog kiteljesedni.

Ismét egy nagyobb bonyodalom kezdett kibontakozni Marco nyomozása - egy úri hölgy kérte fel férje felkutatására, aki már napok óta eltűnt - és a Christina által befogadott bántalmazott gyermek esete között, ami megint csak felvezetést kapott A lánynevelde I.-ben, és csupán majd a második kötetben látszik megoldódni.

A kötet egy érdekes új karaktert is felvezetett, a csöndes, képzett Luisát, akinek sorsáról nagyon szívesen olvasnék akár egy külön kötet keretein belül is - ahogy Leonáról is felnőttként - lehetőségekben tehát nem szűkölködik a sztori - legalábbis részemről. Ki tudja ugyanis, mi következik A lányneveldét követően. Már nagyon várom a folytatást, hogy megtudjam, ezúttal mivel is zárul ez a kaland.

Köszönöm szépen a könyv élményét az Álomgyár Kiadónak!

R. Kelényi Angelika: Lánynevelde I.
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Marco
Sorozat: Riva nővérek
2.) Mennyei bűnök II.
3.) Lánynevelde I.
4.) Lánynevelde II.
Megjelent: 2019
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 360
Eredeti cím: -
Műfaj: krimi, romantikus, történelmi

0 comments:

Megjegyzés küldése