8 / 100 könyv. 8% kész!

péntek, augusztus 07, 2015

Mindee Arnett: The Nightmare Affair - A Rémálom-ügy


Igazából a borítóra figyeltem fel elsősorban, mert hát gyönyörű és rögtön azt sugallta, hogy kell, kell, kell! Azonban nem ébresztette fel bennem a rajongó olvasót, mert hiszitek vagy sem, de ez a téma kezd lassan túl gyakorivá válni.

Porka egy Rémálom. Más emberek rémálmaiból táplálkozik, éjjel beoson a hálószobákba és belép a gyanútlan emberek álmába. Egy napon azonban régi osztálytársára (Eli) kerül a sor, akiről később kiderül, hogy Porka Rémálom-társa, akivel együtt kifürkészhetik a jövőt álmok formájában. Ezért Eli is bekerül abba a bizonyos Akkordél Akadémiára, ahová Porka is jár. Az Akkordélen a természetfeletti egyedeket tanítják: vérfarkasokat, vámpírokat, tündéreket, varázslókat... Egy este gyilkosság történik az Akadémián, Eli és Porka az egyetlen, akik megoldhatják az ügyet az álmok által. Megkezdődik a hajsza a gyilkos után.

Ismét egy iskola a természetefeletti lények számára. Lehet, hogy azért nem váltam rajongóvá, mert már kezd az agyamra menni ez a sok akadémikus cucc, hisz ezen sorozatok is ezen alapulnak: Hex Hall, Evernight, Vámpírakadémia, de még a Harry Potter is, de azt inkább most nem sorolnám ide, mert más lapra tartozik. Egyszerűen kezd gyakori témává válni, ezért már semmi különleges nincsen benne. Ezért eleinte eléggé nehezen merültem bele a történetbe, el is játszottam a félbehagyás gondolatával, de aztán eldöntöttem, hogy csak azért sem teszem le, mert megérdemel egy esélyt.

Végül azért kellemes kikapcsolódás volt. Könnyed, laza, néhol derűs és szórakoztató egyveleg. Egy kis természetfeletti, egy kis nyomozás, egy kis szerelem. Egyszóval egyszeri elolvasásra és kikapcsolódásra tökéletes a nyaralás alatt. Porka és Eli szerethetőek (egyre jobban kezdem megszeretni az Elijah nevet, ami még így rövidítve Eli-ként is jól hangzik), a történet azonban nem rejtett sok meglepetést. Konkrétan már a negyedénél rájöttem a nagy titokra, a gyilkos kilétére, így a végén egyáltalán nem vágtam az államat a földre. Kiszámíthatónak bizonyult a történet, de nem bántam annyira, inkább vállonveregettem magam, amiért elmennék Sherlocknak is, vagy csak a főszereplőnő túl naiv? Mindegy.

Több motívum is tetszett, főleg az álmok és az azokban megbújó utalások, vagy éppen az írónő kedvesen humoros stílusa, aki végül egy olyan főszereplőnőt kreált, akinek szívesen olvasom a gondolatait. Zavart azonban néhány szereplő, a kiszámíthatóság és a szerelmi háromszög létrejötte is. Mindent összevetve kellemes kikapcsolódás volt, de nem volt rám világokat megrengető hatással. De néha nincs is szükség erre, néha csak egyszerűen jó kikapcsolódni olvasás közben.

Mindee Arnett: A Rémálom-ügy
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Eli, Porka
Sorozat: Akkordél Akadémia
1.) A Rémálom-ügy
Megjelent: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 340
Eredeti cím: The Nightmare Affair
Műfaj: fantasy, ifjúság, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése