5 / 100 könyv. 5% kész!

kedd, október 16, 2012

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek


Hol is kezdhetném? Amint megláttam a borítót rögtön egy gimis lányregény ugrott be, egyenruhával, szerelmekkel meg a hasonlók. A regényen dobott egy hatalmasat az a tény, hogy nem csupán gimis lányregényről beszélünk, hanem egy kémsulis lányregényről... Kedvesen mosolyogva (igen, tényleg) kezdtem bele Ally Carter történetébe, ami gyermekded ugyan, mégis hihetetlenül szórakoztató és humoros. Könnyed és kedves olvasmánynak bizonyult.

Cammie; kaméleon fedőnév alatt; a Gallagher kémiskolába (csak lányiskola!) jár, ami a külső ember szemével csupán egy elitsuli és csak a falak mögött élő emberek tudják, hogy mit is tanítanak itt valójában. Ugyanis itt nem a matematika, földrajz, matek meg ehhez hasonlók vannak terítéken. Az itt tanuló lányok nem mindennapi dolgokat tanulnak, hanem olyanokat, mint például a harci művészetek, megtanulnak több tíz különböző nyelven beszélni, sőt még táncolni és különleges kémes dolgokat használni is, mint a savas ajakrúzs és párolgópapír...

Cammie boldogan veti bele magát a második évébe két legjobb barátnőjével: a hihetetlenül okos Liz-el és a mindig kimért Bex-el, azonban arra nem számít, hogy ez a félév eseménydúsabb lesz, mint az eddigiek, egy új tanárral, új tantárggyal, egy küldetéssel, egy városi fiúval és egy megtiltott szerelemmel... Ugyanis az iskolába egy új tanár érkezik Mr. Solomon személyében, aki elég fiatalnak tűnik ahhoz, hogy a lányokat tanítsa és egy új tantárgy: a Titkos Műveletek (TitMűv) is felkerül a tantárgyak listájára. És ki más tanítaná ezt az új tantárgyat, mint a sármos Mr. Solomon? 

Cammie az első "küldetésére" készül az iskolán kívüli városban két társával: Bex-el és Liz-el, de ahelyett, hogy a küldetést sikeresen véghezvinnék Cammie összefut egy Josh nevezetű sráccal, Cammie-nek pedig muszáj hazudnia neki, hisz a Gallagher kémiskoláról senki sem tudhat. Így pedig kikerekít egy édesded történetet magáról, ami azonban teljes hazugság. Mégsem akar megválni Josh-tól, ezért újra és újra kiszökik az iskolából, hogy találkozhasson vele. De milyen lehet az a kapcsolat, ami hazugságokra alapul? 

Miközben Cammie azon ügyködik, hogy a.) még többet lehessen Josh-al b.) sikerüljön a TitMűv vizsgája c.) rájöjjön, hogy mi van az anyja és Mr. Solomon között - egy új lány is érkezik az iskolába, a nagyon csinos és enyhén sznob Marcie személyében, aki Cammie, Bex és Liz szobájába költözik negyedikként. Cammie egyre jobban belebonyóldik abba a hazugsághálóba, amit maga köré szőtt és végül már nincs más választása, mint az igazat mondani... de vajon hogyan reagál erre Josh? 

A történet majdnem kerek volt, csupán egyetlen egy szál maradt elvarratlan, ami miatt haragudtam is, de megnyugtattam magamat, hogy talán majd  a második részben fény derül rá. Ezenkívül nagyon szerettem a szereplőket, a történéseket, sokszor hangosan is felnevettem olvasás közben. A kémes téma nagyon tetszett, egyedi volt és szerethető. Nagyon tetszett, amikor Cammie egy igazi kém szemével írta le nekünk a történéseket (E/1) és célszemélynek nevezte Josh-t. Miközben kedvesen humoros, mégis izgalmas történet.

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Cammie
Sorozat: Gallagher lányok
1.) Ha megtudnád, hogy szeretlek meg kellene öljelek
2.) Görbüljek meg, ha igazat mondok
Megjelent: 2006
Kiadó: Kelly Kiadó
Oldalszám: 254
Eredeti cím: I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése