5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai



Valamiért nagyon nehezen vettem rá magam, hogy belekezdjek. Amikor elkezdtem akkor is voltak bennem ellenérzések a könyvvel kapcsolatban. Tetszett a nyomozós alapsztori, sőt még a szupermodellkedés is, de a vérfarkassztorival valamiért nem tudtam megbarátkozni, mert valahogy nem illett bele a képbe. Egy vérfarkas szupermodell nyomoz? Aztán rájöttem, hogy pont ez teszi egyedivé ezt a regényt. Az a humor és rugalmasság, amivel Ronda Thompson ír, az ellensúlyozta a kételyeimet és ezért nyugodt szívvel olvastam végig.

A történet: Lou Kinipski (egyedi és szórakoztató név, nem?) szupermodell és vérfarkas egyben. Havonta küzd a másik énje ellen, nehogy valaki rájöjjön, hogy micsoda is ő valójában. Egyetlen személy tudja csupán, hogy mi is ő valójában, a legjobb barátnője, a meleg Cindy. Lou sötét múltja elől menekült a nagyvárosba, ami még éjszakánként is gyakran kísérti. Azonban lassan rá kell jönnie, hogy a rémálmok nem csupán rémálmok... Valaki fiatal nőket gyilkol, méghozzá Lou kinézetének mintájára, de vajon ki akarná őt megölni? A rendőr: Terry Shay nyomoz az ügyben, aki nagyon hamar közelebb kerül Lou-hoz, mint amennyire szabad lenne... Lou miközben Terry-vel nyomoz a gyilkos ügyében, közben felbérel egy magánkopót, a rockzenész Morgan Kane-t, hogy keresse fel a vér szerinti szüleit. Talán ők lesznek a válasz Lou vérfarkas mivoltára. Vajon ki gyilkolászik? Ki követi Lou-t? Vajon miért lett vérfarkas és mit jelent az, hogy mesterséges? Terry, Stefan vagy Kane lesz Lou kiválasztottja?

A szerelmi szálak érdekesen alakulnak. Először is Lou régóta ismeri munkatársát Stefant, és nem titok, hogy a férfi érzéseket táplál Lou iránt, főszereplőnőnk azonban csupán barátként tekint Stefanra, ugyanis jól tudja, hogy Stefan egy igazi Casanova, akit minden nap más nővel lehet látni. De talán ez pont azért van, mert nem kaphatja meg azt az egyet, akit szeretne? Eközben feltűnik a szexis nyomozó, Terry, akinek ugyebár nem lehet ellenállni, valamint egy érdekes egyéniséggel rendelkező magánnyomozó, Kane, aki szintén szemet vetett Lou-ra, ami nem is meglepő, hisz Lou gyönyörű, szupermodell, csupán egy szépséghibával: havonta egyszer szőrt növeszt és a holdra vonyít.

Ronda Thompson írásmódja humoros és izgalmas, bár néha kicsit ellaposodott. Mindenképpen egy egyedi történettel van dolgunk, ami végre nem egy tömeg gyártott vérfarkassztori, hanem valami egészen új. Lou karaktere tipikusan a kedvenc női karaktereim tulajdonságaival rendelkezik. Önálló, kicsit nagyszájú, gyönyörű és humoros nőszemély, aki e mellé még talpraesett és eszes is. Kellemes olvasmány, megszerettem.

Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Terry
Megjelent: 2009
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 398
Eredeti cím: -
Műfaj: fantasy, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése