5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Leiner Laura: Útvesztő



Közeledünk a történet végéhez és ez érezhető is a sorok között. A Szent Johanna Gimiben tovább pörög az élet, mindenki fejvesztve próbál dönteni a továbbtanulással kapcsolatban, miközben a felnőttek megállás nélkül ostromolják őket a tanulnivalókkal, az érettségivel, az egyetemekkel-főiskolákkal... 

Főszereplőink közül vannak, akik kétségbeesve keresik a megfelelő lehetőségeket, azonban mások erős "sztrájkba" fogtak és eldöntötték, hogy magasan tesznek a továbbtanulásra és az érettségire és inkább kiélvezik az utolsó évüket ebben az igazán szerethető gimiben. 

Reni most áll élete legnagyobb döntése előtt, de minden fohásza ellenére sem érkezik az a bizonyos isteni sugallat, ami elárulja, hogy milyen szakra jelentkezzen. Eközben a szülei, az irodalomtanára és maga Cortez is a legjobbat akarják neki, vagyis legyen irodalmár. Reni döbbenten jön rá, hogy mindenki helyette akar dönteni, úgyhogy összeveszik mindenkivel... 

Jasqces szülei kitagadják szegény fiukat; Kinga hatalmas titkot őriz; Virág rajzra megy; Ricsi passzol; Zsolti most éppen csajozós; Dave szerelmes; Andris és Robi tombol, mint mindig; Gábor járni kezd valakivel; Cortez körül pedig valami nagyon nincsen rendben és úgy tűnik, hogy az egyedüli fix pont az életében: Reni.

Mindeközben hatalmas botrányok vannak készülőben, ugyanis a végzős osztály kitalálta, hogy mindenkinek véghez kell vinnie egy megadott feladatot ebben az évben. Vajon mi lesz ebből?
És ha ez még nem volna elég, jön a szalagavató, a tánc, az előadás, a félévik, a versenyek és a sulis rendezvények, ugyanis a Szent Johanna Gimi még mindig pörög, méghozzá ezerrel miközben főszereplőink irigykedve nézik az alsóbb éveseket.

Ebben a kötetben az érzelmek drasztikusan váltják egymást. Egyszer sírtam, meghatódtam, másszor dühös voltam és persze nagyon sokat nevettem. Hihetetlennek tartom, hogy az írónőnk még az utolsó előtti kötetben is brillírozik a poénokkal, sosem csalódunk és még egy rész hátra van. Annyit még elárulok, hogy vannak dolgok, amik kiderültek a múltról, azonban a gesztenyepürérendelés még nagy kérdőjel számomra. :)

Leiner Laura: Útvesztő
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Zsolti, Ricsi, Robi, Dave, Andris, Cortez, Kinga
Sorozat: A Szent Johanna Gimi
1.) Kezdet
2.) Együtt
5.) Remény
6.) Ketten
7.) Útvesztő
Megjelent: 2012
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 538
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése