5 / 100 könyv. 5% kész!

szerda, május 03, 2023

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - The Ripper


Mivel a magyarul megjelent kötetek elfogytak - ki hitte volna, hogy nem volt nagy kereslet erre? Pedig milyen jó az elgondolás, hisz a sorozat maga nagyon jó, csak hűnek kellett volna hozzá maradni... Szóval ezért angolul folytattam a második 3 részt.

A The Ripper, azaz A Hasfelmetsző a rajongó szemében nem sok rejtélyt tartogat, hiszen mind tudjuk, hogy Stefan maga a ripper, ezért kíváncsi voltam, hogy terelődik ismét a gyilkos oldalára.

Elhagytuk Amerikát. Mystic Falls, New Orleans, majd New York után, ezúttal London vidékén kezdünk, majd belibegünk a nagyvárosba.

Stefan egy családhoz szegődött, segít a ház körül, cserébe ott élhet, mindezt igézés, vagy bármi nélkül. Csupán boldogulni igyekszik. Amint egy nap a családfővel a városba utazik, feltűnik neki egy hír egy bizonyos gyilkosságról, amellyel kapcsolatban a Hasfelmetszőről írnak. Stefan nyomozásba kezd azzal a gyanúval, hogy vagy bátyja, vagy az Ősök lehetnek a dolog mögött.

Hogy lehet Stefan ennyire tudatában az Ősöknek és Klausnak már most? Ugyan már! Bár a sorozatgyilkos utáni nyomozás enyhén lekötött, azt is "érdekesnek" tartom, hogy Violet az egyik pillanatban retteg a nővére épsége miatt, a következőben meg pezsgős partikon kelleti magát Stefan oldalán. Jaj már!

Valószínűleg el kellene engednem a filmsorozatot, a könyvsorozatot... És el kéne fogadnom, hogy ez egy különálló szösszenet. Legyen.

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - The Ripper
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók – Stefan naplója
4.) The Ripper (A hasfelmetsző)
5.) The Asylum (Menedék)
6.) The Compelled (Kényszer)
Megjelent: 2011
Kiadó: HarperCollins
Oldalszám: 242
Eredeti cím: The Ripper
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése