8 / 100 könyv. 8% kész!

szombat, szeptember 09, 2023

Stephen King: Az átkozott út


Jaj, nekem! Egy kiemelten érdekes kötettel állok szemben. Az első benyomásom az volt, hogy ez egy amerikai fegyverviseléssel kapcsolatos elmélkedés lesz egy amerikai tollából. Majd arra gyanakodtam, hogy emberünk skizofrén. Mi más lenne magyarázat arra, hogy van egy George, van egy Fred, van egy Bart, és egy Charlie is? Nem, Charlie a gyermek, akit a házaspár elveszített... Oké.

Igen, építenek egy autópályát, ezért megkezdődik az állami kisajátítás, ami mérhetetlenül felbőszíti emberünket. Jó, akkor ez mégiscsak egy vérbeli amerikai hőzöngése lesz az amerikai kormánnyal kapcsolatban.

Majd szépen lassan nyomon követhetjük egy elme elborulását, egy-egy visszatekintéssel színesítve a múltját, a kezdeti kiegyensúlyozott személy végül szép lassan elindul egy lejtőn, amely végén az őrület várja. És miért?

A múltban egy elhunyt gyermek, egy elhidegültebb, de jó feleség, egy ház, ahol sok-sok éve laknak… És a kormány, az állam, a modernizáció a pólus másik oldalán, aki az átlagpolgár ölébe dobja a pénzt, csak hogy eltakarítsa az útból. Az átlag amerikai segélykiáltása ez a kormánnyal szemben az 1980-as évek hajnalán. Egy elborult elme tollából.
És hogy ki az a George és Fred? Hm.

Stephen King: Az átkozott út
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Megjelent: 1981
Kiadó: Európa Kiadó
Oldalszám: 390
Eredeti cím: Roadwork
Műfaj: horror, pszicho-thriller, thriller

0 comments:

Megjegyzés küldése