5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Sebastian Fitzek: Ámokjáték


Sebastian Fitzek egy tökéletesen izgalmas és fordulatos parádét hozott létre az Ámokjáték című pszichothrillerrel. Végig lélegzetvisszafojtva olvastam, nem bírtam letenni, mert a történések olyan gyorsan és fordulatosan történtek, hogy egészen a végéig kitartanak és nem engednek el.

A történet pedig: Ira Samin rendőr és túsztárgyaló pszichológus. Miután idősebbik lánya öngyilkos lesz, Ira magát okolja a történtek miatt, mivel pszichológusként nem volt képes segíteni lányán. Kisebbik lánya eközben szintúgy anyjukat tartja felelősnek nővére halála miatt, ezért teljesen elfordul Irától és nem hajlandó vele kapcsolatot teremteni. Ira magányosan és számkivetetten alkoholizmusba fojtja bánatát, majd egy nap arra is készen áll, hogy véget vessen életének. Szájában a pisztolyával akar öngyilkos lenni, azonban még előtte elhatározza, hogy Cola Light Lemon-t akar inni utolsó vacsora gyanánt.

Ezzel a döntésével az egész életét megváltoztatta, ugyanis amint kilép a házából és lemegy a sarki boltba ezen a napon egy pokoli és ördögi túszdrámának lesz a szerves része, mondhatni főszereplője. Ugyanis az MBC főépületében a 101,5-ös rádióadón egy szörnyű katasztrófa történik. A rádióállomáson egy pszichopata túszul ejtett hat személyt, köztük egy terhes anyukát. Irát hívják ki az MBC épületébe, hogy kapcsolatba lépjen a túszejtővel, aki sajátos játékot űz.

Minden órában felhív egy véletlenszerűen kiválasztott számot és ha nem a megfelelő szlogennel veszik fel a telefont, akkor egy túsz meghal. A túszejtő addig akarja játszani ezt a pszichopata játékot, míg a stúdióba nem vezetik a feleségét, aki azonban már több hónapja halott. Ira Samin ezen a napon olyanokat él át, amit eddig senki, kilátástalan a végkimenetel, míg rá nem jön egy a háttérben megbújó összeesküvésre, ami mindent megváltoztat. Vajon hányan vesztik életüket? Vajon hogyan ér véget ez a szörnyű túszdráma és Ira Samin hogyan fogja meggyőzni Jan May-t, hogy a felesége halott? Egy biztos, hogy aki az MBC épületében tartózkodik az halálos veszélyben van a túszejtőre szerelt bomba miatt. A végkimenetel pedig kilátástalan...

Egy hihetetlenül izgalmas thriller, ami egészen egyszerűen bemászik az agyadba és nem bírod kiűzni onnan, amíg minden kérdésre választ nem kapsz. Légy résen és figyelj minden egyes apró utalásra és jelre! Szívből ajánlom mindenkinek, aki akár egy kicsit is unatkozik, kitűnően lefoglaló olvasmány. Készülj fel, hogy míg olvasod másra nem igen jut majd időd.

Annak ajánlanám, aki szereti az izgalmakkal teli történeteket, a váratlan fordulatokat, a kilátástalan végkimeneteleket. Tényleg hihetetlenül izgalmas regény, egyszerűen hibátlan, az elejétől a végéig, kerek történet és a végjáték a legizgalmasabb! Ha rászánod magad, hogy belekezdj, akkor készülj fel, hogy nem lesz alkalmad letenni, mert nincs olyan rész, ahol képes lennél abbahagyni. Az idegeid pattanásig fognak feszülni!

Nos, valóban kevés az olyan regény, ami nem laposodik el a közepénél, de ez határozottan nem ilyen. Ha unatkozol, leköt. Azt hiszem az egész kerek történet egyben nagyon tetszett, de talán, ha ki kellene venni belőle valamit, akkor az a főhősnőnk személyisége, aki végül legyőzi az öngyilkos vágyát és igyekszik megmenteni az embereket az épületben.

Sebastian Fitzek: Ámokjáték
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Ira Samin
Megjelent: 2007
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 394
Eredeti cím: Amok spiel
Műfaj: krimi, pszicho-thriller, thriller

0 comments:

Megjegyzés küldése