5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, szeptember 28, 2014

Csoki Book Tag - avagy édesszájú molyoknak :)






Anitiger meghívása nagyon jól esett, hisz én magam is szívesen pötyögök mindenféle dologról, aminek köze van a könyvekhez, vagy - jelen esetben - a csokikhoz. :D Ez a fajta bejegyzés most arról fog szólni, hogy melyik csokoládéfajta melyik könyvhöz köthető szerintem, vagy hogy éppen min csámcsogok egyes könyvek olvasása közben. Akkor vágjunk is bele. :)

Figyelem, a soron következő képek beindíthatják a nyálelválasztási reflexet! Kérem, óvatosan nézegessék őket, nehogy összenyálazzák billentyűzeteiket és/vagy könyveiket!






Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:
Mostanában elég sok reális és sötét témájú könyvet olvasok. Természetesen gyenge lelkem végül mindig megsínyli, mégis érdekesnek tartom ezeket a könyveket. Most így hirtelen két realista könyvet tudnék felmutatni, amiknek a témája elég nehéz és sötét, mindkettő közel került a szívemhez, mindkettőnek fontos mondandója van és mindkettő megviselt, mégis legszívesebben arra ösztönöznék mindenkit, hogy olvassa el őket, mert felejthetetlen élmények voltak számomra.
Ezek pedig:
John Green: Csillagainkban a hiba
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek


Fehér csokoládé - egy vidám könyv
Ebből rengeteg van, Jézusom, nem is tudok kiemelni belőlük. Inkább írók szerint sorolnám be a könyveket, nem tudom ilyet lehet-e. A fenébe is, hogy ne lehetne? Most én döntök. Az egyik kedvenc íróm, akinek a legtöbb regénye humoros, vidám és mindig megnevetettet az Meg Cabot. Minden könyve egy külön élmény és üdítő a lelkemnek. A másik inkább egy sorozat, ami annyiszor késztetett nevetésre, mint még soha egy könyv sem, ez pedig A Szent Johanna Gimi.
Forrás


Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni
Hm, hm... A Trónok harcába szeretnék belekezdeni már nagyon, de nagyon régóta, de valamiért eddig még nem vitt rá a lélek, pedig nagyon híres és nagyon sokan szeretik, ezért evidens, hogy el kellene olvasnom, már csak azért is, hogy megtudjam mire fel ez a nagy felhajtás. Nem tudom mikor fogom rászánni magam, mert mindig jön valami új, ami jobban érdekel. Talán majd egyszer. :)


Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított:
Ellágyított? Nem tudom ezt milyen értelemben kellene most értelmeznem. Ellágyított, tehát feszült voltam az adott napokban és ez a könyv ellazított engem? Vagy netán lágy érzelmeket tartalmaz, eszerint szerelmes, romantikus könyv? A történet stílusa lágy, vagyis könnyed? Érdekes szempont. Talán amelyik mind a háromra igaz az ez a könyv volna: Stephanie Perkins: Anna és a francia csók. Ez a könyv könnyed, tehát teljes mértékben ellazított, mert vizsgaidőszakban olvastam. A regény romantikus és a stílusa könnyed. Tökéletes egy karamellás csokis, nyugodt, napos délutánra. :)


Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged
Meglepett? Jó vagy rossz értelemben? Kellemes vagy kellemetlen csalódásokról beszélünk, vagy a történetnek magának kellene meglepnie engem? Ha a történetre értendő eme megfogalmazás, akkor Suzanne Collins: Futótűz című könyvét hoznám fel, mert Collins még a második részben is elérte, hogy az állam a földön koppanjon. A másik könyv, ami teljesen ledöbbentett az Karin Slaughter: Bőr című regénye, aminek utolsó sorai teljes mértékben letaglóztak.


Forrás
Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz
Egy könyvmolynak rengeteg, szinte megszámlálhatatlanul sok ilyen könyve van. Minket nem lehet arra ítéltetni, hogy kiemeljünk egyet, nagyon sajnálom. Megőrülni is sokféleképpen lehet egy könyvtől vagy éppen könyvért. Én minden egyes könyvért megőrülök, azonban vannak kiemelkedő regények, amikért egyenesen megveszek. Képtelen vagyok kiemelni közülük egyet is, ezért inkább figyelmetekbe ajánlom azokat a regényeket, amiket a blogomon 5*-al jellemeztem. Ezek azok a művek, amikért úgy megőrülök, mint a Snickersért. Mert kivagy, ha éhes vagy? Olvasd el ezeket! :))



Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol 
Bárhol, bármikor, bárkivel, bárhogyan elolvasnám vagy ezerszer is ezt a mostanában befutó könyvet, ami a szívem csücskén foglal helyet a szereplőkkel együtt. Szóval ez inkább egy komplett sorozat, mint egy könyv, mert minden egyes részét imádom. Ki tudjátok találni melyik az? Egy kis segítség: Új Black érkezett a városba... Igen, lányok, szinte hallom amint Daemon-t suttogtok és elvigyorodtok. Szóval bármikor újraolvasnám: Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozatát. 


Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:
Forrás
Ebből igen sok van és nem bírom megállni, hogy többet is említsek. Ha szereted a varázslatot és a kalandokat, akkor mindenképpen a Harry Potter könyvek kellenek neked, hisz ezt nem lehet nem szeretni! Ha izgalmakra és romantikára vágysz, akkor kapd elő, de gyorsan a Luxen sorozatot! Ha mégis vámpírrajongó lennél, akkor kezdj bele a Vámpírakadémiába, mert nem fogsz csalódni! Még több izgalom kellene? Legyen, akkor nézz utána a Legenda című trilógiának Marie Lu-tól, mert ez felejthetetlen élmény lesz. Még mindig nem találtál semmit, ami érdekelne? Akkor itt van egy bónusz: Dan Brown Langdon féle történetei széleskörű rajongótáborral rendelkeznek, kizárt, hogy neked ne tetszenének! :)


Remélem a kis listám megfelel az elvárásoknak. Most ilyen hangulat szállt meg. További gyönyörűséges hétvégét, aztán szép hetet kívánok nektek, kedves molyok! Olvassatok sokat! :)

0 comments:

Megjegyzés küldése