5 / 100 könyv. 5% kész!

szerda, április 05, 2023

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - Vérszomj

 
Haladjunk. A sorozat újranézése miatt vettem a kezembe ezt az eredeti, L. J. Smith által írt sorozat előtt, hisz kronológikusa ez van előbb, ez van a múltban, még minden előtt. Ebben tudjuk meg, hogyan lettek vámpírok a Salvatore testvérek, s mik történtek velük ezután.

Mivel a sorozat készítőinek tudják be ezt a sorozatot, gondoltam, majd kánon lesz a sorozathoz. Az első kötet ezt alá is támasztotta, hisz majdhogynem minden megegyezett a képernyőn látott jelenetekkel.

Na, de itt most jócskán eltértünk. Stefan elhagyta Mystic Fallst, miután kitört a káosz, apja és Katherine meghaltak, ő és Damon átváltoztak, Damon pedig örök bosszút ígért Stefannak, amiért ilyen életre kárhoztatta. Eddig minden stimmt.

Na, de ezután New Orleansba kerültünk. Tudjuk, hogy a fivérek megfordultak a városban a sorozatban is, de csak az 1900-as években láttuk őket itt, amikor megismerték az ősi családot. Most viszont közvetlenül az átváltozás után kerültünk New Orleansba, még az 1800-as évek közepe/végén.

Feltűnik Lexi, aminek ideje volt, hisz ő téríti át a jó oldalra Stefant, miután teljesen beleéli magát a vámpírlétbe, de a sorozatban mindez a polgárháború idején, ha jól tudom, Mytic Fallsban történik.

Ráadásul a sztori egészét egy bizarr vándorcirkusz köré építették. A testvérpár dinamikája már ismerős volt, de hogy Stefan szerelmes lesz, és a kronológikus kuszaság már nem tetszett annyira. Nem értem, miért nem lehetett kánont alkotni?

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - A kezdetek
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók – Stefan naplója
2.) Vérszomj
4.) The Ripper (A hasfelmetsző)
5.) The Asylum (Menedék)
6.) The Compelled (Kényszer)
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 200
Eredeti cím: Bloodlust
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése