5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó


Az első Rejtő Jenő könyvem fogva a kezemben merültem bele egy humoros és szerethető történetbe, ami humorban és izgalmakban gazdag.

Főszereplőnk, Gorcsev Iván egy olyan szereplőt személyesít meg, akit nagyon megszerettem. A huszonkét éves Gorcsev előtt nincsen lehetetlen, minden helyzetben feltalálja magát; földöntúli szerencsével rendelkezik; ütései annyira híresek, hogy azt tanítani kéne... 

Miután ruletten elég sok pénzt nyer, azt azon nyomban el is akarja költeni. Maga mellé fogad titkárnak egy különös figurát, Vanek urat. Gorcsev éppen a pénzét herdálná el, amikor felfigyel egy meglepően szép lányra. Azon nyomban utána ered és egy kellemes délutánt töltenek el együtt, aminek szerelem lesz a vége. Ha tudná, hogy ezzel a szerelemmel micsoda bonyodalmakat varrt a nyakába... 

Azonban, amint ellátogat a lány apjához, a kedves papa kijelenti, hogy nem akar ilyen semmirekellő frátert a lányának. Azt javasolja, hogy Gorcsev álljon be a légióba, s majd csak azután tárgyalnak ez ügyben. Tehát miután a papa és Gorcsev egy jót verekedett Gorcsev be akar állni a légióba, hogy elnyerje szerelme kezét. Azonban teendői akadnak, ezért titkárát, Vanek urat küldi a légióba, míg ő elsimítja az ügyet a tizennégy karátos autó ügyében. S míg Gorcsevet megverik, elrabolják, leütik, fogva tartják és míg ő kiszabadul, leüt, menekül, visszaszerez, intézkedik, addig Vanek úr a légióban kínkeserves napokat tölt szimbolistaként egy Mehár nevezetű török társaságában, aki igen heves vérmérsékletű.

Humoros és nevettető helyzetek és beszólások, kedves figurák és folytonos félreértések jellemzik a könyvet. Nagyon tetszett! Rejtő Jenő regényei egyszerűen szerethetőek, a történet pörgős és humoros. Mindenki szereti a vicces jeleneteket, a humoros karaktereket és a beleszőtt történet izgalmakkal teli. Azt hiszem ezt meleg szívvel ajánlom mindenkinek.

Gorcsev Iván karaktere: természetesen a főszereplőnk a kedvencem, Gorcsev Iván! Az első oldal után belopta magát a szívembe és ez veled is így lesz! Rejtő Jenő karakterei mind szerethetőek, de leginkább Iván lett a kedvencem, a humoros és szinte halhatatlan kisugárzásával. Nagyon nagy kedvenc a karaktere!

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/3
Kedvenc szereplő: Gorcsev Iván, Mehár a török
Megjelent: 1940
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 298
Eredeti cím: -
Műfaj: detektívregény, paródia

1 comments:

  1. A makaó nevű kártyajátékon nyerte el a fizikai Nobel-díjat Noah Bertinus professzortól.

    VálaszTörlés