8 / 100 könyv. 8% kész!

hétfő, március 11, 2024

Robert Galbraith: A hömpölygő sír

 
Rowling ezúttal egy olyan témához nyúlt, ami az egyik kedvencem, és amin képes vagyok nagyon sokáig agyalni. Strike és Robin legújabb ügye ezúttal egy állítólagos szekta tevékenységeinek kivizsgálása, ami többek között gyilkosságokhoz, eltűnésekhez köthető. Az új ügyfél fia évek óta él a Chapman farmon, teljes személyiségváltozáson esett át, Strike és Robin feladata pedig az, hogy kiderítsék, mi is történik a zárt falak mögött.

Már önmagában az alapsztori elég ahhoz, hogy ne érdekeljen, hogy megint átnyúlunk a túlzott 1000 oldalon, meg hogy ne idegesítsen Robin és Strike örökös tánca. Nem, úgy ültem neki, hogy mind az 1300 oldalt maradéktalanul élvezni fogom annak okán, hogy a téma annyira jó, kísérteties, érdekfeszítő és pszichológiailag érdekes.

Hamar kiderül, hogy valakinek be kell épülnie a Chapman Farmra, aki nem más, mint Robin lesz. Innentől pedig megkezdődik a pszichológiai utazás egy szekta bugyraiba…

Méltán merem állítani, hogy ez az eddigi kedvenc kötetem a Strike sorozaton belül. Annyira jól felépített, annyira pszichológiailag átgondolt és alapos, egyszerűen tökéletes volt. A vallás és a szekta, ahogy Rowling hozzányúlt a témához átitatva a természetfelettivel, amely egyfajta horrorisztikus hangulatot adott az egésznek… nagyon átgondolt, tudatos és érdekfeszítően megalkotott volt. Ahogy azt már amúgy is megszokhattuk.

A Robin és Strike kettőse abszolút kedvenc továbbra is, végre valahára alakulnak dolgok, amit már nem lehet tovább húzni, és a végső párbeszéd egyenesen mellbe vágó volt, bennem pedig felsikoltott egy hangocska: végre!!! A mellékszereplőket pedig továbbra is szeretem (Pat, Shanker).

Nem akarom, hogy véget érjen, bár könnyen lehet, hogy ezzel a kötettel számomra elérte a sorozat a csúcspontját. Meglátjuk.

Robert Galbraith: A hömpölygő sír
Értékelésem: Katarzis
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Cormoran Strike, Robin, Pat, Barclay, Shanker
Sorozat: Cormoran Strike
7.) A hömpölygő sír
Megjelent: 2023
Kiadó: GABO
Oldalszám: 1088
Eredeti cím: The Running Grave
Műfaj: krimi

0 comments:

Megjegyzés küldése