5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Stephenie Meyer: A burok


A burok egy olyan történetet mesél el, ami minden olvasót elgondolkodtat. Nem az átlagos Sci-fi-vel van dolgunk, hanem sokkal inkább egy fantáziadús mesével, ami teljesen más megvilágításban tünteti fel előttünk a Föld elleni inváziót. 

Az emberek testébe lelkeket illesztenek innentől fogva pedig a test a lélek számára egy burok lesz. Ebben a világban az emberek már majdhogynem eltűntek a föld színéről, helyüket a burokban élő lelkek vették át, akik nem használnak pénzt és minden megmaradt embert befognak a további lelkek számára. 

A Vándor, főhősünk, egy olyan ember testét kapja meg, akivel komoly problémái vannak, ugyanis Melanie teste fellázad. Különféle képeket és fejezeteket mutat életéből a léleknek, aki alig bír megbirkózni a teste emberi részével, Melanie-val, aki valamilyen szinten még mindig benne él. Egy napon a Vándor megszökik és különös környezetbe kerül. Felfedez egy túlélőtábort, ahol emberek élik mindennapjaikat bujdokolva a lelkek elől. Az emberek elfogják Vándorunkat és különösen szívtelen bánásmódban részesítik, mint foglyot, majd kiderül, hogy az emberek között van Melanie egykori szerelme is Jared. 

Különös szerelmi háromszög alakul ki, miközben Jared régi szerelmét Melanie-t siratja, aközben Vándorunk megkapta Melanie emberi érzelmeit is a testével együtt. Különösen szép történet, ahogy az emberek felépítettek maguknak egy barlangban egy külön kis életet az inváziótól távol. Izgalmas és gyönyörű mese, tele érzelmekkel, szerelemmel és különlegességekkel.

Bevallom, hogy az első - mondjuk - 30 oldal után indulnak be igazán az események, ezért nehogy letegyétek rögtön, ha az eleje nem tetszik! Nem éri meg letenni, mert később nagyon is lebilincselő kalandok következnek! Az a helyzet, hogy az összes szereplőt megszerettem. Megszerettem Vándor-t, a főszereplőnket, aki elmeséli a történetet, megszerettem Melanie-t, Jared-et és Ian-t is. Nem is bírok köztük kedvenc szereplőt választani. Imádom Stephenie Meyer megoldásait, mindig képes tökéletes Happy End-et formázni úgy, hogy mindenki boldogan él míg meg nem hal, pedig ebben a történetben ez kifejezetten nehéz volt, ő mégis megoldotta. Gratulálok neki!

Stephanie Meyer: A burok
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jared, Ian
Megjelent: 2008
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 544
Eredeti cím: The Host
Műfaj: fantasy, romantikus, sci-fi

0 comments:

Megjegyzés küldése