8 / 100 könyv. 8% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Maggie Stiefvater: Linger (Várunk)


Miután Sam visszatért az emberek biztonságos és farkasmentes életébe és nem kell mostantól félnie sem a téltől sem a hidegtől, ő és Grace nyugodtan élhetik életüket. Legalábbis ők erre számítottak. Életük azonban újabb nehézségek elé áll. Grace-t kiskorában farkasok támadták meg és rángatták le a hintáról. Ezután édesapja bent felejtette a felforrósodott autóban, miközben Grace betegen feküdt. Úgy gondolták, hogy ezek miatt nem változott farkassá Grace a farkastámadás után. A meleg és a forróság kigyógyította belőle a vírust. 

Azonban rá kellett jönniük, hogy ez csak megkésleltette az átváltozást, s Gracie egyre többször érzi különösen magát. A kocka fordult és kettejük életét újra betöltötte a félelem a fagyos téli napokban. Eközben megismerkedünk egy új szereplővel Cole St. Claire-el, aki a NARKOTIKA énekese. Cole egy önmagából kivetkőzött sztár, aki drogokkal és alkohollal vezeti le népszerűségét. Amíg farkassá nem változik... 

A sorozatban két újabb szereplő gondolataiba merülhetünk bele miközben Sam és Grace újra a farkaslét és a hideg miatt aggodalmaskodnak, mellettük megismerhetjük Cole és Isabelle gondolatait, akik rögtön a kedvenceim lettek. Az első kötetben hiányoltam, hogy nincs kedvenc karakterem. Szerencsére ez a második kötetben megváltozott, ugyanis berobbant Cole és Isabel, akiket nagyon megszerettem, legfőképpen Cole-t. Lehet, hogy beképzelt, lehet, hogy nagyszájú és öntelt. De nem tudom miért, belopta magát a szívembe.

Imádom az olyan regényeket, amikben több szereplő gondolatait is megismerhetjük. Így sokkal jobban bírunk azonosulni az egyes szereplőkkel, jobban megértjük a több szálon futó történeteket és jobban meg bírjuk szeretni a karaktereket.

Maggie Stiefvater: Várunk
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Cole, Isabel
Sorozat: Mercy Falls farkasai
2.) Várunk
#A bűnös
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Eredeti cím: Linger
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése