5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Cassandra Clare: Csontváros



Cassandra Clare nagyon ért ahhoz, hogy elvarázsolja az olvasóit. Ha belekezdesz az egyik regényébe nem szabadulsz, egyrészt a pörgős események miatt, amik nem lohadnak le egészen a regény végéig, másrészt a főszereplők miatt, akik nagyon szerethetőek és valóságosak.

Clarissa Fray édesanyjával él New York-ban. Az életét főleg a rajzolás és a legjobb barátjával, Simon-al, meglévő szórakozás teszi ki. A történet elején főszereplőnk egy Pandemonium nevezetű klubban olyan eseményeknek lesz a szemtanúja, amiket más emberi lény nem láthatna... És ezzel indulnak meg az események, ugyanis Clary édesanyját elrabolják, s utóbb kiderül, hogy akiket a klubban látott, azok Árnyvadászok voltak és éppen egy démonnal végeztek. Clary így ismerkedik meg a gyönyörű Isabell-el, a fennhéjázó Alec-el és a mindig pimasz, de helyes Jace-el, akik mind Árnyvadászok, akiket az Alvilágiakat és démonokat irtják az emberek védelmében. 

Clary egy olyan világba csöppen, ahol nem csak démonok és Árnyvadászok, hanem vérfarkasok, vámpírok, tündérek és sok más különleges teremtmények élnek, mind-mind az emberek világában... a MI világunkban. Csakhogy a nem látó emberek elhaladnak mellettük az utcán, ugyanis számukra ez a világ láthatatlan. De akkor hogyan került Clary tulajdonába a Látás? És miért pont most, amikor az anyukáját elrabolták? Clary és az Árnyvadászok nyomozásba kezdenek, miközben megismerkednek egy bizonyos Magnus Bane-el, valaki patkánnyá változik, a vérfarkasok és vámpírok összecsapnak, repülő motorok és Elhagyatottak közepette mindannyiuk élete veszélyben forog. Az Alvilági lények egy bizonyos Valentine nevét suttogják. De ki az a Valentine és hogyan térhetett vissza a halálból? Az események közepette Clary-nek rá kell jönnie, hogy az Árnyvadász Jace egyre közelebb kerül hozzá és érzelmei talán nem is viszonzatlanok...
Egy tökéletesen pörgős eseménysorozat imádni való szereplőkkel, rejtélyekkel és izgalmakkal. Nem fogsz unatkozni! Elsősorban az írónő által megalkotott Jace tetszett, másodsorban az a varázslatos világ, ami olyan részletesen kidolgozott, hogy miközben olvasom elgondolkodom azon, mi van, ha tényleg egy ilyen világban élünk?

Cassandra Clare: Csontváros
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jace, Simon
Sorozat: A Végzet Ereklyéi
1.) Csontváros
Megjelent: 2007
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 470
Eredeti cím: City of Bones
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése