5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, április 10, 2020

Rachel Hawkins: Kísértetsuli


Egy újabb befejezett sorozatot tudhatok magam mögött. A Hex Hall egy egyszerű, mégis könnyed és szórakoztató sorozat volt, szerethető szereplőkkel, mulattató párbeszédekkel, Harry Potter szintű varázsvilággal, fordulatos cselekményvezetéssel. Minden megvolt benne, ami kell.

S bár Sophie és Archer története lezárult, Rachel Hawkins valamiért úgy döntött, alkot egy mellékkötetet, amiben bár ők nem tűnnek fel, említve vannak. Helyettük Izzy került a középpontba, aki anyjával szörnyekre vadászik, s egy rosszul sikerült eset után, az anyja egy gimnáziumba küldi Izzyt egy egyszerű esethez - amiről később kiderül, mégse olyan egyszerű.

Valamiért olyan Supernatural érzetem volt ezzel a "szörnyekre vadászunk, nincs rendes életünk, sose jártam iskolába, nem tudom, milyenek a hétköznapi dolgok anya-lánya" felállással. Izzy nővére eltűnt egy szerencsétlen incidens során, azóta is őt keresik, de nem bukkannak a nyomára. Mintha az Odaát lenne kicsit átalakított, női változatában.

Izzy persze kétkedve bár, de beleveti magát a gimis életbe, ahol különcökkel ismerkedik meg, köztük a "talán mágus" Dexterrel, s nemsokára kiderül, hogy az egyszerű esetnek indult dolog mögött egy sokkalta bonyolultabb ügy húzódik meg. A felgöngyölítése közben Izzy azon veszi észre magát, hogy barátokra lelt, és talán nem is akarna ismét továbbállni...

Nagyon aranyos párbeszédek nevetettek meg, csak úgy siklottam az árral, tetszett Hawkins könnyedsége; egyszerű olvasni, szórakoztat, kikapcsol. Szeretem az ehhez hasonló varázsvilágokat, igazából ezekben a határ a csillagos ég.

Azonban nem teljesen értem a sorozat lezártságát. Ugyanis Izzy nővérének ügye továbbra is a háttérben lebegett, nem oldódott meg, ezt az elsimítatlan szálat pedig idegesítőnek érzem, főleg ha az írónő nem akarja lezárni. Na nehogy már ne tudjam meg! Szóval nem tudom, várom azt a folytatást, hátha elérkezik.

Rachel Hawkins: School Spirits – Kísértetsuli
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Izzy, Dexter
Sorozat: Hex Hall
1.) Hex Hall
#School Spirits - Kísértetsuli
Megjelent: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 246
Eredeti cím: School Spirits
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése