6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, február 01, 2020

Adam Kay: Mert szülni karácsonykor kell


Az Ez fájni fog sikere után Adam Kay úgy döntött, hogy összegyűjti a karácsonyi, kimaradt részeket és megalkotja a Mert szülni karácsonykor kell kötetét.

Mivel az Ez fájni fog egy mulattató, igazán tényfeltáró és érdekes olvasmány volt, evidens volt számomra, hogy ezt is el kell olvasnom.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a legtöbb orvos megbecsülést és tiszteletet érdemel, mert az emberi ostobaságnak sokszor valóban nincs határa. Meg persze szeretek a világ olyan területeiről is tudást szívni magamba, amikhez az életben nem lesz sok közöm. Az orvosi pont ilyen.

Mindennek tetejébe Adam Kay kis egypercesei - mert valóban nem nehézsúlyú két könyvecskéről van szó - azért működnek igazán, mert Kay egy olyan könnyed, humoros, gunyoros stílust képvisel, amin nehéz nem nevetni.

Bár ebben a kötetben az orvosi szakma árnyoldala is helyet kap, jelentősen felborítva a humorosnak szánt eseteket, így emlékeztetve, hogy valójában az orvos is csak ember, és nem csak a születés és élet csodáját látja nap mint nap mint szülészorvos.

A karácsonyi esetekkel felszívva magam, szomorkodva egy sort, majd mégis sokat nevetve a szürreálisabbnál szürreálisabb esetek, kérések, problémák miatt megint csak kellemes szájízzel tettem le ezt a kötetet is. Kay egy igazi troll. Igen. A stáblista ötlete pedig igazán kedves ötlet volt. Remélem, Kay még alkot ehhez hasonló könyvecskéket, szeretem őket.

Köszönöm szépen a könyv élményét az Athenaeum Kiadónak!

Adam Kay: Mert szülni karácsonykor kell
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Megjelent: 2019
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 208
Eredeti címTwas the Nightshift Before Christmas
Műfaj: napló

0 comments:

Megjegyzés küldése