5 / 100 könyv. 5% kész!

kedd, március 03, 2015

A. O. Esther: Gombnyomásra #2

Oké, most már hivatalosan is új kedvencet avattam fel. Ismét egy trilógia/sorozat, amelynek rettegek a végétől, mert az azt fogja jelenteni, hogy lezárul a történet. Nehogy már csak három része legyen, belepusztulok! Ebben a pár napban olyan természetesnek érződött, hogy ha délután hazajöttem a suliból ott feküdt az asztalomon a Gombnyomásra 2., amit felvettem, hogy visszarepüljek a Hobbs birtokra meg Manipurába. Erre mi történt? Befejeződött a második kötet is. Mikor? Mikor pörgettem végig azt a több száz oldalt? Pedig egyáltalán nem vékony könyvről van szó. Botrány, én mondom. Itt valami humbug van.

Szívem szerint annyit írnék, hogy ne a soraimat olvasd, hanem magát a könyvet, de azért mégiscsak írnom kéne róla pár sort. Az első részben nagyon megszerettem a hangulatot, az újszerű világot, Manipurát, a Manipurán kívüli Hobbs birtokot és magukat a szereplőket is. Az egész szépen kivitelezett, valahol mesebeli, olyan Disney-s megközelítéssel, valahol meg a Grimm testvérek véres meséi jutnak eszembe. Olykor érzéki, romantikus, úgy, hogy majd elolvadsz, aztán meg olyan vérengzések leírásai vannak a következő oldalon, hogy megzavarodsz. Szeretem ezt a kettősséget.


Stella és egy farkaskölyök
Az írásmód még mindig gördülékeny, könnyen olvasható, bár egyszer-kétszer volt névcsere-effektus, amikor Mia helyett Stella neve tűnt fel és fordítva, holott a másik karakter nem is volt a helyszínen, de ez megesik, semmit sem rontott az összképen. Valahogy nem érződött ezen a köteten, hogy átvezető. Pedig sok trilógia esetében - és ezt figyelem is mostanság, hogy melyiknél van így - a második kötet egyfajta hidat ível az első rész újdonsága és a befejező kötet csúcspontja között. Ennél a trilógiánál ezt nem érzékeltem.

A szereplők továbbra is imádnivalóak, de most új kedvenceket avattam fel, talán azért, mert ebben a kötetben még jobban megismerhettem a karaktereket. Míg az első kötetben Mia és Liam volt a kedvenc párom, most más vette át a helyüket. Nem mintha kevésbé szeretném őket, mert még mindig imádom Liamat, de feltűnt a tetovált indián, Dylan és az angyali Stella is. Minden megmozdulásokat imádtam. A gyermekkori szerelem mindkét oldalról, a kétkedés, miszerint úgysem úgy tekint rám... És persze végül azért mégis egymásra találnak. Imádom, ahogyan az írónő ábrázolja a szerelmet.

Szereplők terén még egy gyöngyszemet fedeztem fel Mason karakterében, a szőke, humoros vadász, akitől minden nő elájul. Remélem a harmadik kötetben ő is megtalálja a társát. Ha már a humoros vadászoknál tartunk, a humor is jobban dominált ebben a második kötetben, egyre többször fedeztem fel az iróniát, a vicces helyzeteket (még egy hulla feldarabolása közben is!) és legtöbbször Mason volt a humoros részek közepén. Mindenképpen sokat derültem.


Stella festeget
Izgalmakban most sem volt hiány, az összeesküvés-elmélet tovább fűződik, a háború egyre közelebb jön, a feszültségek fokozódnak... A harmadik kötetben nagy harcokra számítok és már előre is nagyon félek a halálozástól, mert szinte biztos vagyok benne, hogy valamelyik szeretett karakteremtől búcsút kell majd vennem, hisz a befejező kötetekben mindig meghal egy olyan karakter, aki kedves az olvasók számára. Remélem ez most másképp lesz, pont elég nekem a tudat, hogy nem lesz negyedik kötet, ne kelljen még el is temetnem valakit!

A. O. Esther engem teljesen megnyert, ezzel a második kötettel még inkább. Most már rajongójának tudhat, legalábbis Gombi-rajongónak biztosan. A harmadik kötet március végén érkezik, pusmogták a fülembe... Jó, nem, biztos kézből tudtam meg, de az valahogy még nagyon messzinek tűnik. De legalább megvan a programom a tavaszi szünetre. A Gombnyomásra 3. állítólag sokkal hosszabb lesz, mint az első vagy a második, ez külön öröm számomra. Félek is meg nem is. Hol vagy már, március vége???


A. O. Esther: Gombnyomásra II.
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Liam, Dylan, Mason, Russel
Sorozat: Gombnyomásra
2.) Gombnyomásra II.
Megjelent: 2014
Kiadó: Decens Magazin Média
Oldalszám: 494
Eredeti cím: -
Műfaj: disztópia, fantasy, romantikus

1 comments:

  1. Szia:))
    Esetleg el lehet olvasni pdf formátumban a könyvet?
    Nekem meg van az első rész, és az elolvasása után rögtön keresni kezdtem a másodikat de egyszerűen sehol nem lehet kapni. Vagy esetleg ismersz olyan helyet ahol még beszerezhető?

    VálaszTörlés