8 / 100 könyv. 8% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet



Tudom, tudom, hogy annyit áradozok a mi szeretett Meg Cabot írónőnkről, de nem tehetek róla. Ezt nevezik elfogultságnak. Meg egyszerűen ért a fiatalok nyelvén, azonosulni bír velünk és ezáltal mindannyiunkat képes lebilincselni a könyveivel. Történetei tökéletesen érthetőek, humorosak és izgalmasak. Szereplői szerethetőek és pozitívak. Sosem bírtam egyik regényére sem rosszat mondani, ami azért jelent valamit.

A Mediátor hatrészes sorozatát is megszerettem. Egy tizenhat éves lányról szól, aki átlagosnak közel sem nevezhető, mivel Mediátor. A Mediátor jelentése: olyan személy, aki látja a halott lelkeket és az a dolga, hogy átvezesse őket az élők világából a következő szintre. 

Suzie látja a szellemeket. Ez önmagában véve borzongatónak hangzik és rögtön egy horrorregény jut eszünkbe, de annak ellenére, hogy a szellemek észlelése valóban horrorba való, Meg Cabot mégis képes ebből a témából egy humoros ugyanakkor izgalmas történetet kipenderíteni. Szóval Suzie látja a szellemeket és ez cseppet sem a kedvére való. Ugyanis akár hiszed akár nem, de a szellemek nem mindig kedves lények, sőt erőszakosak is bírnak lenni. Suzie előszeretettel rúg hátsón néhány engedetlen szellemet. 

A főszereplő stílusa nagyon tetszett, pedig ritkán szeretem a központi szereplőt főleg, ha lány. Suzie viszont, a maga találékonyságával, cserfes kislányhoz méltó beszólásaival, kemény bőrdzsekis kinézetével és eget rengetően idióta bátorságával magával ragadott és nagyon könnyen bírtam azonosulni vele.

Miután Suzie édesanyja - az apja halála után - ismét beleszeretett egy férfibe, aki mellékesen Kaliforniában él; Suzie-nak muszáj a mindig átlagos New York-ból a mindig meleg Kaliforniába költöznie édesanyjával méghozzá egy olyan családi házba, ahol nem csak Andy, Suzie új mostohaapja él, hanem annak három fia, Brad (Bamba) Jake (Szundi) és Dave (Doki) is. Az új iskolájában egy szerelmes lány lelke kísért, aki napokkal ezelőtt öngyilkos volt, mert a barátja szakított vele. Most pedig bosszút forral méghozzá a volt barátja halálával... 

Miközben Suzie megpróbálja a halott lányt lenyugtatni, aki erősebb, mint hitte; közben kiderül, hogy ki Dom atya és Suzie-nak rá kell jönnie arra is, hogy az új szobája egyáltalán nem szabad, ugyanis egy nagyon jóképű férfi szelleme lakja, ő Jesse és esze ágában sincs távozni Suzie szobájából...

Izgalmas, fordulatos és nagyon szerethető. Annak, aki szereti a A Neveletlen hercegnő naplóját, mint filmben, mint könyvben, valamint azoknak, akik szeretik a szellemeket, a cserfes-nagyszájú főszereplőket és a humoros jeleneteket, azoknak nagyon ajánlom. Nagyon jó olvasmány, könnyű és nem fárasztó. Remekül kikapcsolódhatunk az olvasása közben.

Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Jesse, Suzie, Doki
Sorozat: A Mediátor
1.) Suzie és a szerelmes kísértet
Megjelent: 2000
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 248
Eredeti cím: Shadowland
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése