5 / 100 könyv. 5% kész!

csütörtök, augusztus 31, 2017

Leiner Laura: Valahol


Valamiért ez a Valahol verte az eddigi részeket. Feltételezem azért, mert végre minden a lezárás pályájára lépett, végre minden szereplő kezd rátalálni arra az ösvényre, ami végül a happy endje felé vezet, mert nem kérdés, hogy egy Leiner Laura regénysorozat végén mindenki boldog befejezésre lel.

A tény, hogy Beki és Márk végre együtt vannak, egy teljesen más karaktert csalt ki Márk személyéből. Már teljesen elvonatkoztattam az első két rész Nagy Márkjától, immár egy teljesen más személyiség néz vissza a lapokról, a változás pedig egyenesen arányos azzal, ahogyan Beki megismeri az igazi énjét.

Leiner Laurához képest a Bexi sorozat ezzel a résszel kezd enyhén... hát nem is tudom, hogy fejezzem ki magamat... eltérni az eddigi tinis szivárványfelhőktől. Van már itt ivászat rendesen (Fogd be Aszád, Evelin), van zsarolás, kihasználás, sikerhajhászás, mások hátán felmászás, csalás... Ami kicsit reálisabbá teszi az egész történéssorozatot, de még mindig úgy gondolom, Leiner Laura enyhén felnagyított képet mutat erről a szakmáról. Csak nagyon enyhén.

Nem szeretnék részletesen beszélni a karakterekről, a történet vonaláról, a cselekményről, mindezt inkább a következő, befejező kötet alatt szeretném megtenni egy részletesebb értékelés alkalmával, ami már az egész sorozatot átfedi.

Azt azonban be kell vallanom, hogy Beki a Valahol kötet végére már eléggé túllőtt a célon a mártíromságával, a helyében én kevesebbet hazudtam volna, még ha kegyes hazugságról is volt szó, és inkább őszintén kerestem volna megoldást. De még így sem voltak kétségeim a végső kötettel kapcsolatban. És abban sem, hogy az írónő szépen elsimít minden egyes szálat és az utolsó oldalakkal megmelengeti a sok Márxi rajongó szívét.

Leiner Laura: Valahol
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Nagy Márk, Beka, Körte, Kemál, Puding, Pepe, Bogyó, Evelin, Daniella, Anti
Sorozat: Bexi
5.) Valahol
6.) Egyszer
Megjelent: 2016
Kiadó: L&L Kiadó
Oldalszám: 446
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése