5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Alexandra Adornetto: Lázadó



A Földön egyre több a gonosz, a sötétség és a halál. Ezért az Égi Tanács úgy döntött, hogy angyalokat küld le a földre és küldetést szab ki rájuk, miszerint hozzanak fényt és boldogságot az emberekre és a környezetre. A világ minden táján angyalok szállnak alá és emberi testbe zárva küzdenek azért, hogy a világ szebb és boldogabb legyen. Három angyal, a bölcs Ivy, a harcos Gábriel és a tapasztalatlan Bethany egy elveszett kisvárosban kapnak küldetést. A két idősebbnek könnyebben megy az alkalmazkodás, azonban a fiatal Bethany még nagyon kezdő és szinte még gyermek, hisz csupán 17 éves. A három angyal szándéka: elvegyülni a kisváros emberei között mégpedig úgy, hogy míg Bethany beiratkozik a kisvárosi gimnáziumba, addig Gábirel ugyanott jelentkezik tanárnak. Az angyalok külseje gyönyörű, ezért nehezükre esik nem feltűnést kelteni, Ivy és Gábriel mégis azt kéri Bethany-tól, hogy igyekezzen beolvadni és nem kitűnni a többi diák közül.

Kezdetben ez könnyen megy neki, azonban miután Bethany megismerkedik Xavier Woods-val, minden összeomlik. Xavier az iskola lacrosse-csapatában játszik, helyes, de mindenki szerint megközelíthetetlen, ugyanis a múltja árnyként kíséri. Bethanyi, a fiatal angyal, érthetetlen vonzást érez a fiú iránt, bár tudja, hogy tilos emberi lényekkel barátságot kötni. Azonban Xavier-t nem könnyű ám lepattintani, ha egyszer a mi kis angyalunkat szemelte ki, akkor Bethany-nak erősen kell ellenállnia, ha nem akar bajt... Azonban a baj egyszer csak megtörténik, ugyanis akarva-akaratlan egymásba szeretnek és ezzel megszegik az íratlan szabályt, miszerint angyal nem szerethet bele haladóba.

Lebilincselő szerelmes regény, ami az első oldaltól megbabonáz. Egyszerűen imádtam ahogyan az írónő lefesti előttünk az angyalok álláspontját - ahogyan alkalmazkodnak. Hogy milyen nekik megszokni a Földi dolgokat, a leghétköznapibb mozdulatokat, mint megenni egy szendvicset vagy pislogni. Hogy milyen nekik megszokni, hogy hús-vér testben vannak és nem lélekként élnek egy végtelen fénygömbben. Egyszerűen érdekesnek találtam ezeket a dolgokat, hisz nekik nem megszokott, hogy a testük elgyengül, ha nem esznek vagy, hogy sérülékenyebbek és eközben a szárnyuk a hátukon van. Nem ám úgy, hogy ha repülnek akkor kinő a hátukból, hanem tényleg ott van nekik végig és a ruházattal takarják el.

Alexandra Adornetto olyannyira élethűen ábrázolta az angyalok alkalmazkodását, hogy szinte elhittem tényleg így van. A szerelmi szál szép és aranyos, az a tipikusan mézesmázos fajta. Aranyos ahogyan Beth próbál ellenállni, miközben Xavier magabiztosan és célratörően közeledik felé, hiszen nagyon megtetszett neki a lány. Sokak szerint unalmas és semmi nem történik ebben az első részben, ami halványan, de igaz, ugyanis semmi izgalom vagy konkrét történés nincsen benne, de ezt az első részeknél általában betudom annak, hogy még megismerteti az író/nő az olvasóval ezt a világot és szépen lassan felépíti a szemszögeket... stb. Azonban valóban hiányoltam valamiféle izgalmat, vagy egy érdekes, a háttérben megbújó szálat, ami kibontakozhat. Majd a következő kötetben meglátjuk...

Alexandra Adornetto: Lázadó
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Xavier
Sorozat: Halo
1.) Lázadó
2.) A pokol jegyese
3.) Heaven (Menny)
Megjelent: 2010
Kiadó: I. P. C. Kiadó
Oldalszám: 432
Eredeti cím: Halo
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése