5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Stephenie Meyer, Lauren Myracle: Pokoli báléjszakák


Mivel a könyvben öt különböző történet szerepel, ezért úgy döntöttem, hogy mind az ötöt külön-külön fogom jellemezni és véleményezni. Az öt történet külön-külön kissé kusza, nem kerek. Se vége se eleje. Lehet, hogy az idegesít engem, hogy nincs folytatás és minden marad a levegőben. Ennek ellenére néhol megborzongtam néhol meg nagyon is tetszett. A történetek néhol gyönyörűek, de legtöbbször horrorisztikusak és borzongatóak. Mindegyik alapja a bál, a tánc és persze a horror... Ideális olyan estékre, mikor egyedül ülsz odahaza és egy jó szórakozásra vágysz. De aztán nehogy elfelejtsd bezárni az ajtód!

1. Meg Cabot - A pusztító lánya

Meg Cabot az egyik kedvenc íróm a humoros stílusa és fordulatos történetei miatt, a szereplőit mindig szeretem, a szerelmi szálak mindig gyönyörűek. Egyszóval imádom Meg Cabot munkásságát! 

A A pusztító lánya egy gimnazista lányról - Mary-ről - szól, aki elveszítette édesanyját, bár nem a megszokott módon, ugyanis az anyja meghalt és az élőhalottak sorát szaporítja - egy nagy hatalmú vámpír átváltoztatta. Mary apja a gyógymódot keresi a "vámpírság" ellen, hogy újra egy család lehessenek. Pont annak a nagy hatalmú vámpírnak, aki átváltoztatta az édesanyját; a fia tűnt fel a színen és pont Mary legjobb barátnőjét, Lilát, hálózta be... 

Mary azzal az elhatározással, hogy megöli a vámpírt, no meg egy jókora számszeríjjal indul neki az éjszakában egy diszkóba, de nehezítő tényező akad az útjába, ugyanis Lilának a régi fiúja, Ted, és annak a haverja is a vámpír után erednek - habár nincsenek tudatában annak, hogy kit is követnek. Ted mindenáron le akarja csekkolni, hogy ki vette el tőle igaz szerelmét. Mary így ismerkedik meg Adam-el, Ted legjobb haverjával és miután elárulja nekik, hogy Lila új barátja vámpír a feszültségek fokozódnak. 

A bál estéje közeledik és Mary-nek az lesz a következő alkalma, hogy megölje a vámpírt és megmentse Lilát. Adam pedig nagy megdöbbenésére semmiképpen sem akarja egyedül engedni a harcba. Szerelem szövődik, s a legjobb az egészben, hogy nem csupán Mary, hanem Adam gondolatait is hallhatjuk. Legszívesebben tovább olvastam volna...

2. Lauren Myracle - A virágcsokor

Frankie, egy harmadikos gimnazista lány minden álma, hogy a legjobb haverja, akibe mellékesen bele van esve, végre hívja el a bálba és kezdjenek el járni. Ennek fényében Frankie és az említett személy: Will, valamint a legjobb barátnő: Yun Sun - elmennek egy jósnőhöz, miközben vihar dúl odakint. 

Frankie azt reméli, hogy végre kap valamilyen útmutatást, hogy hogyan vegye rá a hallgatag és félős Will-t, hogy végre hívja el a bálba. A jósnőnél rejtélyes válaszokat kapnak csupán, valamint egy csokor is előkerül, ami hatalmas erővel bír. Ha hármat kívánsz tőle, akkor mind a három kívánság teljesül. Azonban a jósnő szerint ez szörnyű átok és majdhogynem elégeti, de Frankie azon nyomban megállítja és magának követeli a csokrot. Ezek után az éjszakája olyan horrorisztikus lesz, mint még soha... S azt kívánja, bár ne kívánt volna...


3. Kim Harrison - Madison Avery és a Nagy Kaszás

Madison,az apja egyik munkatársának a fiával ment a bálra, az apja kérésére. Azonban hamar rájött, hogy hiba volt. Nem találta a helyét sem a fiú mellett, sem a bálban, ezért legszívesebben hazament volna, csakhogy ekkor futott össze egy magas, titokzatos fiúval. Idősebbnek tűnt, mint a többiek és Madison még sosem látta. Mielőtt még észbe kapott volna már a fiúval táncolt, majd később beszállt annak az autójába - ami hatalmas hiba volt, ugyanis a fiú egy Fekete Kaszás, aki olyan emberek életét veszi el, akiknek még nem jött el az idejük. 

Madison a hullaházban ébred - vagyis inkább eszmél fel a lelke - ahol még több kaszással ismerkedik meg, azonban ők Fehér Kaszások, akik a lelkeket vezetik át a túlvilágra. Madison azt sem tudja hol van, miért történt ez vele és fel sem bírja fogni, hogy meghalt. Pedig ez nem rémálom...

Tetszettek a Fekete kontra Fehér Kaszások, sőt a főszereplőt Madison-t is megkedveltem. Tovább olvastam volna, ha lehetett volna.


4. Michele Jaffe - Csók és ármány

Egy humoros és szerethető történet jó szereplőkkel és izgalmakkal. Megkísérlem azt mondani, hogy ez tetszett a legjobban az öt közül.

Miranda 20 éves és sofőrként dolgozik. Valamint másodállásban szuperképességekkel megáldott nő, aki az ártatlanokat menti meg a mindennapi veszélyektől. Miranda van, hogy képtelen kordában tartani a képességeit és ez meg is ijeszti őt. 

Egy nap egy 14 éves kislányt kell hazafuvaroznia, Sibby-t. Sibby egy belevaló, cserfes kislány, aki egy nap alatt többet csókolózott már, mint Miranda valaha is fog. A kezdetben idegesítő kislány egyre közelebb került Mirandához miközben kiderült, hogy Sibby hatalmas veszélyben van, ugyanis el akarják rabolni és ki akarják vallatni. Hogy miért? Mert Sibby egy próféta, aki látja és befolyásolni tudja a jövőt. Miranda minden idegszálával megszeretné védeni a kislányt, miközben rengetegen a halálát akarják. Megkezdődik egy izgalmas hajsza, ami egyszer sajnos véget ér...

5. Stephenie Meyer - Földi pokol

Szeretem Stephenie Meyer irásait ezért nagy hévvel kezdtem neki ennek a rövid történetnek. 

Sajnos egyáltalán nem múlta felül sem A burok c. regényt, sem a Twilight sorozatot, de biztos vagyok benne, hogyha folytatódott volna, akkor ki lehetett volna hozni belőle valamit.

Gabe, egy tizenhét éves fiú egy iskolai bál kellős közepén találja magát. Ez még rendben van, csakhogy a bál körül valami nem stimmel, valami különös és veszélyes ólálkodik a teremben. Nemsokára ki is derül, hogy mi van a dolgok hátterében, ugyanis egy nagyon vonzó és kivételesen gyönyörű lány halad végig a termen, a nyomában pedig maga a balszerencse és boldogtalanság. Ugyanis a lány, Sheba, egy démon, akinek az a dolga, hogy eltüntesse a boldogságot a világból és boldogtalanságot kreáljon. És mi tudná őt megállítani? Csakis egy angyal...

Meg Cabot, Kim Harrison, Michelle Jaffe, Stephenie Meyer, Lauren Myracle: Pokoli báléjszakák
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Adam (A pusztító lánya); Sibby és Miranda (Csók és ármány); Gabe (Földi pokol)
Megjelent: 2007
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 248
Eredeti cím: Prom Nights from Hell
Műfaj: ifjúsági, horror

0 comments:

Megjegyzés küldése