5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, július 08, 2016

Sarah MacLean: Tizenegy botrány egy herceg meghódításához


"Amint érkezik a harmadik rész, azt is el fogom olvasni, habár tudom, hogy Nick történetét nem fogja felülmúlni."

És igen, egy hosszas kihagyás után megérkezett a harmadik és egyben befejező kötet is, megígértem, hogy ezt is elolvasom és így is lett. Végre egy trilógia, ami kerek egész lezárt egységet alkot és amit be is fejezek. Baromi jó érzés.

A trilógia maga a történelmi, romantikus besorolást kapja, a tipikus 1800-as évekbeli Anglia, amikor mindenki fél a botrányoktól, a lányokat eladósorba adják, minden lehetőség csak a férfiak előtt nyílik meg, míg a nők kísérő nélkül sem jelenhetnek meg sehol. Egyre biztosabban tudom, hogy nem akarnék ebben az időben élni.

A trilógia középpontjában három testvér áll. Az ikrek: Gabriel és Nick, valamint húguk, Juliana. Az első kötetben Gabriel, a javíthatatlan nőcsábász állt a középpontban Callie-vel, a kalandvágyó vénkisasszonnyal. Már ezzel a kötettel megnyert magának a sorozat. A második kötetben Nick állt a középpontban, a lovagiasabb fivér az ikrek közül, valamint Isabel, egy független és makacs nőszemély. Számomra ez a második kötet még inkább tetszett és már akkor éreztem, hogy felülmúlhatatlan párosukat senki sem söpörheti el.

A harmadik kötetet azonban mindenhol túlértékelték az első és a második kötet mellett, mintha Juliana története lenne a legjobb kötete a trilógiának. Megérzéseim nem hagytak cserben. Ez a harmadik kötet számomra közel sem múlta felül sem Gabriel és Callie, sem Nick és Isabel történetét.

Juliana karaktere pozitív, egy belevaló, enyhén erkölcstelen, jószívű olasz lányka, aki anyja botrányának árnyékában áll, mindenki azt lesi, mikor idéz elő újabb botrányt. A botrányok pedig csak jönnek és jönnek, Juliana képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe kerül, akarata ellenére.

A problémám Leighton herceggel volt, aki Gabriel és Nick mellett labdába se rúghat. Nem mosolyogtatott meg nyers és pimasz humorával, mint Gabriel és nem olvadtam el gondoskodó és játékos felszólalásain, mint Nick esetében.

A történet önmagában azonban kedves volt. Juliana fogadást köt az enyhén karót nyelt brit Leighton herceggel, hogy két héten belül lerombolja az erkölcsi falait. Teljesen ellentétes karakterek, a botrány és az erkölcs fő képviselői.

Az írásmód, stílus könnyed, kellemes nyári kikapcsolódás, persze szerelmes regényhez híven vannak tipikus félreértések, tipikusan fordul a kocka elemek és sok-sok szokásos vonás, amelyek jellemzőek a romantikus történetekre. De szerettem. Szerettem ezt a trilógiát, kedves perceket adott.

Sarah MacLean: Tizenegy botrány egy herceg meghódításához
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Ralston, Nick
Sorozat: A csábítás kilenc szabálya
3.) Tizenegy botrány egy herceg meghódításához
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 416
Eredeti cím: Eleven Scandals to Start to Win A Duke’s Heart
Műfaj: történelmi, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése