6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Pittacus Lore: A negyedik


Főhősünk /kezdetben Daniel/ a napsütötte tengerparton lakik "apjával". Daniel a közeli középiskolába jár és rengeteg barátja van. Ez mind szép és jó, amíg meg nem tudjuk a történet alapsztoriját. Ugyanis főhősünk földönkívüli, a Lorien nevű bolygóról érkezett a földre, miután bolygója elpusztult. Aki vele él az nem az apja, hanem a Vigyázója, akinek az a dolga, hogy megvédje a fiút. Hozzá hasonlóan kilencen menekültek meg a bolygóról, mind egy-egy Vigyázóval. Azonban vadásznak rájuk azok a lények, akik a bolygót elpusztították. 

Az elsőt közülük megölték Malajziában, a másodikat Angliában és a harmadikat pedig Kenyában. Most Ő következik. A Negyedik. 

Miután a harmadikat is megölték, Daniel és a vigyázója maguk mögött hagyják a napsütötte tengerpartot és új lakhelyet keresnek maguknak. Főhősünk új nevet kap, méghozzá a John Smith nevet. John élete minden percben veszélyben van. Újdonsült otthonuk egy kisváros, ahová igyekszenek beolvadni. A közeli középiskolában John megismerkedik Sarah-val, egy fotóslánnyal, akibe fülig beleszeret. Nemsokára furcsa és félelmetes dolgok történnek John-al. Az óra közepén rosszul lesz és a tenyere világítani kezd, sokkal erősebb lesz, mint volt, napok alatt gyorsabb, és egyre jobban kezd uralkodni a tűz felett. Ennek oka, hogy John képességei lassan kialakulóban vannak, azonban nehezen kezeli őket és egy iskola közepén nem tanácsos világító tenyérrel mászkálni. 

John összebarátkozik Sam-el, aki véletlenül szemtanúja lesz John erőkiteljesedésének... A helyzet egyre melegebbre fordul, amikor az ellenséges lények rátalálnak John-ra... és ez életekbe, az iskola épségébe és talán John és Sarah életébe fog kerülni... 

Egy lenyűgözően izgalmas és elgondolkodtató könyvet fogsz a kezedben. Amellett, hogy nem vagyok oda a Sci-fi-ért, ez mégis az egyik kedvencem lett. John karaktere engem nagyon megfogott és az első fejezet után teljesen azonosulni bírtam vele. Meleg szívvel ajánlom még azoknak is, akik ódzkodnak a Sci-fi-ktől. A regény hihetetlenül kerek és izgalmas történetet taglal. Szemléletes, bődületesen jó Sci-fi. 

Bevallom megszegtem a tilalmam és először a filmet néztem meg. A film olyan izgalmas volt, hogy szó szerint lerágtam a körmeimet. Aztán elővettem a könyvet és azt is elolvastam. A tapasztalatok összehasonlításban: szinte minden megegyezik, ami nem is baj. Utálom, ha teljesen átírnak egy regényt és a végén már semmi köze nincsen az eredeti könyvhöz. Pár eltérés volt csak a képességek terén, ugyanis a filmben John nem volt tűzálló úgy, mint a regényben. A karaktereket viszont nagyon jól eltalálták. Alex Pettyfer nálam mindig telitalálat!

Pittacus Lore: A negyedik
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: John Smith, Sam
Sorozat: Lorieni Krónikák
1.) A negyedik
2.) A Hatok hatalma
3.) Kilencedik titka
4.) Ötödik csapdája
5.) Hetedik bosszúja
6.) Tizedik küldetése
7.) Egyek a végsőkig
Megjelent: 2010
Kiadó: Cartaphilus
Oldalszám: 346
Eredeti cím: I Am Number Four
Műfaj: ifjúsági, romantikus, sci-fi

0 comments:

Megjegyzés küldése