6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, április 11, 2013

Cassandra Clare: Üvegváros



A harmadik kötet minden szempontból az egyik legizgalmasabb, legeseménydúsabb, legfordulatosabb kötet az eddigiek közül, ami nem csoda, hisz elméletileg ez a trilógia befejező kötete, gyakorlatilag viszont mivel nagyon nagy sikere volt a sorozatnak készült egy negyedik, sőt később egy ötödik kötet is. Úgy gondolom, hogy az Üvegváros méltó befejezése lett volna a sorozatnak, mégis repes a szívem, amiért tudom, még mindig nincs vége Clary, Jace és Simon, valamint az Árnyvadászok és az Alvilágiak történetének, ami ma már az egyik legkedvencebb könyvsorozatommá nőtte ki magát. 

Minden egyes megválaszolatlan kérdésre választ kapunk, nem marad elvarratlan szál és olyan függőben lévő gondolat, ami nem hagyna nyugton aludni éjszaka. Cassandra Clare remekül lekerekítette a történetét, semmit sem felejtett ki, mindeközben pedig meghökkentő fordulatok, feszültséggel teli pillanatok és küzdelmekkel teli események láncolata a könyv, aminek nem látod a végkimenetelét, egészen az utolsó sorokig. Fogalmad sincs mire számíts, mit várj, többször megijedsz majd, garantáltan a magasban lesz az adrenalinszinted, talán még el is sírod magad. Ugyanis sorra került a nagy küzdelemre, a végső összecsapásra... De vajon az Alvilágiak végül összefognak az Árnyvadászokkal, hogy legyőzhessék Valentine-t? Vajon sikerül megmenteni az Üvegvárost, vagy Valentine a porig rombolja azt? Mindeközben pedig folyton az jár a fejünkben, hogy vajon mi lesz szeretett főszereplőink sorsa?

Szeretem azt, amit az írónő megalkotott. Az egészet, kivétel nélkül. Szeretem azt, hogy nincs egyetlen olyan szereplő sem, aki irritál, nincsen egyetlen olyan mozzanata sem, amit nem értek, nincsen zagyvaság a sorok között, nincs unalom az olvasása közben, nincsen nyugtom, míg el nem olvasom az egész könyvet, hogy tudjam mi lesz a vége... Minden egyes karakter egyedi és mondhatni "aprólékos" jellem érzelmekkel, indulatokkal, múlttal és tettekkel teli szereplők tekintenek vissza ránk a lapokról. Gondja van valakinek azzal, hogy ömlengek? Az ő baja. :)

Én eddig sok embernek ajánlottam már ezt a könyvet és mindahányszor a kezükbe nyomtam a sorozat valamelyik kötetét, ugyanaz volt a reakciójuk. Hasonlított az enyémhez. Örök kedvenc marad, ezen nincs is mit tovább ragozni.

Cassandra Clare: Üvegváros
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jace, Simon
Sorozat: A Végzet Ereklyéi
3.) Üvegváros
Megjelent: 2009
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 502
Eredeti cím: City of Glass
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

1 comments:

  1. ha lesz többi része azok mikor jönnek ki?:D 1hét alatt elolvastam a 3 könyvet mikor érettségire kéne tételeket tanulnom de nem bírtam őket lerakni :D

    VálaszTörlés