5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, február 24, 2013

Karen Marie Moning: A hajnalra várvaBevallom erős függővé váltam. Karen Marie Moning fantasy története egyre jobban magával ragad. Az első részt még csak kóstolgattam, a másodikba belemerültem a harmadik pedig már függővé tett. Aki nem tudná, annak dióhéjban felvázolom miért is ilyen jó ez a történet: főszereplőnk MacKayla Lane egy szőke Barbie-ból különleges sidhe-látó harcossá vált az alatt a pár hónap alatt, amióta Dublinba érkezett a nővére meggyilkolása miatt. Mac mindent megtett azért, hogy megtudja ki ölte meg a nővérét és erre rá is jött, azonban ezzel a tudással egy olyan világ közepébe csöppent, ami az életébe kerülhet. Mindenhol ott vannak, főként a sötétben, elhaladnak mellettünk az utcán, ott vannak a pubokban, áruházakban, mindenhol. Tündérek. Vannak nagyok, kicsik, veszélyesebbek, árnyak, hercegek, testrablók, de veszélytelen egy sincs. 

Ebben a kötetben Mac és mondhatni titokzatos "lakótársa és munkaadója": Barrons a lehető legközelebb kerülnek a Sinsar Dubh-hoz, de vajon elég erősek ahhoz, hogy ne szállja meg őket a könyv sötétsége? Miközben Mac igyekszik állást foglalni egy közelgő csatában még mindig nem tudja kiben bízhat és ki árulhatja el. Valaki névtelenül Alina naplójából küldözget neki kitépett oldalakat. Mac új szövetségeket köt és régieket bont fel, most okosabbnak kell lennie, mint eddig bármikor. Ugyanis Haloween közeledik, amikor is a két világ közötti fal leomolhat. Samhain és a tündérek a halált hozhatják a Földre. És a világ sorsa egy lány kezében van. Mac maga a világ sorsa.

Faefever
Olyan jó, hogy egy délután alatt végeztem vele. A történet sötétsége és izgalmai nem engedtek el. A hangulat tökéletes volt erre a könyvre, hisz mikor olvastam egész délután szakadt az eső, akárcsak Dublin utcáin. Mac karaktere az egyik kedvenc női karakterem lett. Imádom, hogy önálló, erős és magabiztos, hogy nem roppan össze és mindent túlél. De amit a legjobban imádok az a közte és Barrons között meglévő kapcsolat. Imádom, hogy néha gyerekhez méltóan veszekednek, néha vibrál köztük a levegő, csípős megjegyzések, érdekes reakciók és csipkelődő beszólások jellemzik a kapcsolatukat. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egyre érdekesebb lesz. Tetszik, hogy az írónő nem kapkodta el ezt a szerelmi szálat. Nem dobta egymásnak rögtön az első részben őket, hanem hagyja, hogy szépen felépítsék a kettejük közti hidat. Imádom. Sanszos, hogy bejön egy harmadik fél is így egy szerelmi háromszöget felállítva (nem biztos, csak reménykedem mert voltak ám féltékenykedések), aki V'lane és furcsa, de kezdem őt is megszeretni.

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy "Ismersz egy jó fantasy könyvsorozatot?" Akkor nem kétséges, hogy Karen Marie Moning: Tündérkórikák lesz a válaszom minden habozás nélkül. Engem magával ragadt és már nyúlok is a negyedik kötetért.

Karen Marie Moning: A hajnalra várva
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Barrons
Sorozat: Tündérkrónikák
3.) A hajnalra várva
Megjelent: 2008
Kiadó: Kelly Kiadó
Oldalszám: 318
Eredeti cím: Faefever
Műfaj: dark fantasy, fantasy, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése